reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

**********pielęgnacja**********

reklama
Joeey - ja w kwestii przebierania jestem chyba jakas psychiczna - przebieram Paulinke na noc po kapieli w spiochy takie w jednym kawalku, a rano przebieram je w stroje bardziej dzienne - np jakies bluzeczki i spioszki :) pranie mam co drugi dzien prawie - i co za tym idzie, prasowanie tez :)

Wanda to ja tez jestem psychiczna ;) :laugh: tez na noc i dzien 2 inne stroje, a przeciez noworodki nie odrozniaja dnia od nocy ;D ;D na noc staram sie ubierac cos luzniejszego, a na dzien wlasnie bluzeczki ze spodenkami itp.

Joeey - no to jestesmy swietne ;D ;D ;D A Pawel ma ze mnie taka zwale ze szok - wlasnie z tego nieodrozniania przez niemowle dnia od nocy ;D

Musicie mi wybaczyc ale nie dam rade nadrobic wszystkiego, co do psychicznosci to dziewczyny podziwiam Was ze co chwilcie przebieracie malenstwa, ja tylko po kapieli przebieram WSZYSTKO no chyba ze ufifra cosik;)
Ostatnio mialam kryzys z piersiami tzn, nagle zaczelo byc tak malucko pokarmu, cycki miekie normalnie to juz sie wystraszylam ze zanika mi pokarm i juz prawie ryczalam ale moj kochany maz mi przypomnial co polozna mowila(ze czasami mozemy miec nawaly pokarmu a czasami pare dni moze zanikac i to jest normalne bo zawsze wszystko wroci do normy).No i od wczoraj jest zdecydowanie wiecej z czego sie ciesze, ale obiecalam sobie ze bede regularnie pic cherbatke z hippa na laktacje bo kiedys pilam jak mi sie przypomnialo :-[
Ja mam smoczek przywieziony z Holandii z firmy mam (cos takiego) i Ola wogole go nie chce wypycha go jezykiem zastanawiam sie czy warto jej kupowac inny smok ???

Łoj mam duzo do nadrobienia w tym watku, ale jesli chodzi o ubieranie to niemyslcie sobie ze Wy jakies odosobnione: przeciez dzien to dzien, a noc to noc, i stroj musi byc inny na kazda okazje!! ;D ;D ;D ja tam po kapieli nakladam Oliwci pizamke, tzn. kaftanik i spiochy lub pajacyk a w dzien przebieram ja w bodziaka + spodenki do tego :laugh: a pranie robie codziennie.

Wiolus moja Oliwcia na poczatku miala smoczek kauczukowy z canpol babies i nie chciala go za nic w swiecie, kupilam silikonowy nuka i jak ma chec to zaciaga, choc specjalnie nie przepada za smokiem...ale oplacilo sie kupic drugi...takze moze kup z innego tworzywa niz masz, bo ksztalty z tego co zauwazylam maja niemal identyczne.

Dziewczyny mam pytanko, czy moge klasc do zasypiania moja Ole na brzuszek?Ona za nic w swiecie nie zasnie na pleckach ani na boczku.Tylko przy cuvy, noszac na raczkach lub wlasnie....na brzuszku to jest dla mnie najlepsze rozwiazanie bo nie usmiecha mi sie jej bujac na raczkach.No i zauwazylam ze lubi zasypiac na brzuszku a jak gleboko juz spi to obracam ja na plecki czy ja jej tym krzywdy nie zrobie??? ??? ???

Wiolus raczej nie ma przeszkód zeby dzidzia spała na brzuszku , tylko musisz kontrolowac bo mój Filip jak spał to mu sie ulało i nosem poszło bo to jakoś tak łatwiej tam sie dostało i sie wystraszył i ja też , ::)ale z tego co wiem to dużo naszych mamus kładzie na brzuszku no i zdrowe to bo brzuszek nie boli ;D

A co do przebierania to ja tez przebieram inaczej na noc ( pizamka-pajacyk) a inaczej w dzień ( rajstopki bluzai spodnie)

Mojego małego dzisiaj na buzi wysypało i bądz tu mądra co to?? czekolada ale jem juz od początku to by dopiero teraz?? a może dżem truskawkowy którego nie jadłam bo truskawki uczulają ale przeczytałam ze w dżemie nie i się skusiłam ;D

reklama
Do góry