reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy - która marka najlepsza??

reklama
ja skusiłam sie na Huggis i oto moje odczucia:
sa mniejsze (krótsze zapięcia i długość całościowa) w stosunku do Tesco
niestety mniej chłonne od Tesco
i nie wiem jak to opisać po prostu jak jest duża ilośc moczu to są zbite (tworzą sie takie skupiska wypełnienia granulatu)
teraz w 100% używać będziemy TESCO fioletowe :-)

My też wypróbowałyśmy Huggisy, no i nam nie podpasiły, więcej przepuszczały siku niż pampersy, pupa zaczęła w nich być jakoś podrażniona więc powróciłyśmy do korzeni czyli dla nas pampki górą. Innych nie próbowałam, troszkę się boję czy sytuacja się nie powtórzy:baffled:

zgadzam się z moją przedmówczynią ;-):tak: ja też od początku uzywam Pampersów, chociaż Mateuszek najlepiej czuje się bez pieluchy :tak:

zgadzam się z moją przedmówczynią ;-):tak: ja też od początku uzywam Pampersów, chociaż Mateuszek najlepiej czuje się bez pieluchy :tak:

to samo Szymonek. Jak tylko ściągne mu pieluchę, to od razu pojawia się uśmiech od ucha do ucha :-D:-D:-D

Kiedyś pisałam o pieluchach Dada-odszczekuję wszystko, co dobrego o nich napisałam... Szymonek dostał od nich pieluszkowego zapalenia skóry

Używamy Pampersów i Happy. Z jednych i drugich jestem bardzo zadowolona

ja też od samego poczatku tylko Pampki... przy Mai kupiłam raz Hugies ale nie byłam zadowolona, siku mi przweciekało nogawkami i raz dostała jakieś pieluchy z Lidla, zużyłam może z 8 i wydałam je w piz du jak mała nasikała to trzeba było od razu zmieniać, dupkę odparzoną miała a tamte pieluchy w ogóle nic nie wchłaniały, jakby liglnine miały w środku, porażka dlatego z Misiaczkiem nie eksperymentuję

A my ciągle na Huggiskach:), już się boję testować inne. Za chwilę będziemy zmieniać rozmiar na 4, czyli od 8 kg, masakra!!

Ja zakładam Natalce naprzemiennie w systemie 10/10 pampersy i huggiesy. Nic jej nie jest po huggiesach a skoro są tańsze to po co przepłacać. Trochę boję się tych pod patronatem sieci handlowych więc nie eksperymentuję.

Aurelia nieźle z tym rozmiarem pieluch :sorry2:

reklama
Dziewczyny za chwilę muszę zmienić pieluszki na takie od 8kg. Ale one są do 18kg:baffled: (Happy) czy to nie za duża rozpiętość??

Do góry