reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

Co ja mogę powiedzieć o pieluszkach jednorazowych:
Huggiesy Premium - szybciej są wilgotne. Czuję, że pieluszka jest mokra po całej nocy. Rewelacyjne są streczowe zapięcia i gumka na tyle pieluszki.
Dada (Biedronkowe) - Nie przepuszczają siusiów ale mają inny wkład i jak Zuzia nasiusia to się zwija w środku wata i są o wiele cięższe niż pampki czy huggiesy.
Pampersy - trójki nie miały streczowego zapięcia więc na to narzekałam, ale nie przepuszczały siusiów. Więcej możnabyło nasikać w pieluszkę niż w Huggiesy. Teraz jak mam 4 to już jestem zadowolona bo mają te streczowe zapięcia. Macie rację mają chmurki narysowane:tak:
A tak na prawdę to chciałabym żeby po prostu w Pampersach zrobili gumkę z tyłu i byłyby bombowe:tak:
dziubek, nam chodziło o to, że pampersy w rozmiarze 3 są w dwóch wersjach- z listkami bez stretchu a z chmurkami ze stretchem - i te z nas, które kupiły te pierwsze narzekały na nie, a te z chmurkami są fajowe :-)

reklama
Tak wiem że o to Wam chodziło. Ja spotkałam się z 3 tylko bez streczu. Po prostu wypowiedziałam się na temat pieluch które uzywałam. No i wydaje mi się że Pamki jednak są najlepsze:tak:

Dla zwolenniczek i fanek Huggisów, promocja w Biedronce, paczka pieluch kosztuje 29.99zł plus gratis myjka! My już lecimy na rozmiarze 4+.

U nas ostatnio w Biedronce zbrakło huggiesówi poszłam do normalnego sklepu- nie było premium, wiec myślę ryzyk fizyk jak będą pampki w chmurki to wezmę. Przewaliłam całą piramidę aż znalazłam, ekspedientka patrzy jak na szaloną , więc klaruję jej cała teorię chmurkowo-listkową . Ona mi na to, ze niemożliwe- sprzedają pieluszki na sztuki i ona dobrze wie co jest w paczkach.Żeby mi to udowodnić wyciągneła te sprzedawane na sztuki ( akurat listki) ja napoczełam swoją paczkę z chmurkami, pani zaznaczyła, ze jak nie będzie róznicy to nie musze ich kupować, a jak będzie różnica to będę mogła sobie wziaść gratis chusteczki nawilżane . Tak to wzbogaciłam sie o nivea pure.
Same pieluszki są rzeczywiście o niebo lepsze niż te z listkami. Miko dostał jakiś krostek ale nie wiem czy to od nich czy po prostu, mniej mu dupkę wietrzę niż w upały. Poobserwuję.

Ostatnia edycja:
Ja używam pampersa z tym listkiem i dzydzownica, myslalam ze ten listek to to ze maja taki zapach lekki.. kupuje 4 zuzylam dwie paczki hugisow wydaje mi sie ze mniej wchlaniaja i szybciej jest mokra hugisy w nocy z\mienialam a teraz zakladam po kapaniu i nad ranem ok 6 fakt pieluszka ciezka ale dobrze wchloniete i sie wata taka "skotlowana" nie robi tylko cos na zasadzie gabki....... takie moje odczucia zurzylam kilka sztuk pampkow z lidla kompletna porazka sama wata co godzine trzeba przebierac a co dopiero jechac gdzies albo zima na spacer :baffled:.

reklama
Hej ja jestem fanka pampersów tzn
pampersa ale ostatnoi testuje huggies classic i premium bo muszę i własnie t zauważyłam róznicę:tak:Po nocy mokra nie tylko pielucha ale iśpiochy!!!A w pampach tak nigdy nie było no a z kupą -mmała na cycu kupy żadkie )to zawsze w każdej pieluszce mi przez te firanki przechodzi-wypływa i jak lżej założona to i górą:tak:
Musiałam spróbować huggies bo podejrzewam u małej uczulenie na pampersy 4 ,które mają ten pasek niebieski nawilżający-mała wysypana i z tyłu i przodu jakby w obrebie tego paska na cipce i dupce :wściekła/y:I nawet pediatra powiedziała zmienić pieluchy i ja zmieninłam a niezadowolona jestem wcale :no::no::no:z huggies -tyle,że ładne .Wczesniekj kupowałam niemieckie 3 pampresa new baby w żółtym opakowaniu ,które miały wkład z siateczki jak 1!Ale niestety niunia wyrosła mi:-:)-:)-(I traz kupa wylatuje góra jak żadka....
Takie moje zdanie na temat pieluch jednorazowych:tak:

Do góry