reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

**********pielęgnacja**********

My uzywamy huggisow (Pampersa tu w ogole nie ma) i przesikiwal tylko te najmniejsze. Sredni rozmiar jest ok. Uzywamy tez pieluszek Mammia z Aldi i sa ok a sporo tansze niz huggis. Pamietam. ze w Polsce tez sie czasem Aldi trafial, czy ktoras z mam tez kupuje Aldi'owe pieluszki?

reklama
A my używamy Dada z Biedronki i Pampersa 3. Właśnie dziś zakupiliśmy w Realu Jumbo packa czyli 90 sztuk za 43 zł. Dada są oki, ale rano często Kamilek był przesikany, jakoś tak bokiem mu przelatywało, więc na noc stawiamy na Pampersa. Huggisy wydają mi się fajne, ale te 4-9 kg wydaja mi sie trochę małe, a pewnie koleny rozmiar jeszcze za duży. Musimy jeszcze spróbowac tych z Lidla.
Mam do Was 2 pytanka : Czy codziennie myjecie główkę przy kąpieli ? I czy myjecie ją na poczatku kąpieli czy na końcu ? Ja do tej pory myję codziennie mydełkiem, bo nie wiem, czy już przejść na szampon ? A myłam do tej pory na końcu kąpieli ( jako ostatnią czesc ciałka, zeby Kamilek nie zmarzł w kapieli, a teraz zastanawiam sie, czy nie myc na poczatku, zeby było bardziej higienicznie ??? Jak myślicie ? chyba że mam durne dylematy ???
A drugie pytanko: czy dalej uzywacie oliwki, jesli uzywałyscie do tej pory ? Ja nie lubie tej tłustej konsystencji, więc dzis zakupilismy mleczko nawilzajace Nivea ( nowosć Nivei chyba ) i wydaje mi sie bardzo fajne. Jeszcze zobacze do jutra czy wszystko bedzie oki ze skórka Małego ...

bartyś my główke myjemy codziennie szamponikiem na końcu kompieli i od urodzenia go stosujemy
nawilżamy oliwką też codziennie ale ja uwielbiam ją taką naoliwkowaną tak super pachnie

Bartys ja jeszcze myje główkę mydełkiem i tak gdzieś po koniec kąpieli Chciałam kupić szpon tyle że za bardzo nie mam na co ;) ;D mój Pysio to mały łysek
Jeżeli go kąpie nie w Olilatum to myje mydełkiem i oliwkuje ale tylko pod paszkami w pachwinkach i pod bródką

o super kotki ze rozmawiacie o pieluszkach my jedziemy na huggie a raz mielismy happy firmy bella i tez byly oki obydwie marki miaja mniej wiecej ta sama cene
tylko malutka miala odparzona pupke raz tak przez dwa dni wyleczylysmy tormentiolem
i nie wiem czy to wina pieluszek.. czy my cos zle zrobilismy
teraz zdarza sie ze czasami ma czerwona pupke kolo wyjscia :-[ ale krotko kilka godzin i wraca do normy
hmm moze zmienie pieluszki na inne?

my kapiemy dzidzke i myjemy glowke na samym koncu tym samym co reszte cialka
zeby malutka nie zmarzla a poza tym nie bardzo lubi mycie glowy i kweka wiec po umyciu glowy ja juz wyciagamy
a myjemy plynem do mycia penaten

zamiast oliwki uzywamy parafiny cieklej kupuje sie ja w aptece i kosztuje grosze tzn 2 pln
polecila nam to pani alergolog bo olwiki czasami zawieraja uczulajace skladniki i duzo chemii a przeciez w oliwkach ta tlusta oliwka sklada sie wlasnie z parafinki i dodatkow i jest ok
uzywamy tez kremu nivea baby i bardzo go polecam - to jest taki krem w sloiczku-pudelku plastikowym

My myjemy lepek Malemu woda codziennie a szamponem 2 razy w tygodniu. W ogole z plynem do kapieli to kapiemy Malca co 2-3 dzien, a tak to sama woda, tylko Jego klejnociki i pupke mydlem. :D

My używamy pieluszek Pampers i rzeczywiście się zdarza, że Ingusia je przesikuje, choć sporadycznie i wydaje mi się, że po prostu ja je źle zapinam. Huggisy przesikuje obowiązkowo.

Główkę myjemy zawsze na początku - tak mi powiedziałą teściowa, ale chyba macie rację z tym marznięciem, może powinnam zacząć myć głókę na końcu. A smarujemy oliwką Nivea, a na początku stosowaliśmy parafinę. Parafina jest może tańsza, ale znacznie więcej się jej zużywa i gorzej się rozsmarowuje co sprawia, że oporządzanie po kąpieli trwa dwa razy dłużej, a Ingusia tego nie cierpi i drze się w niebogłosy za każdym razem. :-[

Mój mały też czasem przesikuje pampersy. Najczęściej przesikiwał Huggisy, Pampersa są ok. Ja też miałam pieluszki z Lidla i byłam abrdzo zadowlona bo są one bardzo wysokie.
Od kiedy zaczęłam podawać Czarkowi herbatki do picia polubił chyba smoczek butelki i od dwóch dni nie chce pić mi mleka z piersi.
Więc żeby pił moje to ściągam je i podaje mu z butelki. Połykam dosłownie od razu i jest spokojny.
A przy piersi to się kręci i wrzeszczy i nie chce.

no widze ze temat pieluszek na tapecie :)
My uzywamy tylko pampersa, bo huggisy nie maja takich fajnych obrazkow z przodu, a Wiktor zawsze wybiera innego zwierzaka ;D ;D ;D A poza tym najbardziej mi odpowiadaja Pampersy :) Paulinka raczej nie przesikuje, za to potrafi niezle przesrac hehehe :)

reklama
Ja myję małej główke na początku i szamponem Nivea, a małą niczym niesmaruje po kapieli i skórkę ma ok :p a może powinnam jej czyms smarować ???

Weronisia ma strasznie sucha skórę przy uszkach i na główce :p jeszcze troche walczymy z ciemieniuchą i nie wiem czy to od tego :p jak myslicie? Smaruje jej twarzyczke kremem nivea pielegnacyjnym i na chwilę jest ok, ale jak budzi sie rano to znowu jest sucha :p

Do góry