reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pieluchy wielorazowe

Ja polecam pieluszki milovia.
Zakochałam się w nich i już nie chcę innych .
Po pierwsze Dobre bo polskie
po drugie mega chłonne wkłady !!!!
po trzecie są w miarę cienkie
po czwarte -wszystkie pieluchy wymieniłam na Milovię
:-):-)

reklama
Dziewczyny, zapraszam do mojego sklepu, może znajdziecie coś dla siebie :-D Jutro do pieluszek w sklepie dołączą otulacze, formowanki i prefoldy pupeko, a także coś dla mam. Zapraszam :-) rozejrzyjcie się ;-) Adres w stopce :tak:

Dzisiaj wrzuciłam na facebook nasz pierwszy konkurs, można wygrać pieluszki Lenny lamb! https://www.facebook.com/photo.php?...061878.-2207520000.1368101842.&type=3&theater
zapraszam!

Ostatnia edycja:
Spodobał mi się pomysł używania pieluch wielorazowych, tylko mam w związku z tym kilka pytań, będę bardzo wdzięczna za waszą pomoc :-)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że noworodkowi do otulacza zamiast specjalnie składanej pieluchy mogę wkładać np. złożony w prostokąt na 3 ręczniczek z Ikei, jako taki rodzaj wkładu? I już nic więcej wtedy dla noworodka nie trzeba, tylko kilka otulaczy + ręczniczki z Ikei czy inne małe kwadratowe pieluszki (czytałam np. o pociętych dużych tetrowych)? Czy to jednak nie jest aż takie proste?

Dla już troszkę podrośniętego niemowlaczka myślałam o kieszonkach, finansowo i czasowo zdecydowanie wydają mi się najbardziej godne uwagi. Dla noworodka też bym je w sumie wolała, tylko wszyscy pisali, że ale all-in-one dla takiego malucha na pewno nie będą jeszcze odpowiednie, a zaopatrzenie się w kieszonki w odpowiedniej ilości w różnych rozmiarach niestety przekracza moje możliwości finansowe :sorry2:

My używamy pieluszek wielorazowych, i jesteśmy bardzo zadowoleni. Najważniejsze to,że synek nie ma odparzeń na pupie, i żadnych zaczerwienień. Rachunki za prąd czy wodę wcale nam mega nie podskoczyły, robimy 2-3 prania więcej w tygodniu,to też nie jest jakaś mega ilość ;)

Zainteresowane mamy także zapraszam: nadu.com.pl
Staram się szerzyć wiedzę o pieluszkach wielorazowych, oraz produkty. Robię to bardziej ideologicznie, dlatego często robię promocje Pieluszka Wielorazowa Za 16zł. Staram się cenowo trafić w możliwości każdego rodzica.

Oczywiście w razie gdyby ktoś chciał sam uszyć sobie pieluszkę, co nieraz wychodzi taniej, służę radą i pomocą :)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że noworodkowi do otulacza zamiast specjalnie składanej pieluchy mogę wkładać np. złożony w prostokąt na 3 ręczniczek z Ikei, jako taki rodzaj wkładu? I już nic więcej wtedy dla noworodka nie trzeba, tylko kilka otulaczy + ręczniczki z Ikei czy inne małe kwadratowe pieluszki (czytałam np. o pociętych dużych tetrowych)? Czy to jednak nie jest aż takie proste?

Tak, jako wkład wystarczy poskładany ręczniczek, lub nawet poskładana pieluszka tetrowa. I po za otulaczem na to nic więcej nie potrzeba :)
To jest proste, zdrowe, i o wiele tańsze, niż pieluszki jednorazowe. :)

Słuchajcie nie wiem czy dobrze robie ale ja planuje dzidzie wychować na tetrze ... tak tych klasycznych pieluchach materiałowych .. moja Mama powiedziała ze jest to najlepsza opcja i dla zdrowej pupy maluszka i dla kieszeni rodziców ... niestety dużo zabawy z pranie ;p allleeee zapytam co Wy o tym sadzicie ? czy to naprawde jest az tak duza róznica ze warto prac te pieluchy ?

reklama
Mama ma racje, ale to dużo więcej pracy niż w przypadku pampersów. Ja swoją córkę do miesiąca miałam na tetrze a potem już na pampersach. Ale pewnie z 100 musisz mieć tych tetrowych pieluszek. :-)

Do góry