reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

My nadal używamy tylko pampersów, rozmiar obecnie 4 ze stretchem.
Kupa czasem trochę wychodzi plecami, ale to dlatego że Miki potrafi strzelić takie kupsko, że litości!
A tak poza tym to pampers nam wytrzymuje całą nockę (ubranko jest suche, nie przesiusiane).

reklama
napaliłam się na te promocyjne huggiesy ale nie było u nas w biedronce:crazy:.

Myślę, że kwestia przeciekania huggiesów to nie jest sprawka samej pieluszki ale sposobu zakładania. Kupiłam ostatnio pampki i gdzieś w połowie paczki znalazłam kilka niedobitków huggiesa. Założyłam i za każdym razem przeciekała. Jakoś nie zdażyło mi sie to przez czas ostatni kiedy używałam tylko huggiesów. Więc myśle, ze źle założyłam - na jakis pampkowy sposób.Dokończyłam paczke i kupiłam huggiesy. Choc byłam zadowolona z pampersów, jednak Miko miał bardzo odgniecione gumki na udach. Jakby był w za małej pieluszce ( jest do 9 kg, on waży 7).

acha, można u nas w miescie kupić pieluszki jednorazowe na sztuki. W aptekach głównie pampersy , w kosmetycznym rózne, cena od (dokładnie nie pamietam) ale cos około złotówki a w aptece nawet 2 zł.cena za pampersa w rozmiarze 3. Tak piszę, bo sie kiedyś dziwiłyśmy, ze nie sprzedają. W Żabkach maja takie małe paczuszki happy , chyba po 3 pieluszki.

Pieluchy zakladane jak majteczki firmy Pampers.
Szczerze to przy Vanessce nie uzywalam ich zbytnio,wolalam nie oduczac jej poslusznego lezenia i czekania jak wytre jej ofajdana pupke.;-)

Ja od dłuższego czasu używałam pieluch z Rossmana, które sobie chwaliłam. Ale jak mi się raz mała odparzyła, to teraz wystarczy chwila i znów ma całą pupę czerwoną. Teraz już nie wiem, czy to przez pieluchy (zmieniłam na Dada potem na Happy), czy dlatego, że wtedy przez jakiś czas zamiast starego, poczciwego alantana używałam hippa

Ja uzywam caly czas pampersow jak Ola jakos lubie ja je i maly tez mielismy Happy na probe ale to nie jest to jak dla mnie musialam paczke zurzyc i zakladalam po domu gdzies jechac na noc pampers

Pieluchy zakladane jak majteczki firmy Pampers.
Szczerze to przy Vanessce nie uzywalam ich zbytnio,wolalam nie oduczac jej poslusznego lezenia i czekania jak wytre jej ofajdana pupke.;-)

no wlasniea tak to dupcia lzy na pieluszce i mozna wytrzec:tak:ne pomyslalam o tym:sorry:
Czekać na wytarcie pupki to jedno, a jak nie ubazgrać dziecka( aż po pięty) kupką ściągając ufajdaną pieluszkę ?

No ale ostatnio dopatrzylam na opakowaniu ze chyba z boku jednak da sie odpiac te pielucho- majtki,ale niech sie wypowiedza Kwiateczek i Aniusia bo takie kupily...

u nas znow ten problem ze i tak i tak maly robi kupe ze z kazdego pampka wyjdzie mu na plecach:dry::dry::dry: teraz skonczyly mi sie pampersy z wesela a mialam same pampers ze strechem.. tesciowa kupila z belli no to jak cie moge:sorry2::sorry2: a teraz kupilam paczke z hagis i sie zalamalam jak oni robia te pampersy ze wymiary sa w caly swiat!! ja Pampers skonczylam na rozm 11-25kg i byly dobre idealne... potem tesciowa kupila pampki z belli 8-18 byly duze a teraz ja kupilam hagis 8-18 i sa za male:baffled::baffled::baffled::baffled: tzn takie krotkie ze w tych to podejrzewam kupa bedzie sie wylewala jak nic!!!

reklama
My ciagle na Pampersach,dla mnie najlepsze a jak kupa wyszla kilka razy to dlatego ze byly zbyt nisko na plecach załozone.

Do góry