reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

My też na wielo:-) nie ze wzgledu na aspect finansowy ale raczej ekologiczny i przedewszytskim zdrowotny uzywamy kieszonek, all in one,tetry,welniaków i chusteczki tez wielo:-)

reklama
Kittykiry Z trzy/cztery otulacze i 20 pieluszek tetrowych spokojnie Ci starszy :) Teraz jest wiele różnych typów pieluszek wielorazowych,ale tetra + otulacz na pewno wychodzi najtaniej. Gorzej tylko,kiedy dziecko będzie starsze. Nie wiem ile tetry trzeba by było pakować mu między nogi. I jak wiązać tetrę na uciekającym roczniaku :p

witam,
Mam do Was pytanie: bardzo się napaliłam na pieluchowanie wielorazowe (pierwsze dziecko - tylko na pampersach). No ale okazało się, że to jednak nie takie proste... Maluch ma teraz 10 dni i próbujemy. Mamy kilka otulaczy (milovia s, bambino mio, baby etta) i stos ręczniczków z ikei, wkładów "sucha pielucha" no i stos tetry. I niestety, jeśli załadujemy do otulacza ręczniczek z ikei plus wkład to jest to to strasznie szybko mokre - i wydaje mi się, że to nie jest zbyt przyjemne dla małej pupy... Tak po godzinie nie ma opcji - wszystko płynie. A Mały potrafi spać tera i 2 i 3 godziny i nie mam pojęcia jak to wszystko zrobić, by nie było my mokro przy pupie i by go nie budzić na siłę, by przewijać - co godzinę np.
Jak często zmieniacie wkłady nowrodkom? U nas nawet ten chłonny Milovi stracza na max godzinę i czasami jeszcze wycieka. Budzicie dzieci do przewijania? Plis, pomocy!:-(

Ja dlatego nie polecam tetr, ręczników, wkładek sucha pupa tylko po prostu pieluszki typu kieszonka. Raz że nie musisz tych warstw tyle nakładać i na to otulacz, tylko ubierasz jedną pieluszkę, a dwa starczy Ci to na cały okres pieluchowania, bo wątpię,że tetra i ręczniki ikeowe wytrzymają sikanie roczniaka :p U nas by nie przeszło.
Polecam kupić wkłady z mikrofibry lub takie bawełniane trzy lub czterowarstwowe. Chłoną o wiele lepiej niż tetra :)

Witam dziewczyny,widze ze temat troszke ucichł:sorry2:

Byłam tu 2 lata temu przy próbie zapieluchowania blizniaków ale niestety sie nie udało bo w pl warónkach ciezko 2 dzieci zaopatrzyc w wielorazówki:no:
Tym razem sie udało i Jagoda korzysta z kieszonek,jestesmy bardzo zadowolone

Chciałam jeszcze Wam pokazac otulecz polarkowy z wkładem jaki uszyłam recznie bez maszyny:)
Zobacz załącznik 609522 WP_20140211_007.jpg

Załączniki

• WP_20140211_007.jpg
    WP_20140211_007.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
Poziomki barzo łany otulacz szcególnie że uszyty bez maszyny wątek jakos zamilkł nikt nie uzywa wielo??
na chusty.info godzinami ida debaaty o np. praniu wielo;-) ja uzywam cały czas chłopaki nie narzekaja :-) I ciągle kupuje jakies nowe uzaleznienie:-)

Cześć, jestem zupełnie nowa tutaj ;-) Szukam info o pieluchowaniu wielorazowym. Mój Maluszek ma 9 miesięcy i w końcu robi normalne kupki... mam nadzieję, że teraz dałoby się używać pieluszek wielorazowych ale widząc ich różnorodność zgłupiałam i potrzebuję konkretnej dobrej rady żeby wybrać je optymalnie. Proszę o Waszą pomoc bo nie mam wiedzy w tym temacie. Czy lepiej kupić otulacze i wkłady? czy może all in one? kieszonki to coś jeszcze innego? i co ważne czy to prawda, że maluszki szybciej uświadamiają sobie fakt siusiania i robienia kupki w takich pieluszkach? czy to działa zupełnie tak samo jak pampers czyli "zawsze sucho" i nieświadomie? :eek: Wiem, że to dużo pytań ale proszę.... przecież doświadczone jesteście i umiecie doradzić :-)

Polecam forum chusty.info tam masz kopalnie wiedzy ja używamy wszystkich rodzajów wielo lubię Allinone ale jak maja wpiane wkłady (łatwo je i szybko złożyć razem) kieszonki są tez bardzo wygodne (bambusowe są bardziej mokre) moim zdaniem lepiej kupić po jednej z każdego rodzaju i testować wsiąść pod uwagę tez pranie (jedne schna szybciej inne wolniej)

Dzięki, właśnie się edukuję w wolnych chwilach ;-) A masz jakąś ulubioną firmę? Czy firma ma znaczenie? Jeśli tak to osobiście wolałabym wesprzeć polską produkcję. Tu jest dużo zamieszania. są droższe albo zupełnie tańsze pieluszki i nie wiem czy to ma znaczenie. Do tej pory kupiłam dwie pieluszki i nie jestem zachwycona (bezimienne - tańsze) po kilku próbach i "przesikiwaniu" wszystkiego co Bobas ma na sobie zniechęcają mnie zamiast zachęcać do podjęcia decyzji.

reklama
Ja nie uzywam polskich bo nie mieszkam w kraju mam troche firmowek ale kupuje tez na ebay tansze ja mam do pieluchowania dwoje dzieci to tez stosik mam duzy:-) co do tkz chinek to mam chyba ze 3 w których pul sie odkleił ale nadal ich uzywam bo nie przeciekaja u nas teraz czasem mamy jakis przeciek bo chlopaki zaczeli zabkować dodam ze jak moi byli na jednorazowkach co pare dni odpazali się a od momentu jak jestesmy na wielo ani razu nawet nie było zaczerwienienia pisałaś że masz 9 miesięczne dziecko ja bym kupiła z 10 kieszonek (one size) kilka doadtkowych wkładów nie bawiłabym sie napewno w prefoldy I otulacze

Do góry