reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

Polka tak jak pisała Iwonka, te pampki są z lini ekonomicznych. Ale mam wrażenie, że lepiej trzymają wilgoć w sobie niż standardowe. Nawet po całej nocy nic nie wycieka i pupcia nie jest odparzona tak jak w zwykłych po takim czasie.
A co do zwykłych pampków, ktoś już zauważył, że "listki" są bez rozciągliwych boczków a "chmurki" je posiadają:tak:
Chusteczki z lini clean&play są super i ładnie pachną, czego nie mogę powiedzieć o sensitiv- jak dla mnie śmierdzą cjankiem:sorry2:

reklama
Wczoraj byłam w Kauflandzie i widziałam te pieluszki Sleep&Play za 50 szt. 26,99 cena rewelka tylko nie były z rozciągliwymi boczkami, więc się nie zdecydowałam:baffled: występują może z tej serii ze strechem?
Widziałam również pampersy 4+ i one strech miały:tak:

a od nas pare słow w temacie...

1 Newborny używaliśmy Pampersy i byłam zadowolona.
2 - używałam i Pampków i Huggies - nie widziałam szczególnej róznicy. Jezeli jednak musiałabym wybierac - to wybrałabym Pampersy.
Teraz testujemy 3 - Pampersy sa do kitu - ciasne, sztywne, wrzynają się, siku wylatuje na plecy :baffled:. Wersja Sleep&Play - jeszcze gorsza! Nie cierpie ich. Za to Huggies THE BEST - super długie, elastyczne, lepiej dopasowane i nie wrzynają sie w skórke!

My zaczelysmy od huggiesow byly w miare dobre, ale pozniej wszystko zaczelo wyciekac wokol nozek, wiec zmienilysmy na pampersy, tez na poczatku byly dobre, a teraz wycieka kupka pleckami, wiec juz nie wiem czego probowac:/ :)

Kupiliśmy dziś na próbę te Sleep&Play 4 zobaczymy, wizualnie wyglądają na mniejsze od normalnych czwórek, jak się mała przebudzi to jej założę tą nowość:-)

My od początku używamy Pampers'ów. Zaczęłyśmy od 2. Były super ale zaczęły Natalkę obciskać na udach. Postanowiliśmy przejść na 3. I wtedy pojawiły się pierwsze kłopoty. Zgadzam się w pełni z opinią, że są sztywne, wrzynają się, siku wylatuje na plecy... Natalka jest szczupłym dzieckiem, więc w pasie są ciutek za duże... Teraz, kiedy się kręci, wierci, przekręca na brzuszek często się obsikuje. Chyba spróbujemy z innymi pieluszkami...

reklama
musze się Wam przyznać, że jak Jo-anna pisała o różnych pampersach (listki i chmurki) tego samego rozmiaru (3), to nie bardzo wiedziałam o co chodzi i nie bardzo wierzyłam...ale w weekend przyjechała do nas moje siostra i całkiem przypadkiem kupiła własnie chmurki, które mają stretch i są naprawdę fajowe :-)

Do góry