reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

Ja wcześniej czytała o tym , ze maja stecz i kupiłam - straszny szajs.Zraziłam się.Żeby pampki dla dziecka na etapie wiercidupki miały wszystko sztywne jak dla noworodka i żeby to kosztowało taką kasę - to to jest rozbój w biały dzień. Potem okazało sie, ze miałam niefarta bo kupiłam listki. Swoją drogą to dziwne, listki w takim razie powinny być tańsze , powinny być linią ekonomiczną...A nie podglądaj przez opakownie ( da się podejrzeć ? czy ruletka, trafisz czy nie?)

W nowym Dziecku jest kupon rabatowy na pieluszki huggies 33.99 w Super-Fram
.
Można podejrzeć, z boku opakowania, na białym pasie biegnącym wzdłóż widać włąśnie wzorki - chmurki bądź listki. Poza tym Listki mają większe rysunki na zapięciach z przodu i je też widać przez ten biały pas. Jak starsza córka była malutka to były tylko te listki, chmurki weszły na rynek jak Ania dorosła do czwórek akurat. Ale sprzedawano pomieszane serie listków i chmurek więc trzeba było wziąć się na sposób i lukać przez opakowania.

Co do sleep&play to raz kupiłam i więcej nie kupię tych pieluch. Natomias chusteczki były nawet o.k.

Chociaż moja waży prawie 6 kg ale już jej mierzyłam 4 pampersa i pasują. Zresztąw piątek zakupiłam 2 paki w tesco po 42,99 z chusteczkami, oczywiście uprzednio podglądając boki opakowania ;-)

reklama
Dziewczyny bo ja chyba nie kumam...o co wam chodzi z tymi listkami i chmurkami?
My juz konczymy pierwsza pake 4ek,oczywiascie tylko kupuje ze streczem,czyli glista na opakowaniu pampkow :-)

Dziewczyny bo ja chyba nie kumam...o co wam chodzi z tymi listkami i chmurkami?
My juz konczymy pierwsza pake 4ek,oczywiascie tylko kupuje ze streczem,czyli glista na opakowaniu pampkow :-)

Na "moich" pampersach, był wzór gałązek, listków ( na tej białej części), ściągacza nie pamiętam:dry:Były bez streczu, od wersji noworodkowej różniły się tylko tym wkładem zapachowym i rzecz jasna rozmiarem. Żadnego streczu czy rozciągliwego tyłu.

Po długim odstępie postanowiłam znów wypróbować Huggisy (używałam przedtem 1i ztych byłam troche lepiej zadowolona ) No i szczerze powiedziawszy to zawiodłam sie Moim zdaniem to one dużo gorzej chłona niż pampersy Co wyjme pieluche to czuć wilgoc i nie żebym ja trzymała jakoś długo Zreszta czy krótko czy dlużej to mam to samo odczucie A co do kupy To potwierdzam z pampersa czasem wylatuje A Hugiss nie zdażyłam przetestowac bo Zuza od 3 tygodni nie zrobi kupy w pieluche tylko i wyłacznie przy wietrzeniu sie na przewijak Smieje sie że może jej już nocnik kupie :-D
Ja wiec wróce do pampersów
A co do pieluch jednorazowych to mnie raczej nikt nie przekona Po prostu wiem jak wygladaja pupy takich dzieci z długiego doświadczenia a jak mojej tzn ja nie wiem co to jakiekolwiek odparzenie A chemia no cóż chyba jesteśmy już na to skazani ...:-(

A co do pieluch jednorazowych to mnie raczej nikt nie przekona Po prostu wiem jak wygladaja pupy takich dzieci z długiego doświadczenia a jak mojej tzn ja nie wiem co to jakiekolwiek odparzenie A chemia no cóż chyba jesteśmy już na to skazani ...:-(
Jednorazowych czy wielorazowych?:-)
Ps: ale sie czepiam:-)

Na "moich" pampersach, był wzór gałązek, listków ( na tej białej części), ściągacza nie pamiętam:dry:Były bez streczu, od wersji noworodkowej różniły się tylko tym wkładem zapachowym i rzecz jasna rozmiarem. Żadnego streczu czy rozciągliwego tyłu.
Czyli ze co? Ze listki sa bez strecza,a chmurki ze streczem? O to wam chodzi?:-p:sorry2:

chyba chodziło o wielorazowe :-p:tak:
na chemie nikt nie jest skazany bo kazdy z nas ma wybór :tak:
co do pieluch które pokazałam wam to nie jest tetra :sorry2:
a o ich składzie mozna przeczytac na stronie pieluszkarni :tak:
wiec proponuje najpierw zasięgnąć wiedzy co do organicznych pieluch a potem pisac o jakis odparzeniach :tak:

nikogo nie potepiam za wybór tylko nie lubie jak ktoś sie wypowiada na dany temat nie mając wiedzy w tym zakresie :sorry2:

A ja wierna Huggies'om jestem od urodzenia Amelki, raz wypróbowałam Pamersy i oddałam, bo było uczulenie, a Huggies są super, ani nie przeciekają, ani jak Sylwia pisze nie czuję wilgoci. Sylwia a jakie Huggies'y kupowałaś??? Bo są dwa rodzaje, w niebiesko- zielonym opakowaniu (te są super), i w czerwonym (tych nie próbowałam są tańsze i podejrzewam, że chyba gorsze) :baffled:

A my na Pampersach, udało mi się kupić te ze strechem tak jak pisałaś Iwonko dżdżownica musi byc na opakowaniu i na żadne chmurki listki nie patrzyłam, wiem, że jak dżdżownicy nie ma to i nie ma strechu, wszystko. Ostatnio kupiłam Mega pack 84 szt za 49 zł w Realu no to się opłaca:-)

reklama
A ja jeszcze mam pytanie odnosciepieluszek tesco, czy sa miekkie? Kupilam kiedys na sprobowanie te z lidla torjous czy jakos tak, bo mi kol. powiedziala, ze sa super, a sa beznadziejne i sztywne jak beton, wiec stoi nadal cala paka.

Do góry