reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

my używamy cały czas pieluszek Tesco są tak samo miękkie jak pampersy i huggies ;-) ale uważam ze są bardziej chłonne... tańsze... i maja szersze rzepy ;-) my jestesmy mega zadowolone ;-) ale to tylko nasza ocena :-D

reklama
Huggies są super, ani nie przeciekają, ani jak Sylwia pisze nie czuję wilgoci. Sylwia a jakie Huggies'y kupowałaś??? Bo są dwa rodzaje, w niebiesko- zielonym opakowaniu (te są super), i w czerwonym (tych nie próbowałam są tańsze i podejrzewam, że chyba gorsze) :baffled:
Ja miałam kiedyś w ręku Huggies classic ( w markecie z każdego rodzaju pieluszek była powyciągana 1 szt do macania, żeby ludzie nie rozwalali wszystkiego) i były sztywne i z celofanu, pewnie nie przepuszczają powietrza. Na ich miejscu to bym sopbie obciachu tymi classicami nie robiła i je wycofała.Huggies premium to insza inszość. Też nie czuję wilgoci, żadnych awari. Są trochę twardsze niż pamki, moim zdaniem. Trudno się mówi.

Czyli ze co? Ze listki sa bez strecza,a chmurki ze streczem? O to wam chodzi?:-p:sorry2:

Wychodzi na to, ze o to własnie.

my używamy cały czas pieluszek Tesco są tak samo miękkie jak pampersy i huggies ;-) ale uważam ze są bardziej chłonne... tańsze... i maja szersze rzepy ;-) my jestesmy mega zadowolone ;-) ale to tylko nasza ocena :-D

No właśnie każdy ma jakies tam swoje preferencje. Ja z Tesco lubie ale nie aż tak jak Huggiesy. Mniej sciskaja wokół ud i Miko nie ma odciśniętych gumek na skórze. Są też najładniejsze, kolorowe - morski klimat. Za to moim zdaniem są mniej chłonne.

O piluchach z Lidla też czytałam , ze są ok. Z marki Cien czy jakoś tak. Rossmanowskie też ponoć niezłe. Cóż o Dadzie biedronkowej też dużo pozytywów sie naczytałam a straszny szajs był.

Jeśli zas chodzi o pieluchy wielorazowe, to przez pierwsze 2 miesiace używałam tetry, tylko na spacery zakładałam pampersa ( i potem na noc bo za rzadko sie budził) . Nie miał odparzeń . Wszystko ładnie pieknie. Miałam taki zamysł w ciaży i niego się trzymałam. Kupiłam nawet takie jakby chusteczki które sie wkładało na tetrę i to sie z kupą wywalało.Z lenistwa przeszłam na jednorazówki. Moze jak bedę go oduczać piluch to wroce do wielorazowych. Na razie za wygodnie mi.

Lady może rzeczywiście te twoje pieluchy sa dobre i wiem że jesteś specjalistka w wielu sprawach tylko czasem drażni mnie forma twoich postów może dlatego tak napisałam sory za zamieszanie jakiś kiepski dzień dzis miałam:zawstydzona/y:

A z Huggisami rzeczywiscie macie racje mąż kupił te classic i właśnie sie dziwiłam bo wy tak dobrze piszecie o marce ogólnie położna mi mówiła że jakies różowe sa do niczego Ale coś chyba sie pomyliło To z ciekawości spróbuje tych dobrych Huggis ale chyba pózniej bo właśnie dziś kupiłam Pampersy:happy2:

To moze i warto sprobowac tescowych, a noz mojej malej przypadna do pupci:) Wiecie, ze nawet nie widzialam, ze 1 pampki moga byc slabe gatunkowa, a 2 dobre, to samo z huggisami :/ ;) W ogole to chetnie bym uzywala tetrowych, ale za leniwa jestem, pewnie tygodnia bym nie wytrwala

A my na Pampersach, udało mi się kupić te ze strechem tak jak pisałaś Iwonko dżdżownica musi byc na opakowaniu i na żadne chmurki listki nie patrzyłam, wiem, że jak dżdżownicy nie ma to i nie ma strechu, wszystko. Ostatnio kupiłam Mega pack 84 szt za 49 zł w Realu no to się opłaca:-)

Poleczko, ty chyba "mówisz" o Pampersach w rozmiarze 4, a te chmurki i listki to jeszcze 3 :-)

To moze i warto sprobowac tescowych, a noz mojej malej przypadna do pupci:) Wiecie, ze nawet nie widzialam, ze 1 pampki moga byc slabe gatunkowa, a 2 dobre, to samo z huggisami :/ ;) W ogole to chetnie bym uzywala tetrowych, ale za leniwa jestem, pewnie tygodnia bym nie wytrwala

Tylko dla jasności Tesco w fioletowej paczce
pieluchy%20tesco.jpg

bo w takim białym opakowaniu typowym zdjełano dla tesco to szajs jest ( są tańsze żeby zrównoważyć brak jakości:tak:).

Rossmanowskie ponoć bordowe ( kolor opakowania ) są dobre, ale jak byłam w rossmanie to się okazało, ze bordowe są do 5 czy 6 kg, a większe miały inny kolor opakowania i zbaraniałam. :baffled:

Lady może rzeczywiście te twoje pieluchy sa dobre i wiem że jesteś specjalistka w wielu sprawach tylko czasem drażni mnie forma twoich postów może dlatego tak napisałam sory za zamieszanie jakiś kiepski dzień dzis miałam:zawstydzona/y:

Sylwia no ja jestem taka małpa wredna czasami bo jestem bardzo bezpośrednia i dlatego może mój styl pisania kogoś drażnić :sorry2: ..no ale to juz sorry .
Co do " specjalizowania" to ja po prostu z pozycji multimamy ;-)musze wiedzieć dużo a nawet więcej na jakiś temat który mnie interesuje i czasami sie z wami tym dziele ...bo a nóz widelec ;-) którąs z was równiez to zainteresuje :tak:
więc nie miej mi tego za złe że poprawiłam twoją wypowiedz na temat odpażeń bo po co wprowadzac w błąd inne mamy .

pozdrawiam

przepraszam ze sie wtrace ale ja od kilku miesiecy urzywam pieluch tescowych teraz juz 4 fioletowe i moge z ręka na sercu powiedziec ze sa o wiele lepsze niz pampersy, huggisy i nawet te pampersy z Lidla ktore tez moge polecic acz kolwiek tescowych jest o 6 sztuk wiecej :-) ale z lidla tez sa bardzo dobre.

reklama
Co za porazka! Zalozylam malej huggiesa na noc na sprobowanie i nie dosc, ze siusiu wyszlo pleckami, ze mala mokra az po szyje to i kopka wyszla wokol nozek. Normlanie nie wiedzialam od czego zaczac rozbierajac ja, to jjuz wole pampki, bo tylko tylem wylatuje. To jeszcze tescowe zostaly do wyprobowania:)

Do góry