reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

własnie przetestowałam lustro... no i Kuba od razu zaczyna ryczeć...nie wiem czyje odbicie mu się ni podoba  ;) :p...zdecydowanie bardziej woli obrazy:)

reklama
Dziewczyny, czy myjecie w środku wargi sromowe dziewczynek? Bo mi lekarz kazał co jakiś czas tam premywać, a wcześniej slyszałam żeby tam nie zaglądać, no i człowieku bądź mądry :(

Klucha - dzieki a rady co do laktacji. Przystawiam Malego co chwilka, moze cos z tego bedzie... Mam nadzieje!

no wlasnie Emma dzieki takim sprzecznym radom moja Ada dorobila sie bakterii w moczu wlasnie, w szkole rodzenia powiedziano Nam aby jakis czas po porodzie nie przemywac srodka, gdyz znajduje sie tam jeszcze maz plodowa i ona zabezpiecza ble ble ble no i moja pediatra dzis wysmiala ta teorie i nalezy tam myc regularnie !! nalezy wziac wacik lub gazik i przemywac przegotowna woda od gory do dolu (nigdy odwrotnie bo mozna przeniesc zarazki z odbytu) plus kremowac tak jak pupcie oczywiscie zewnatrz, jesli jednak kremik dostalby sie do srodka to bez paniki bo nic sie nie stanie, w przypadku zaczerwienienia cipusi mozna posmarowac ja clotrimazolem nawet wewnatrz :) to tyle wiem :)

Bartyś ja ppodobnie jak dziewczy, duzo gadam, rozmawiam z zabawkami, teraz również turalmny se na wałeczku, tańczymy ni i obowiazkowo lustro ;D
Emma ja przemywam małej wacikiem z przegotowaną wodą od góry do dołu, żeby nie na odwrót bo wtedy możesz przenieśc bakterie z dupci do cipci :) Mi w szpitalu jedna połozna też niekazała przemywać, ale druga kazała, bo gnieżdżą sie bakterie i moja pediatra tez kazała przemywać :)

A my jeszcze bawimy sie balonikiem - albo przywiazuja go do raczki lub nozki, albo - i to baardziej Kubusia bawi - podbijam balonik. Kubus wtedy sie bacznie mu przyglada. Oprocz tego rowniez odgrywam rozne teatrzyki z grzechotkami, miskami, itp. Ogladamy sobie dom, sluchamy szumu wody, pukamy w rozne powierzchnie, itp. Co mamie do glowy przyjdzie :) Teraz zaczne Kubusiowi jeszcze wierszyki czytac. Agnes.kol, a jaki waleczek kupilas? Mysle, ze wiem o jakim piszesz, ale zastanawiam sie czy na tamtym waleczku o ktorym mysle, mozna klasc maluszka.

Co do zabaw jeszcze, to ja od kilku dni mysle o zakupie ksiazki - http://www.allegro.pl/item87762684_gry_i_zabawy_z_niemowlakami_jackie_silberg.html
albo http://www.allegro.pl/item87988153_gry_i_zabawy_dla_niemowlakow_j_silberg_wyprzedaz.html. Chce je jednak najpierw zobaczyc w ksiegarni. A moze Wy znacie te ksiazki i cos mozecie napisac nt. ich przydatnosci?

Pozdrawiam,
Agnieszka

Agnesa mówiłam o takim wałeczku, on jest od 6 m-cy ale mała lubi na tym sie turlać i jest to bezpieczne
dscn01833en.jpg

Dzięki dziewczynki za pomysły :) My też śpiewamy, tańczymy, przeglądamy się w lustrze, więc faktycznie chyba wszystko jest zabawą dla takiego szkraba :) Ale bańki mydlane musimy wypróbować ;)

reklama
No wlasnie mi tez oczy przykluly te banki mydlane. Atreiiu skolei uwielbia swiatlo, a jak juc blyszczy to totalna fascynacja. No i w sklepie jak sie zaczyna drzc to trzeba go wziac na rece ale tak, zeby mogl sobie patrzec. Momentalnie cichnie i sie rozglada. :laugh: Tylko zakupy trudno robic! ;)

Do góry