reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

A my przerzuciliśmy się na pieluszki z ROSSMANA dla nas są jeszcze lepsze od pampersów dzięki ściągaczowi z tyłu, naprawdę są mega dobre z rozciągliwymi boczkami i cena suuuper za 33 zł mam dużą paczkę nie pamiętam dokładnie ile jest, też coś jak pampers. Aha no i rozmiar 4+ Zosia jak kupsko walnie to przynajmniej nie jest na plecach jak w przypadku pampersów:-):-):-):-):-):-):-)
My używaliśmy, ale mała się ostatnio odparzyła, a na pewno nie było to przez moją nieuwagę. Wróciłam do poczciwych DADA, moim zdaniem są pierwsza klasa. Sleep&play jak dla mnie mają strasznie mydlany zapach, co mnie wkurzało

reklama
Hmm musze kiedy i ja kupic te rossmanowskie,Jak nie ma promocji na pampersy to kupuje Tescowe pieluchy(29,90zl) i tez jestesmy zadowolone,tez maja sciagacz z tylu.A te Rossmanowskie maja tez rozciagliwe boczki tak jak pamki?

Ja kiedyś zamówiłam, jakieś darmówki i tam było kilka szt z rozciągliwymi boczkami a kilka z gumka na plecach.

Sama chłonność to taka gorsza niż huggies, bryłowały sie nieco ,ale dało się użyć. gdzieś czytałam, ze komuś przysłali dady biedronkowe w ramch tych próbek, ale mi nie.
dady mają jakieś gumki ?

W Carrefour jest promołszyn na happy ale nie wiem, nie pamiętam, nie używam..

edit: zlazłam pokaz slajdów takie ok 6 kg wyglądały tak samo.

Sama chłonność to taka gorsza niż huggies, bryłowały sie nieco ,ale dało się użyć. gdzieś czytałam, ze komuś przysłali dady biedronkowe w ramch tych próbek, ale mi nie.
dady mają jakieś gumki ?

.
tak dada ma gumki z tyłu :) ja używam właściwie na przemiennie dada rossmann tesco i czasami pampers jak sie super promocja trafi;-)
Iwonka ja również potwierdzam rossmann maja rozciągliwe boczki i gumeczki z tyłu :-)

Ja na początku używałam Pampersów, ale jak Gusia strasznie się odparzyła, zmieniłam na Huggies i już przy nich zostałam. Ostatnio kupiłam Pampersy w promocji (tej, co Puchatka kiedyś pisała) i muszę powiedzieć, że są bardzo fajne, o wiele delikatniejsze i cieńsze niż Huggies.
Wypróbowałam też fioletowe Tesco - nie są najgorsze, ale strasznie się wata kluszczy pod wpływem wilgoci.
Przetestowałam też Rossman i są bardzo fajne - bardzo przypominają Pampersy.
Jak na razie dla mnie nr 1 - Pampers, nr 2 - Huggies, nr 3 - Rossman, nr 4 - Tesco.
Jeszcze nie próbowałam Happy dla większych dzieci (odkąd dostałam Newborny na wypróbowanie dawno dawno temu i cała zawartość za każdym razem wylatywała z pieluchy, omijałam je szerokim łukiem).

reklama
my jesteśmy na pampersach od samego początku i nie testowaliśmy nic innego, bo jak zaczęliśmy przeliczać ceny pieluch, to pampersy wychodziły drożej tylko od biedronkowych.... ja bardzo lubię zakupy w rossmanie, ale jakoś nigdy nie skusiłam się na pieluchy tej marki, ale jak tak o nich piszecie, to już nawet chciałam spróbować, ale znowu cena..... wychodzą drożej od pampków...co prawda o 1 grosz tylko :tak::tak:, może więc warto spróbować czegoś innego....

Do góry