reklama
Steffi
Fanka BB :)
Wiolus... tak sobie myślę czy to stres ale wydaje mi się ze nie... przynajmniej Kubuś nie wygląda na zestresowanego jak z namaszczeniem i radością wpycha sobie te piąstki do buzi ... sama nie wiem...
Co do kąpieli to używałam Oilatum ale mi się też skończył (tak mniej więcej starcza na miesiąc) teraz Tomek kupił płyn do kąpieli niemowląt Nivea z oliwką ale nie jest tak wydajne i jednak trzeba jeszcze troszkę naoliwkować po kąpieli dzidziolka. Dzisiaj wyprubuję Balneum bo mam jedną próbkę...
Co do kąpieli to używałam Oilatum ale mi się też skończył (tak mniej więcej starcza na miesiąc) teraz Tomek kupił płyn do kąpieli niemowląt Nivea z oliwką ale nie jest tak wydajne i jednak trzeba jeszcze troszkę naoliwkować po kąpieli dzidziolka. Dzisiaj wyprubuję Balneum bo mam jedną próbkę...
A
aOLA
Gość
mój Piotruś tezwcina paluszki szczególnie kciuka i podobnie jak u wy nie wiem dlaczego?Czasem udaje mi sie wymienic go na smoczka ale najczęsciej on woli kciuka noi tez sie przy tym krztui tak samo jak przy cycku gdy przysypia juz najedzony ;D
małego myje ostatnio mydełkiem bambino i smaruje oliwką ale tylko paszki pachwinki i szyjkę (jak się tam dostanę przez drugą brodę ;D)
olilatum mam i średni myj ę go w tym co 4dni a próbke balneum też mam (pewnie wszystkie miałyśmy ze szpitala) i może właśnie dzis w niej go wykąpie
małego myje ostatnio mydełkiem bambino i smaruje oliwką ale tylko paszki pachwinki i szyjkę (jak się tam dostanę przez drugą brodę ;D)
olilatum mam i średni myj ę go w tym co 4dni a próbke balneum też mam (pewnie wszystkie miałyśmy ze szpitala) i może właśnie dzis w niej go wykąpie
Mi sie wydaje ze te lapki w pysiach to potrzeba ssania. Lena na szczescie lubi smoczka, ale jak nie ma to juz kilka razy kciuk byl po mistrzowsku w buzie wpakowany. Bardzo profi to kobita zrobila i nawet sie nei dlawila przy tym. Ale ja wole zeby smoka ssala bo go potem wywale i ja oducze a przeciez paluszka nie obetne....A dzieci jak sie naucza ssac palca to moze byc koszmarnie trudno je oduczyc...nawet do szkoly chodzac jeszcze ssaja paluchy niektore baki!
Nathalie
Fan(ka)
Wiolus pije herbatke laktacyjna herbapolu fito-mix, ale sama nie wiem czy to cos daje. mleczka nadal malo. ingusia sie wkurza strasznie... :-[ co robic???
Kurcze Nathalie,strasznie chciałabym Ci pomóc, tak walczysz o to karmienie piersią!!
Podejrzewam że przyczyną małej ilości pokarmu u Ciebie moze być stres
Mam gdzieś gazetke w której są jakieś środki na laktacje, już ide poszukać!!!
Jak tylko coś znajde zaraz napisze!!!
Podejrzewam że przyczyną małej ilości pokarmu u Ciebie moze być stres
Mam gdzieś gazetke w której są jakieś środki na laktacje, już ide poszukać!!!
Jak tylko coś znajde zaraz napisze!!!
reklama
O, znalazłam jeszcze kilka porad - oprócz oczywiście tego ze relaks, przystawianie i ble ble ble, "# możemy również pić zioła mlekopędne (Herbapol), lub herbatki z kopru włoskiego. Możną zażywać kapsułki z ziarnami kopru o nazwie Fenugreek
# warto karmić w nocy, miedzy 1 a 5, kiedy poziom protaktyny jest najwyższy - wtedy możemy skuteczniej zwiększyć produkcje mleka.
# warto karmić w nocy, miedzy 1 a 5, kiedy poziom protaktyny jest najwyższy - wtedy możemy skuteczniej zwiększyć produkcje mleka.
Podziel się: