PIELUSZKI WIELORAZOWE ECO BOBOLIDER - MIKROFIBRA (2429888936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. kupiłam te 6 sztuk, będę testować na młodym bo chcę go wkońcu odpieluchować a nie mam pomysłu jak w ogole go do nocnika przekonać, bo wie że sika (na dworze każdy kamień obsika i potem w sikach chce się ciaprać a robi to celowo jak deszcz nie pada to sobie sam kałuże zrobi...)a dodatkowe wkłady to włoże tetrę, tylko mam pytanie bo to się wkłada do tej kieszonki więc jak dziec nasika to ten otulacz jest do prania? czy mogę ten wkład jeden włożyć do kieszonki a drugi na wierzch, w ogóle jak to się pierze jakoś specjalnie trzeba? :-) jestem zielona jeszcze w tym temacie
reklama
Antila
30-tki , przyszłe mamusie
Pati 200 zl miesięcznie to rzeczywiście dużo u nas ok 5-6 pampków na dobę szlo nie licząc noworodka
Ja chyba najbardziej lubię otulacz plus wklad lub fajna formowanka i otulacz.
Czasem zamiast otulacz używam wierzchu pampersa tzn jak nam zostanie po jakimś dluższym wyjściu wyrywam wkad chonny i zostaje otulacz(patent zastrzeżony;-))
Ja chyba najbardziej lubię otulacz plus wklad lub fajna formowanka i otulacz.
Czasem zamiast otulacz używam wierzchu pampersa tzn jak nam zostanie po jakimś dluższym wyjściu wyrywam wkad chonny i zostaje otulacz(patent zastrzeżony;-))
Pati.b Wkładając wkład nie ważne jaki do kieszonki zapewniasz dziecku uczucie suchości, więc jeśli ma to na celu pokazanie dziecku konsekwencji sikania to polecałabym wkładać wkład na wierzch jak w otulaczu. Jeśli otulacz nie był obkupkany można go wykorzystać jeszcze raz. Ja czasem wyciągam obsikany wkład z kieszonki i daje na wierzch jeszcze tetrę, ale przyznam że nigdy więcej niż 2 razy nie wykorzystałam jednej kieszonki, moim zdaniem polar trochę ciągnie wilgoci i brzydko może pachnieć.
niusiaagusia1
Początkująca w BB
lub pieluszki bambusowe jak chcecie odpieluchować dziecko , pamiętajcie że w bambusie dziecko czuje mokro tak jak w welurku bawełnianym...a w polarze, mikropolarze, welurku syntetycznym ma sucho więc dla noworodka bambus to nie koniecznie bo nie każdemu maluchowi jest to obojętne
Zawsze jest coś za coś ;-) Na moje oko optymalne są właśnie mikrofibrowe. Schną zdecydowanie krócej niż bambusowe, ale chłoną nieco mniej. Z tą chłonnością to pamiętajcie, że nie zawsze da się taką zaletę "dostrzec". Nikt przecież nie trzyma noworodka w jednej pieluszce 3 czy cztery godziny skoro potrafi co karmienie zrobić kupkę, w takiej sytuacji chłonność nie ma wielkiego znaczenia bo i tak pieluszka jest na "jeden sik", a i te siki maciupkie :-). Przy nieco większym niemowlaczku (takim jak np moja pięciomiesięczna Pola, bo z większymi nie mam doświadczenia ) w zasadzie też w dzień nie ma wielkiej hecy z tą chłonnością. Podejrzewam, że dopiero jak dziecko robi się starsze i jego siuśki są sporo większe objętościowo, ale rzadziej sika można się nad chłonnością poważniej zastanawiać.
D
Doloress
Gość
Witam.
No to popróbuję. Pokupuję pare rodzajów i będę testować.
A doradźcie mi jeżeli chodzi o otulacz dla noworodka czy niemowlaka, co pod spód???
No to popróbuję. Pokupuję pare rodzajów i będę testować.
A doradźcie mi jeżeli chodzi o otulacz dla noworodka czy niemowlaka, co pod spód???
Ja używam tetry albo wkładów mikrofibrowych, które kupiłam z kieszonkami. Czasami wkładam do otulacza prefoldy ecopi z niebielonej bawełny (ja kupowałam np w ekomaluchu) . Też fajna sprawa są sporo chłonniejsze niż tetra i miłe dla pupki :-) no i nie takie bardzo drogie .
reklama
kerna
http://www.lauraziobro.pl
bambusy pewnie.
Z ciucholandu proponuje wyprać na 95st w kwasku. dodatkowo powinny też ciut zmieknąć:-)
Niektóre tak mają po prostu ale zwykle super chłona. Zawsze mozesz po zwykłym praniu przetrzeć o kant stołu
Z ciucholandu proponuje wyprać na 95st w kwasku. dodatkowo powinny też ciut zmieknąć:-)
Niektóre tak mają po prostu ale zwykle super chłona. Zawsze mozesz po zwykłym praniu przetrzeć o kant stołu