reklama
As 76 widzę, że jesteś wielką entuzjastką pieluszek Małe Me właśnie planujemy się w takie wyposażyć Co polecasz na zestaw startowy dla noworodka? ile otulaczy i jakiej wielkości wkładki przy planowanym praniu co 2 dni?
polecam 3 otulacze ,żeby jeden był zawsze w zapasie ;-).
Wkładki to w sumie zależy czy chcesz ,żeby były idealne do otulacza czy większe by miały większą chłonność .
Osobiście mam te największe i 1 część po prostu podwijam pod spód.
Te małe mam i dla noworodka spokojnie wystarczą ,ale szybko maluch urośnie i wtedy trzeba po 2 wkładeczki na raz pakować w otulacz ;-).
Co do ilości myślę ,że 12-15 wkładek na dzień trzeba liczyć .
Nadal utrzymuję ,iż dla nas najlepsze są Małe Me
Wkładki to w sumie zależy czy chcesz ,żeby były idealne do otulacza czy większe by miały większą chłonność .
Osobiście mam te największe i 1 część po prostu podwijam pod spód.
Te małe mam i dla noworodka spokojnie wystarczą ,ale szybko maluch urośnie i wtedy trzeba po 2 wkładeczki na raz pakować w otulacz ;-).
Co do ilości myślę ,że 12-15 wkładek na dzień trzeba liczyć .
Nadal utrzymuję ,iż dla nas najlepsze są Małe Me
reniuszek
Love in the knick of time
wklady szarobure? same wklady polecam wyprac z dodatkiem kwasku i sody na 90 stopni z dodatkowym plukaniem. suszyc na slonku (o ile takie sie pojawi)
kieszonki wymoczyc w plynie do mycia naczyn, dokladnie wyplukac, wrzucic do pralki na program zalecany przez producenta i dodac sody
kieszonki wymoczyc w plynie do mycia naczyn, dokladnie wyplukac, wrzucic do pralki na program zalecany przez producenta i dodac sody
Dziewczyny, przyszły już do nas kieszonki Sylviontka i powiem Wam, że są całkiem spoko. Bałam się trochę braku przeszyć przy nóżkach po próbach z NappiMe, ale nie ma problemu z przesikiwaniem! Wkłady też fajne - z samego bambusa, cienkie a chłonne.
Dziewczyny! Jest promocja pieluszek kieszonek MayLily do 25paźdz.Wejdździe na stronę główną. Jest prawie o połowę taniej! Kurcze, gdybym to widziała wcześniej - nie biłabym się o nią na Allegro, bo zapłaciłam za używaną prawie tyle samo. Buuu.
Mam jeszcze pytanie, wkłady mi zabarwiły się od kupki na pomarańczowo, kieszonka - nie. Mała na mleczku mamusiowym. Jak to wywabić? I co zrobić, żeby nie było tego następnym razem? A jeżeli ma być to soda, to ile jej? Ja straszny laik jestem i mi trzeba łopatologicznie krok po kroku, czego, kiedy i ile.
Pozdrawiam.
Mam jeszcze pytanie, wkłady mi zabarwiły się od kupki na pomarańczowo, kieszonka - nie. Mała na mleczku mamusiowym. Jak to wywabić? I co zrobić, żeby nie było tego następnym razem? A jeżeli ma być to soda, to ile jej? Ja straszny laik jestem i mi trzeba łopatologicznie krok po kroku, czego, kiedy i ile.
Pozdrawiam.
Ostatnia edycja:
Anyolki
Fanka BB :)
Cześć!
Słuchajcie dziewczyny, mam taką prośbę - propozycję. Na swojej stronie mam testy kilku pieluch wielorazowych, no ale dziecko mi urosło i nie mam jak testować dalej, a na następne raczej nie ma szans ;-) Czy któraś z Was, nie miałaby ochoty opisać swoich doświadczeń z wybranymi modelami i umieścić ich na stronce? Przemyślcie proszę, fajnie byłoby stworzyć taką bazę o wielorazówkach.
Pozdrawiam
An
Edit: teraz tak sobie myślę, że kiepsko to sformułowałam: ja nie mam (póki co) pieluszek do testowania, chciałabym, żebyście Wy się podzieliły swoimi opiniami na temat tego, co macie...
Pieluchy wielorazowe | GadżetoMama
Słuchajcie dziewczyny, mam taką prośbę - propozycję. Na swojej stronie mam testy kilku pieluch wielorazowych, no ale dziecko mi urosło i nie mam jak testować dalej, a na następne raczej nie ma szans ;-) Czy któraś z Was, nie miałaby ochoty opisać swoich doświadczeń z wybranymi modelami i umieścić ich na stronce? Przemyślcie proszę, fajnie byłoby stworzyć taką bazę o wielorazówkach.
Pozdrawiam
An
Edit: teraz tak sobie myślę, że kiepsko to sformułowałam: ja nie mam (póki co) pieluszek do testowania, chciałabym, żebyście Wy się podzieliły swoimi opiniami na temat tego, co macie...
Pieluchy wielorazowe | GadżetoMama
Ostatnia edycja:
lil_maja
Fanka BB :)
Dziewczyny mam pytanko - czy otulacz trzeba zmieniać przy każdej zmianie wkładu?
Chodzi mi o otulacz tego typu:
Otulacz Mariko jak flip pieluszki wielorazowe (2732540866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Otulacz Mariko jak flip pieluszki wielorazowe (2732540866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
reklama
Otulacz zmieniasz wtedy jest mokry lub używasz już dosyć długo .Dziewczyny mam pytanko - czy otulacz trzeba zmieniać przy każdej zmianie wkładu?
Zdaża mi się używać 1 otulacza nawet cały dzień .;-)
Podziel się: