reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy Babydream- dla noworodka?

Justa nie mam pojęcia, co cię tak uraziło, chyba, że promujesz pieluchy z rossmanna, bo ci za to płacą ;-)
Ja używa(ła)m pampersów, huggies premium i classic, dada premium, fioletowych z tesco i nieszczęsnych babydream i zdania nie zmienię, że wg mnie są najgorsze, a pampersy najlepsze, no może tylko huggies classic mogą z nimi w tym konkurować;-)
Pozostałe wg mnie podobnej jakości, choć część dziewczyn z mojego podforum uważa huggies premium za najlepsze, a pampersy faktycznie sporadycznie uczulają.
Na noc używam wyłącznie pampersów. W nocy synka nie prześcielam, a rano pampers waży chyba z tonę i rzeczywiście czasem synek ma mokre śpiochy, ale chyba żadna pielucha by tego nie wytrzymała:-)

reklama
Rapuzel nie obrazam się tylko ja nie lubie jak ktos krytyjuje czyjes slowo;-) ty wypowedzialas się ze nie lubisz Babydream bo twoj synek je przesikuje a inna mama napisala ze nie lubi Pampersow bo jej dziecko je przesikuje a znowu baby dream lubi:tak: u kazdego jest inaczej i kazy \ma swoje slowo ktorego nie powinnas krytykowac:baffled::baffled::baffled:tak samo ja moge napisac ze ci placą za reklame Pampersow:baffled:

Ja używam pieluszek Huggies Premium Super-Flex i jestem z nich bardzo zadowolona :-):tak:. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby przeciekły. Poza tym mój synek nie ma po nich uczulenia ani odparzonej pupy. Mimo, że w nocy go nie przebieram.
Używałam też pieluszek Pampers i Bella Happy. Pampersy (nie miały jeszcze zielonego wkładu) były ok, natomiast Bella Happy przeciekały.

My na samym początku używaliśmy pampersów bądź huggiesów. Pampersy new born są świetne, nic nie przeciekało :tak:
większe rozmiary pampersów zaczęły mi tak średnio pasować... zdarzało się, że mimo dobrego zapięcia siuśki leciały po nodze nawet dopiero co po przebraniu :baffled: od rozmiaru 3 (czyli w naszym przypadku od 4 miesiąca życia małej) próbowalismy innych firm, dada były za grube, tesco kolorowe dziwnie śmierdziały :sorry2: dopiero baby dream przypasowały, mięciutkie, małą całą noc śpi, nic ją nie odparza, nie przecieka, dobrze sie na pupci trzymają, nie odciskaja i nie podrażniają przy zapięciach. Dla nas strzał w dziesiątkę :tak: no i jak jest promocja w rossmanie to za 48 gr sztuka :tak: chusteczek też używamy babydream - niebieskie, fajne i tanie ;-)

najlepiej jednak przetestować samemu różne marki, bo nigdy nie wiadomo która przypasuje nam i maluszkowi :tak: i nie ma co naskakiwac na siebie, bo każdy ma prawo wyrazic swoje zdanie, a decyzja o zakupie i tak należy do każdej z nas ;-):-)

Na początku używałam pampers, ale gdybym jeszcze raz miała podjąć decyzje to pewnie bym wzieła te z wycięciem na pempek, ale nie pamiętam jaka to była firma bo miałam tylko jedną sztuke z skarbu malucha. po pampersie Sarka miała tak mocne odparzenie że ponad tydzień to leczyłam i to specjalnym kremem na recepte. Teraz mieszam pampersy. Najlepsze są z tesco te fioletowe Sara wytrzymuje w nich 12 godzin snu i nic nie przecieka. Używam też happy i haggins premium. Na szczęści Sara lubi te 3 rodzaje pieluch i kupuje to na co jest akurat promocja. Co do chusteczek to wybrałam dzidziuś, różowe używałam na początku do około 2,5 miesiąca życia a teraz te niebieskie. Każde dziecko lubi coś innego. I faktycznie trzeba się rozglądać z promocjami. A to że na czymś pisze made in tesco, biedronka, lidl...nic nie znaczy bo to zależy przez kogo są produkowane. Pampers produkuje nie tylko te znane z własnie tej nazwy, produkuje też ine pampersy dla sieci handlowych takich jak wymieniłam wyżej i podkreśliłam. To samo tyczy się hugginsa i bella happy. Warto czytać to co pisze małym drukiem z tyłu opakowania.:-)

ja uzywalam pampersy,huggiesy,happy,babycare(z netto)
i powiem szczerze,ze
1. pampersa sa do kitu,na poczatku byly ok,ale jak maly zaczal rosnac to przelatywalo wszystko:sa rozmiarowo do kitu(male co do wielkosci innych pieluch),drogie,przelatuje gora i bokami.(noc co chwile trzeba przewijac)cena 37-56 (zalezy gdzie)
2.huggiesy sa rozmiarowo dobre,cena nie za bardzo fajna,nie przeciekaja.cena :36-46zl(zalezy jak sie trafi)
3. happy sa rozmiarowo b.dobre ,cena moze byc,ale jak maly za duzo nasika(dluzej ponosi) wisza po kolana.(w nocy trzeba przewinac) cena 39,00(jak jest w promocji)
4.baby care sa rozmiarowo najlepsze(jak z reszty maly nosil 5 to tu 4),cena mila:) , przespi cala noc i nie przecieka,kupa tez nie.cena 34.99(cena stała w netto)
5. duca kiepskie
jeszcze inne uzywalam ale nie pamietam nazw:/

Z TYCH WSZYSTKICH POLECAM HUGGIESY(jak kogos stac na taki wydatek) I BABY CARE (uzywam juz kilka miesiecy i jestem zadowolona-nie wracam do innych)

u starszego uzywalam tylko tanich (nazw niepamietam) i happy i wtedy te 3lata temu byly super.

Używamy tych pieluszek od roku, od noworodka i są o niebo lepsze od pampersów. Grubsze, ale co z tego. Pełen pampers pęcznieje o wiele bardziej. Polecam.

Justa nie mam pojęcia, co cię tak uraziło, chyba, że promujesz pieluchy z rossmanna, bo ci za to płacą ;-)
Ja używa(ła)m pampersów, huggies premium i classic, dada premium, fioletowych z tesco i nieszczęsnych babydream i zdania nie zmienię, że wg mnie są najgorsze, a pampersy najlepsze, no może tylko huggies classic mogą z nimi w tym konkurować;-)
Pozostałe wg mnie podobnej jakości, choć część dziewczyn z mojego podforum uważa huggies premium za najlepsze, a pampersy faktycznie sporadycznie uczulają.
Na noc używam wyłącznie pampersów. W nocy synka nie prześcielam, a rano pampers waży chyba z tonę i rzeczywiście czasem synek ma mokre śpiochy, ale chyba żadna pielucha by tego nie wytrzymała:-)
Ranpuzel, jesteś nieuprzejma i uszczypliwa, gdy tymczasem Justa 19 ma całkowitą rację. Każde dziecko ma bardzo indywidualne potrzeby i dopiero na drodze brób mamie udaje się ustalić, co jest dla niego najlepsze.

Moje bliźniaki mają już niemal półtora roku i każdy z nich zupełnie inaczej reaguje na te same kremy i środki pielęgnacyjne.

Ja Babydreama używam od samego początku, ale stosowałam doraźnie i wypróbowywałam wszystkie pieluszki, które wyamienia ranpuzel plus Happy i różne inne wersje Pampersów i Huggiesów. Ostatecznie wracałam zawsze do babydream, ponieważ dla moich chłopców okazały się najlepsze.

Huggies to jest totalna porażka! Szczególnie w wersji Classic - nie było siły, aby chłopcy się nie przesikali w ciągu pół godziny do godziny maksymalnie. Akurat zdarzyło się tak, że byliśmy u znajomych na wsi, gdzie nie mieliśmy możliwości kupić innych pieluch niż Huggies. Efekt był taki, że cały zapas ubrań został przesikany w ciągu jednego dnia.

Tesco w moim odczuciu, niczym nie różnią się od pampersów - identyczna konstrukcja, grubość, rozmiarówka i chłonność. Generalnie Pampersów nie poleciłabym z kilku powodów - cena plus jakość sprawiają, że Pampersy nie wypadają zbyt korzystnie i zgadzam się, że są zdecydowabnie przereklamowane.
Ponadto, nie wiedzieć czemu, w ogóle nie występują w wersji bezzapachowej. Aloes ma właściwości uczulające i muszę przyznać, że jeden z moich synów zareagował na pampersy totalną wysypką. Wtedy zastąpiłam pieluszki majtkopieluchami Pampersa, które nie są nasączane balsamem aloesowym.

Aha, te pieluchy z Tesco są naprawdę warte polecenia. Są zdecydowanie tańsze od Pampersów, a - jak wspomniałam - różnicy poza ceną zupełnie nie ma.

Happy są ogromne, nie trzymają w pansie (to prawda, że strasznie nisko się zsuwają) i też przesiąkają.

Wracając do Babydream, w tej chwili te pieluchy zostały totalnie zmienione i muszę uczciwie przyznać, że starsza wersja była o niebo lepsza - i to we wszystkim. Konstrukn]cja była niemal doskonała, bo gumeczki i ściągacze sprawiały, że pieluszka przylegała idealnie i naprawdę bardziej prawdopodobne było, że pęknie niż przesiąknie. Nowe wersje już przesiąkają.
Nie wiem, jak w tej chwili wygląda pieluszka dla noworodków, ponieważ zmieniła się cała linia, ale tamte tarsze były rewelacyjne i najdoskonalsze ze wszystkich babybornów. Specjalna perforowana wkładka doskonale izolowała skórę przed mochem i kupką, idealnie przylegały, nie uciskając nadmiernie brzuszka i nie przesikiwały się. Kiedy używałam starszej wersji Babydream, byłam absi=olutnie przekonana, że udało mi się znależć pieluszki idealne, które mogę polecić każdemu, teraz nie mam takich. Na szczęście liczę, że moi chłopcy niebawem zaczną wyrastać z pieluch i już nie będę się musiała zastanawiać nad tym, które kupić....

co do pieluch to tak:
pampersy te dawniejsze były ok natomiast te teraz mimo że można kupić w marketach taniej w promocji sa średniej jakości no i yten zielony pasek aloesowy chyba uczula mojego synka więc poza kilkoma sztukami które leżą tak awaryjnie (prezent) już ich nie kupujemy:tak:
huggisy nie odpowiadały synkowi wcale :no:zresztą chusteczki tez jakieś sztywne więc ich nie kupujemy.
dada biedronkowe jak dla nas strzał w 10 cena super jakość świetna nie przesikuje się (no chyba że dużo dużo pije i nie ma długo zmienionej pieluszki)
tescowe świetne i gdyby nie to że do tesco jakoś nam nie po droze to pewnie były by numerem jeden:tak:
aa jeszcze kiedys tatuś kupił w realu jakieś firmy tip i to była największa porażka bo ceratowe pęczniały po jednym siusianiu:eek:
a i pampersy slep&pley te pomarańczowe u nas wcale się nie sprawdziły antoś miał jedną wielką ranę na pupie :eek::eek:ale oddaliśmy je koleżance dla jej córki i im bardzo odpowiadają:tak:
więc wszystkie dzieci różnie reagują a i my mamuski mamy różne upodobania i zasoby portfela:tak:
zawsze warto spróbować kupując najmniejsze opakowanie i wybrać te które naszym dzieciom i nam najbardziej odpowiadają
Pozdrawiam:happy:

reklama
Ale z drugiej strony przy grubszych pieluchach dziecko może zacząc sie pocic i narażone jest na odpażenia. Jestem raczej zwolenniczką tych cieńszych.

Do góry