reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Goniu moje dziecko tez uczulone i nie cierpi na brzuszku, wlasnie sie tak smiesznie wije i jeczy no przechodzi to w placz taki delikatny i trzeba nerwuska przelozyc na plecki a i tak sie nie podoba bo najlepiej u mamusi na raczkach  :) :) ale ja juz sie tym zajmuje mala terrorystka i oduczy sie symulowania placzu zeby dostac sie opka...
Arkadiusz i Basia pozdrawiam mamusie styczniowa ;) jesli karmisz piersia to nie ma potrzeby podawania herbatki tylko piers ewentualnie na uspokojenie tak jak u mnie w szpitalu mowili wode z glukoza, przy sztucznym ja osobiscie dopajam moja Ade wlasnie herbatka hippa z kopru wloskiego... :)

reklama
Emilka też nie lubi leżeć na brzuszku, ale czasami ją męczę i kładę choć na momencik.

Arkadiusz i Basia ja karmię piersią i czasami podaje koperek, można też podawać herbatkę z glukozą (1 łyżeczka na 100ml).
W ten sposób troszkę oszukuje się dziecko, ja miałam taki okres, że Malutka chciała ssać ciągle więc troszkę ją oszukiwaliśmy i podawaliśmy koperek 1 raz dziennie. Podobno koperek jest na kolkę, ale znowu z drugiej strony piszą, że może wzmagać kolkę, bo wywołuje więcej gazów. No i bądź człowieku mądry :) W każdym razie wszystko niestety trzeba przetestować samemu, bo nasze Kruszynki są strasznymi Indywidualistami ;D

i badz tu kobieto madra...z tym piciem,jutro mam wizyte pediatry w domku wiec zobaczymy co pani dr powie.Dzisiaj jak pokazałam mamie jak ładnie Michas lezy na brzuszku to takiej kobieta paniki narobiła,ze hejjj,ze to napewno za wczesnie jeszcze!!!ale prosze niech ktoras z mam uswiadomi mnie na 100%,ze 2tygodniowy maluszek moze tak sobie chwilke polezec.

Arkadiusz i Basia - oczywiscie ze mozna, na 200%, wiekszosc mam czeka az odpadnie kikutek, nam polozna pozwoliła nawet wczesniej, ale poczekalismy az sie zagoi pępuszek

Nam pediatra też zalecał leżenie na brzuszku a dziś Kamilek pierwszy raz zasnąL na brzuszku właśnie i chyba super mu się spało, bo musiałam go aż obudzić po 3 godzinach na karmienie ...

Co do smoczka to spróbujemy kupić jakiś inny w takim razie :)

Dziewczynki napiszcie czy pozwalacie swoim Maleństwom ssać lub wkładać do buzi piąstki ? Kamilek coś ostatnio je polubił ::) i nie wiem, czy to dla niego dobre ???

Bartys - jak moja Paulinka bierze raczki do buzki, to znaczy ze glodna jak wilk - wtedy dostaje cyca i juz jest dobrze :)

znowu 1 reka ;)

bartys ingusia tak samo jak paulinka wklada piastki do buzki jak jest bardzo glodna.

gonia moglabys jeszcze raz podac nazwe tych garnulek homeopatycznych? Można je dostać w normalnej aptece? Są na receptę czy bez? Można je brać bez konsultacji z lekarzem? Będę wdzięczna za odpowiedź. Cały czas mam mało mleczka :( - to na pewno stres. Nie mogę jednocześnie pracować i być wyluzowana. :(

reklama
Arkadiusz i Basia witamy :D Ja też małej podaje czasem herbatke z kopru,ale rzadko. Teraz juz praktycznie w cale, bo karmie piersią i w razie czego daje pierś. A jak karmisz sztucznie to herbatka jest zalecana na lepsze trawienie ;)

Dziewczyny pamietacie jak wam pisałam że mała ma potówki :p jej wogóle to niezeszło, ma całą twarz wysypaną ( i tylko twarz) :-[ i strasznie ją to chyba swędzi, bo rączkami co chwilę twarzy dotyka i niespokojna jest :( kurcze niewiem co robić :-[ Alergia od pokarmu to raczej nie jest, bo trzymam w miare diętę i przegrzwać też sie niestaram, sprawdzam co chwilę czy niejest jej za ciepło :p Na czułku juz jej zaschło, ale ma na policzkach i przy uszkach nie :( Babka w aptecę poleciła nam maść Oliatum do twarzy na podraznienia i jej smaruję, zobaczymy :p

Do góry