reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Agnes mojego małego też wysypało dwa dni temu na całej buzi i szyjka i za uszami myślę ze to od jedzenia chyba właśnie dżem truskawkowy albo czekolada z orzechami ( bo cały czas jadłam bez orzechów) ;D Ja to smarowałam linomagiem tym co pupkę pomyślałam- jak tam nieraz gorsze świństwa po tym schodzą to spróbuję noi zeszło już prawie całkiem ;D polecam spróbuj :D

reklama
ja mam taki w tubce białej ...zaraz sprawdzę co tam napisane ;D nic odnośnie od ilu stosować ::) ajuz sie wystraszyłam

Z tego co wiem to dużo dziewczyn od nas uzywa linomagu ;D

No poszukałam w necie ulotkę i masz rację z tym wiekiem ::)

ale linomag maść można dla niemowlaków ,więc muszę sie przerzucic

Donia - mi polozna mowila zeby krostek na buzi w ogole nie smarowac, a zwlaszcza kremami do pupci !!! Jak przeszlo to dobrze, ale moze i przeszloby bez niczego, tak jak mojej Paulince..
Agnes - na buzce podobno moga byc kroski i potowki - potowki to chyba jak za cieplo jest dziecku co ??? ale pewna nie jestem...

A ja taka niecierpliwa i chciałam zeby to szybko zeszło ::)

A wczoraj to chyba coli za duzo wypiłam bo mały nie chce spać-kofeinka? tzn teraz śpi ale nie chciałomu sie zasnąc

A zaraz wybieramu sie na przejażdżkę autkiem :D

Donia - Ty juz bez tego autka to zyc nie mozesz :p
Coli ??? Jakiej Coli sie napilas ??? Gazowanej ??? Ja ostatnio wpadlam na pomysl zeby nalac sobie szklanke i idgazowac przez noc i taka niegazowana wypilam - ale i tak mloda miala kolki :(

A ja sie ciesze bo młodemu nic sie nie dzieje,jak mamusia sobie piwka troszke zapoda (czasem nawet puszeczka sie wleje do gardziołka) ::) ::)

Oj masz szczescie Komarzyco :p hehe Ja tylko troszke gazu i juz sa problemy... niedobrze :( No ale espumisan dziala bardzo ladnie :)

reklama
dziewczyny któraś z was pisała ze ma dobry sposób na ciemieniszke ale nie mam czasu szczerać i szukać podpowiedcie coś oliwke stosuje ale nie nie pomaga  :-[ :mad: :(
Arkadiusz i Basia witaj moja mała też miała takie krostki wezwaliśmy lek. i dał nam maść witaminową robioną bardzo dobra na wszystko kosztuje na recepte ok 5 zl. a bez 20 zl podam ci skład to co doczytam:
vit.A 300,000 j.
vit. E 300 MG
3% Sol . AC Borici 10,0
i jeszcze coś na E.... ad 100,0  M..... i jeszcze coś ale nie doczytałam wogle co to jest
więc spytaj swojego pediatre może będzie wiedział o co chodzi moja mała miała to takie straszne i w trzy dni zeszło dotego jeszcze skórka jej się łuszczyła z uszek ale całe szczęście mineło tfu...tfu... nie zapeszać
jeszcze bym ci doradziła zebyś swojemu maluszkowi założyła rękawiczki ja tego nie zrobiłam o czasie i sobie to nadodsatek porozdrapywała i zrobił się jeden wielki strup :( wiec dobrze ci radze zrób to teraz ;)

Do góry