reklama
Donia - no ja tez sie mecze, bo mi plyn w chlodnicy i jezdzic nie moge, a raczej nie chce... Bo przeciez moglabym go zawiesc do naprawy, ale po co - potem jakby co, to wszystko byloby na mnie !! Faceci juz niestety tacy sa ze wszystko co zle z autkiem to na kobity zwalaja... Zreszta pamietam ze juz o tym kiedys gadalysmy - z jakies 300 stron temu chyba na grudniu
Steffi
Fanka BB :)
Ja też walczyłam z ciemieniuszką dosyć długo standardowym sposobem: oliwka na godzinę przed kąpaniem potem wyczesywanie i mycie i potem znów oliwka. W naszym przypadku guzik to dało, poszliśmy do pediatry i zapisała nam maść robioną:
oto jej skład:
Acidi salicylici 1,5
Resorcini 0,4
Lanolini
Vaselini feavi 25,0
po tej maści jak ręką odjął, ciemieniuszka schodzła płatami jak skóra po oparzeniu.
natomiast koleżanki syn miał ciemieniuszkę na całej główce i aż za uszkami.. nie mogła sobie z nią poradzić aż wreszcie zastosowali SVR XERIAL CAPILLAIRE i po tym dopiero znikła
tu jest link do tego produktu
http://www.svr.pl/index.php?id=44
Ja już myślałam że to tylko mój szkrab tak namiętnie wpycha sobie piąstki do buzi a tu się okazuje że jest takich urwisów więcej, tylko że Kubuś potrafi się najeść na maxa a potem i tak wsadza sobie piąsteczki do buzi i je z namaszczeniem oblizuje, czyli by wynikała że w naszym przypadku to ni objaw głodu.... jak leży na brzuszku to muszę mu rękawki na rączki naciągać bo jak tylko poczuje gołą skórkę to od razu się zabiera za ssanie :
oto jej skład:
Acidi salicylici 1,5
Resorcini 0,4
Lanolini
Vaselini feavi 25,0
po tej maści jak ręką odjął, ciemieniuszka schodzła płatami jak skóra po oparzeniu.
natomiast koleżanki syn miał ciemieniuszkę na całej główce i aż za uszkami.. nie mogła sobie z nią poradzić aż wreszcie zastosowali SVR XERIAL CAPILLAIRE i po tym dopiero znikła
tu jest link do tego produktu
http://www.svr.pl/index.php?id=44
Ja już myślałam że to tylko mój szkrab tak namiętnie wpycha sobie piąstki do buzi a tu się okazuje że jest takich urwisów więcej, tylko że Kubuś potrafi się najeść na maxa a potem i tak wsadza sobie piąsteczki do buzi i je z namaszczeniem oblizuje, czyli by wynikała że w naszym przypadku to ni objaw głodu.... jak leży na brzuszku to muszę mu rękawki na rączki naciągać bo jak tylko poczuje gołą skórkę to od razu się zabiera za ssanie :
Steffi moje malenstwo robi identycznie jak Twoje !!!!na brzuszku i pastki se wpycha a zeby bylo ciekawiej to paluszki tez wklada i pcha je pod same gardlo, czasem sie krztusi i tez na 100% nie jest glodna. Ja wyczytalam gdzies ze to oznaka stresu ??? a co Ty myslisz o tym?
Nathalie a pilas herbatke z hippa dla kobiet karmiacych ??? bo ja ja pije i wydaje mi sie ze tez nie mam duzo mleczka bo cycki sa naprawde miekie nie to co kiedys. Z mila checia tez sie dowiem o tych tabletkach homeopatycznych ;D ;D ;D
Nathalie a pilas herbatke z hippa dla kobiet karmiacych ??? bo ja ja pije i wydaje mi sie ze tez nie mam duzo mleczka bo cycki sa naprawde miekie nie to co kiedys. Z mila checia tez sie dowiem o tych tabletkach homeopatycznych ;D ;D ;D
reklama
no ja tez mam linomag w tubce bialo zielony ale do pupy go jeszcze nie uzywalam, mam tych wszystkich kosmetykow takie mnostwo i probek, ze uzywam po kolei..oczywiscie jestem swiecie przekonana, ze moje dziecko nie jest alergikiem i uzywam roznych firm : :
z ciemieniuszka tez juz widzialam jej poczatki i szybko nasmarowalam ale Ada urodzona 6dni po terminie cala byla przesuszona, wygladala jakby miala luszczyce mowie Wam okropnie ale juz jest cala sliczna dzieki zabiegom pielegnacyjnym mamusi..
dzis kupilam oilatum plyn do kapieli, mam nadzieje, ze jest wydajne, na wanienke tylko dno nakretki wystarcza no i smierdzi to troche, uzywa tego ktoras ??? to wlasnie na sucha skore Ady, patrzylam tez balneum ale bylo kilka rodzajow i nie mialam pojecia ktore wybrac, jakie Wy macie i czy jestescie zadowolone ???
potowki Ada ma 2 i nic z nimi nie robie ;D ;D czekam az znikna : :
z ciemieniuszka tez juz widzialam jej poczatki i szybko nasmarowalam ale Ada urodzona 6dni po terminie cala byla przesuszona, wygladala jakby miala luszczyce mowie Wam okropnie ale juz jest cala sliczna dzieki zabiegom pielegnacyjnym mamusi..
dzis kupilam oilatum plyn do kapieli, mam nadzieje, ze jest wydajne, na wanienke tylko dno nakretki wystarcza no i smierdzi to troche, uzywa tego ktoras ??? to wlasnie na sucha skore Ady, patrzylam tez balneum ale bylo kilka rodzajow i nie mialam pojecia ktore wybrac, jakie Wy macie i czy jestescie zadowolone ???
potowki Ada ma 2 i nic z nimi nie robie ;D ;D czekam az znikna : :
Podziel się: