reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

ja gdy kąpie małego to delikatnie mu sciągam skórkę i czyszcze fifkę patyczkiem do uszu ;D Mąż tak kazał mi robić a przeciez on wie lepiej niż ja

reklama
Steffi, ja nie odciagam, tak jak ogolnie sie zaleca. Odpukac, na razie zadna infekcja mu sie nie wdala. Ja przy kazdej zmianie pieluchy (a robie to dosc czesto, nawet w nocy go przebieram) dobrze go obmywam woda z plynem do kapieli. Rowniez myje wtedy pitolka. Po osuszeniu smaruje pupe i koncowke pitolka mascia, ktora mamy zrobiona wg przepisu pediatry. Pupa i pitolek jest bladziutki, zero zaczerwienien, az dumna jestem z pupy mojego brzdaca, bo pare tygodni temu mielismy z nia problemy.

Pozdrawiam,
Agnieszka

A ja odciągam po każdej kąpieli, jak narazie każdy pediatra, z którym mielismy do czynienia kazał odciągać i jak narazie wszystko tam Oki :)

Napiszcie dziewczynki jak bawicie się ze swoimi Maleństwami ? Ja mam wrażenie ze za mało rozwijam Kamilka machając mu tylko grzechotką czy inna zawieszką czy gadając do niego :( Wprawdzie Kamilek "gada" już czasem po swojemu ale jakoś brakuje mi koncepcji na zabawy z takim małym szkrabem...

Bartyś, dużo by opowiadać. ;D Śpiewam jej, gadam bez przerwy, tańczę z nią na rękach, robię np. kosi-kosi jej rączkami (to wywołuje u niej śmiech), gadam za zabawki, co również ją cieszy i tym podobne. Robię wszystko co mi tylko strzeli go głowy.

Bartyś dla takiego Maluszka zabawą jest wszystko :) warto pooglądać TVNStyle, bo tam często podają fajne pomysły na zabawę i wspomaganie rozwoju Maluszków :)

Bartyś pokaż Kamilkowi lustro ;D mój uwielbia kolegę z lustra ;D i lubi jak się z nim tańczy ;D no i resztę zabaw to mamy takie jak Martula :laugh:

Bartyś, ja tak jak reszta, gadam śpiewam, macham itd. I cały czas opowiadam co robie, co widzimy, czym sie bawimy. A z lustrem potwierdzam, że to dobra zabawka. Lubi się przeglądąc - prawdziwa damulka.

Ja też nawijam jak potłuczona, oglądamy wszystko co tylko możliwe, opisy obrazów na ścianach mam już w małym paluszku....czytam mu wszystko na głos, tak jakbym czytała bajki dla dzieci

reklama
ja tez gadam i gadam, czasami nawet bzdury jak tak siebie slysze ale Ada slucha wszystkiego skupiona i czasami tylko podsmiewa sie z mamy ;) uwielbia jak sie z nia tancuje i kocha wspomniane lustra no a grzechotki malo ja interesuja, zdecydowanie woli twarze ;D

Do góry