reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Wiolus bardzo dobrze ze dzidzia chce spac na brzuszku, jak najwiecej powinny maluchu na brzuszku lezec bo to i na brzuszek i na bioderka bardzo dobrze. Ja tylko na noc nie klade na brzuszku bo sie boje, za to w dzien inaczej juz Oliwenka nie spi.

Kupilam meliske. Dokonalam odkrywczej mysli :laugh: ;) ze problem z mlekiem tkwi tylko i wylacznie w glowie...podstawa laktacji to spokoj...hehe bo sie zaczelam zastanawiac jak pisalyscie o tej melisce, i zaczelam kojarzyc ze np. wieczorem szybko nabiera mi mleko a wtedy jestem juz spokojna po calym dniu sie luzuje...i zaraz mam pelne baloniki...poza tym w sobote np. w dzien pospalam 1,6 godzinki i tez mialam od razu pelne piersi...i potem juz do konca dnia szybko nabieraly...dzis stwierdzilam ze odpuszczam sobie wykonanie 10000 % normy w kategorii prowadzenie domu i sie luzuje i tez mleczko ladnie nachodzi...zakupilam tak czy siak meliske i bede pila 2 razy dziennie, mysle ze to akurat. Bo ostatnimi czasy strasznie nerwowa bylam, co odbijalo sie na moim mezu glownie bo na kims musialam odreagowac :( dla Oliwci mam olimpijski spokoj i moc cierpliwosci a maz mnie we wszystkim denerwuje i inni tez...totez musze sie jakos wyluzowac... ::) ::) ::)

reklama
Czy Wasze Maluszki po szczepieniu wieczorem były niespokojne? Dzisiaj byliśmy z Emilką na szczepieniu i teraz jest niemożliwa :(

Emma kurcze a moje dziecko po szczepieniu spi jak suselek calllly dzien powaga i to musze wybudzac na jedzonko ??? martwie sie bardzo!

czesc dziewczyny:)jestem mama 2tyg michałka i z wielka przyjemnoscia czytam co piszecie-swietny watek.Dzisiaj pierwszy raz odwazyłam sie michałka połozyc na brzuszku i to dzieki wam własnie-spodobało mu sie:)
jestescie swietne-fajnie,ze jestescie.

Arkadiusz i Basia no i następna Mama nam się ujawniła, tylko że styczniówka :) Witamy!
Muszę powiedzieć, że zawsze w grupie raźniej :) Mi bardzo dużo dało to forum, wszystkie mamy podobne problemy i dzielenie się nimi pomaga :) Przesyłam pozdrowienia!!!

Witamy stycznióweczkę!  ;D Dzięki za miłe słówko.  :laugh:

Bartyś my mamy smoczusia Chicco, takiego odlanego całego z kauczuku. Jest malutki i ma kształt kropelki. Poleciła nam go położna w szpitalu, mówiła, że te zwykłe spłaszczone "łopaty" są za duże do takiej małej buźki. Ingusia bardzo go lubi, w przeciwieństwie do tych zwykłych.  :laugh:

Witam Arkadiusz i Basia :)
Ciesze sie ze nas czytasz i ze Ci sie przydaja rady :) Caluski dla synka :) No i kladz go smialo na brzuszku - jak najwiecej zwlaszcza w ciagu dnia :)
A moja Paulinka wlasnie sobie teraz spi na brzuszku - uwielbia w dzien tak spac.. w nocy jeszcze tak jej nie klade, ale w dzien jak najbardziej :) Mam ja caly czas na oku :)

a moj Stas nie cierpi lezec na brzusiu, wije sie jak piskorz ;D

meliske aOla pije dwa razy dziennie w filizaneczce, naprawde pomaga i zgadzam sie na 100% z tym co pisze Magi - mleko w glowie siedzi; ja z natury nerwus jestem, wszystko bym chciala naj... najszybciej, najlepiej, najdokladniej, a same wiecie, ze to w tej chwili absolutnie niemozliwe, wiec za rada Tracy Hogg - najwazniejsze dziecko, potem ja i moje przyjemnosci, dom smialo mozna zostawic mezowi, ewentualnie zajac sie nim pozniej ;) nie ucieknie. Lepiej w tym czasie podrzemac troszeczke albo zajac sie czyms miłym. I fakt, jak mam przyjemny dzien i nie dam sie zwariowac to mleka od razu wiecej. No i , jak juz pisalam, mi pomogly tez granulki homeopatyczne na produkcje mleka, a do pomocy jeszcze przyjedzie laktator Aventu.

reklama
dziewczyny naprawde fajne z was babki:)a chciałam zapytac jak u was wyglada sprawa z podawaniem herbatki malenstwu-ja daje michałkowi taka na lepsze trawienie z hippa i zastanawiam sie czy dobrze robie.Prosze napiszcie jak wy postepujecie

Do góry