reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

Chyba już kiedyś pisałam, że ja praktycznie od początku używam właśnie Dada z Biedronki. Mi one jak najbardziej odpowiadają.

My nadal jedziemy na takich 4-9 kg. A Wy?

reklama
Panistepelek ja rozmiaru 4-9 kilo to chyba po narodzinach nie zakladalam nawet tylko wieksze bo duze dziecko bylo teraz kupujem rozmiar 4+ to chyba 9-20kilo.Klaudia wazy 12kilo i jest dosc gruba w pasie.

Kupila mi tesciowa te Rossmanowskie i nie sa zle,maja faktycznie rozciagliwe boczki choc nie tak jak w pampersach,ale mysle ze na lato to sa za grube pieluchy,one sa jeszcze grubsze niz Tescowe.Oprocz tego cenowo tez nie sa jakies tanie.32 zl za 46szt.
Jednak lepsze duzo sa TESCOWE .I wygladem ciekawsze i ciensze.A najlpesze Pampersy i na nie jest ciagle teraz promocja w Carrefour 75zl za 135sztuk !!!!!!!!!!!!

panistepelek- ja używam pamersów 4 które są z przedziału 7-18kg i rzepy zapinam prawie tak, ze na siebie nachodzą. 3 w pasie były ok , ale bardzo odgniatały go na pachwinach . Miałam 4+ ( bo tak to jest wysłać faceta po zakupy) czyli przedział 9-20 kg i nie widzialm żadnej różnicy. Przykładałam do siebie pieluszki i normalnie takie same ( tylko paczka mniejsza i drożej wychodzi sztuka). Dady są ( chyba) szersze w kroku - więc na szczupłe dziecko ok, bo w pasie pasuje ( masło maślane) a nic nie gniecie. Miałam newborny, ale odparzały Młodego.

szopek pamper 4+ są dłuższe a na szerokość to samo dlatego się to tak w oczy nie rzuca ale różnica jest najszybciej zauważa się ją na większym dziecku:tak:
Możliwe możliwe. trudno mi było uwierzyć, ze naprawdę niczym się nie różnią ale na Miku też wyglądały tak samo jak 4 . Tylko Młody to bez sadełka dziecięcego jest ( 9,5 kg a ok.80 cm wzrostu) i tak czy owak pielucha mu wisi lekko.

iwonka, szopek - To chyba tylko moja córcia ma taką małą dupkę, że w takich małych pampersach chodzi :p. Podejrzewaz, że jeszcze przez kilka miesięcy będziemy tych 4-9 kg używać.

My jedziemy już na PAMPERS 5:szok::szok::szok::szok:, ale tylko dlatego już się przerzuciłam bo moja mama kupiła i potem już nie chciałam zmieniać, bo idealnie leżą (mimo że są od 11 kg do 25 kg).

my też Pampers 5 używamy bo 4 juz mi przesikiwał w nocy...

dzisiaj się wkurzyłam na maxa, poszłam do carrefoura po pieluchy za 75zł promocja pisze jak byk a tam mi na kasie 99.99 wyskoczyło... to mówię babce, że coś nie halo bo tam inna cena a ona do mnie ze tylko te małe rozmiary są w niskiej cenie... wycofała mi pieluchy i tyle :wściekła/y:

reklama
Do góry