Witajcie,
chce Wam sprzedac sposob na oczyszczanie noska. Dzis bylismy na wizycie u pediatry i na szczepieniu. I pytalam pediatry jak najlepiej oczyszczac nosek. Otoz - woda morska w aerozolu psiknac do noska, lub wkropic sol fizjologiczna, po czym przygotowac bardzo cieniutki waleczke z waty i wlozyc delikatnie do nosa, zeby jakby pogilac, to powinno wywolac kichniecie i to co ma z noska wyjsc powinno zostac wydmuchane podczas kichania.
Ja sprobuje ten sposob, musze tylko wate kupic
Ale Wam napisze jeszcze co na wizycie u lekarza. Generalnie jestem bardzo zadowolona
Moj Synus to wielki chlop, pediatra, pielegniarka i jeszcze jeden lekarz - chirurg - nie mogli wyjsc z podziwu, ze tak szybko rosnie i przybiera na wadze. Ja jestem chudzina
to sie zastanawiali ile ten maly ode mnie ciagnie z cycka, ze tak przybiera
wyliczyla, ze 1,70kg w ciagu ostatniego miesiaca
i 1,3kg w pierwszym miesiacu. Jest juz 6 kilogramowym bobasem
Nieskromnie napisze, ze jestem bardzo dumna z siebie i ze swojego Synka
Jest zdrowy, nic mu nie dolega, takze mial szczepienie (6w1). Leciutko zaplakal pod koniec szczepienia, ale to byla chwilunia.
Pytalam o basen, czy mozemy chodzic, powiedziala, ze jak najbardziej jest to wskazane dla dzieci. Pytalam o zakupy w hipermarkecie - stanowczo odradzala teraz i w najblizszej przyszlosci, mowila, ze nic gorszego nie mozna zrobic jak z malymi dziecmi chodzic w skupiska tak wielu chorob. Pytalam o podroz ponad 200km - moge sie wybrac, wiec pewnie w marcu sobie wyjedziemy.
Po szczepieniu bylam u swojego gincia, pierwszy raz po porodzie. Poszlam na ... przeglad
Bylam z mezem i z dzieckiem to oczywiscie chcialam sie pochwalic jak Kubus rosnie
Wiec Piotr wszedl ze mna z malym w foteliku na poczatku wizyty. Moj gincio odbieral porod
Oczywiscie pochwalil dzidziusia, chwycil go za raczki, a po chwili powiedzial: "a chodz troche do wuja" i go wzial na rece
Baaaardzo milo! A moj gincio to taki mlody koles, moze ma z 30 lat
Bardzo fajnego lekarza prowadzacego mialam. Juz mu powiedzialam, ze druga ciaze tez bede chciala u niego prowadzic
Generalnie fajny dzien dzis mialam, mimo ze u lekarzy
A przy okazji chce jeszcze wrocic do tematu usmiechow u dzieci - oczywiscie spanikowalam wczesniej, bo moj Kubus od kilku dni bardzo wyraznie sie do mnie smieje i wita mnie nawet rano usmiechem
A dzis mial ubaw z wystawianego przeze mnie jezyka
Cala buzia sie do mnie smial, nawet czasami glosno
Pozdrawiam,
Agnieszka