reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

Zgadnij mi sie nigdy nie zdarzyło zeby z Huggiesa wypłyneła kupa a co dopiero siku....za słabo zaciskasz chyba rzepy:confused:
A wogole jakich używasz Huggiesów? Premium czyli w opakowaniu niebiesko-zielonym, czy clasic w opakowaniu czerwono-niebieskim??? (o ile dobrze pamietam)

Ostatnia edycja:
reklama
jesli mozna jeszcze to moj synek co noc przesikiwal huggisyi chyba tylko raz wyszla kupka ale my urzywalismy tych normalnych nie z kubusiem puchatkiem i przeszlismy na lidlowe a teraz juz tescowe. sorki ze sie tak wtracilam ale podczutuje was czasem :-)

aniusia80 ja jestem w londynie i tu inne opakowania sa, ale pieluszki sa cale biale tlyko na paseczku sa obrazki z kubusiem i jest strecz, hmmm moze faktycznie jeszcze mocniej powinnam scisnac, ale na wyplywanie nozkami juz nic nie poradze. Moze po prostu moja mala nie ma figury na huggisy, jest chuda i dluga:)

Co za porazka! Zalozylam malej huggiesa na noc na sprobowanie i nie dosc, ze siusiu wyszlo pleckami, ze mala mokra az po szyje to i kopka wyszla wokol nozek. Normlanie nie wiedzialam od czego zaczac rozbierajac ja, to jjuz wole pampki, bo tylko tylem wylatuje. To jeszcze tescowe zostaly do wyprobowania:)
Nigdy mi sie nie zdażył taki wyciek, znaczy się synkowi. Zapinam rzepy tak, ze się stykają , bo młody chudy jest.

aniusia80 ja jestem w londynie i tu inne opakowania sa, ale pieluszki sa cale biale tlyko na paseczku sa obrazki z kubusiem i jest strecz, hmmm moze faktycznie jeszcze mocniej powinnam scisnac, ale na wyplywanie nozkami juz nic nie poradze. Moze po prostu moja mala nie ma figury na huggisy, jest chuda i dluga:)

Tak jak wyżej wspomniałam, Dominik wysoki i chudy raczej. Maja z tyłu gumkę wiec spokojnie... nie udusi się. Na polskich huggiesach są różne postacie z kubusia .

nie pamiętam co jest na classicach.

Dlaczego nie mogą robić wszędzie takich samych pieluszek. (niemieckie pamki są inne niz polskie), tylko tak co kraj to obyczaj.

Ostatnia edycja:
Classiki są biale, ale teraz używam huggishy premium, i się przekonalam co paczka to inny brazek, nie zależnie od rozmiaru.
Ja jestem zadowolona z huggiesów

Pozdrawiam

A ja zauwazylam (nie wiem czy tu pisalam )ze jak sie troche obsunie pielucha z pupy to wtedy zdazy sie ze ta kupka wyjdzie tylem ale jak jest wysoko podciagnieta na plecach to nic wtedy sie nie przedostaje.

Classici miały jakies misie,Króliczki
Własnie pampersy i haggisy maja inne zapiecia i trudno sie przestawić Pampers ma jakby mniejsze a Huggis takie że na całości trzeba bylo zapinac bo wszystko wylatywało
No i rzeczywiście jak sie obsunie Pampers to też wylatuje

No i zakupilam wczoraj tescowe pieluchy, tylko mialam dylemat, bo byly az 3 rodzaje 4czek, jakies najtansze czerwone, ja wzielam stretch & dry (co wbrew pozorom nie oznacza, ze dzidzia jest sucha:/) fioletowe i byly jeszcze takie a'la majteczki. Sa ze 2cm szersze od pampkow i hagisiow. Te co ja mam co takie wyblaklo niebieskie z jakimis zwierzatkami. Zalozylam malej na noc, MOCNO zacisnelam, a jak sie malej duzo siusiu nazbieralo to pielucha obsiadla tak ze pupcia na wierzchu no i oczywiscie kupka na wierzch wyleciala. Wniosek- wracam do pampkow! ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Co ja mogę powiedzieć o pieluszkach jednorazowych:
Huggiesy Premium - szybciej są wilgotne. Czuję, że pieluszka jest mokra po całej nocy. Rewelacyjne są streczowe zapięcia i gumka na tyle pieluszki.
Dada (Biedronkowe) - Nie przepuszczają siusiów ale mają inny wkład i jak Zuzia nasiusia to się zwija w środku wata i są o wiele cięższe niż pampki czy huggiesy.
Pampersy - trójki nie miały streczowego zapięcia więc na to narzekałam, ale nie przepuszczały siusiów. Więcej możnabyło nasikać w pieluszkę niż w Huggiesy. Teraz jak mam 4 to już jestem zadowolona bo mają te streczowe zapięcia. Macie rację mają chmurki narysowane:tak:
Teskowe - nie uzywałam.

A tak na prawdę to chciałabym żeby po prostu w Pampersach zrobili gumkę z tyłu i byłyby bombowe:tak:

Do góry