reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

czesc Dziewczyny,
czytam Was zawsze, ale nie mam kompletnie czasu na pisanie!! pawko prawie zupelknie nie spi w ciagu dnia!! Ale za to spi od 20 do 6 rano jednym ciagiem, jedzonko i jeszcze 2 godzinki!!!

Agnes, gdzie kupilas taki walek??? Jest super i bardzo by mi sie przydalo cos takiego dla Pawla!!!

reklama
Emma ja myję Ingusi cipkę. Nie myłam przez chyba pierwszy miesiąc a potem już codziennie, ale nie jakoś super dokładnie, bo pediatra mówiła, żeby nie przesadzać. Zawsze po kąpieli przemywam jej wodą przegotowaną, używam do tego najpierw patyczka kosmetycznego a potem wacika.

Bartyś ja dokładnie tak samo się bawię jak dziewczyny - tańczę, śpiewam, gadam, wydaję różne odgłosy paszczą no i rzecz jasna macham różnymi zabaweczkami przed noskiem. Poza tym dużo ćwiczymy - a to na brzuszku, a to na macie edukacyjnej, na boczku, wodzenie wzrokiem za zabawką itp itd.

czy wasze maluchy tez przesikuja bokiem pampersy? Jak był maluszkiem to czasami mu sie zdazało ale to ja źle je zapinałam (krzywo) No a teraz od paru dni w nocy conajmniej raz i w dzień to samo :p Może ta paczka pampersów jest jakaś felerna ::)
Uzywacie Huugisów? Moze zmienic na nie tyle ze własnie kupiłam 2paczki jumbo
rany u mnie jak nie sranie to sikanie ::)

Ola - u mnie Mikołaj przesikiwał pampersy jak nie bokiem to jakoś z przodu. Tak, że az body miał wilgotne choc zmieniałam pieluszki co 2 godziny... :p Normalnie te pampersy 3 są jakieś okropne. Kupiłam ostatnio 2 paki pieluszek Cień z lidla i jak dla mnie są świetne. Tyle, że w Olsztynie nie ma lidla. Jak się skończą kupuje bella happy. Podobno sa dobre. A huggisy sie skawalają jak dziecko siknie! ;D

Weronika właśnie nieprzesikuje pampersów, ani jednego jeszcze i właśnie 3. Natomiast Huggesy pare razy bokiem przesikała, także ja wole papmersy, bo huggiesy niebardzo :p

Hehe, babeczki - to wychodzi na to że źle zapinamy ;) mój Pampersy przesikiwał na okrągło - a huggiesy ok!!! ;) ;D ;D ;D

no widze, ze kazda ma inna teorie na tematy pieluszkowe, to ja dorzuce jeszcze moja  ;D
my uzywamy wciaz 2 i Adzie czasem sie zdzarza w nocy siknac bokiem (a najczesciej spi na boku w nocy) i wlasnie wtedy jest cala do przebrania, tylko pielucha flanelowa, ktora pieluszkuje pozostaje sucha  ;) :)

reklama
co do pieluszek, to jak uzywaliśmy pampersów firmy Pampers to zdażało się, ze czasami gdzieś bokiem wyleciało i trzeba było wszystko przebierać, te najmniejsze z wkładem do wsiąkajacych kupek były najlepsze ale juz dawno z nich wyroslismy, teraz uzywamy Happy albo Dada z Biedronki i naszym zdaniem sa dobre, jeszcze nam nic nie przeciekło ani pupa sie nie odparzyła :)

Do góry