reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Ten cewnik to plastikowa rurka, po jednej stronie jest zakończona ślepo na okrągło, 1 cm i 2 cm przed końcem są wycięte dwie dziurki, a z drugiej strony jest zakończona takim plastikiem jakby na strzykawkę... a co ja Ci będę tłumaczyć, tu masz zdjęcie:

_571301_n.jpg

Ten koniec granatowy wkładam do buteleczki z mleczkiem, a ten drugi do pysia Ingusi.

reklama
Nathalie Jeszcze raz bardzo dziękuję :) Właśnie usłyszałam kilka rad od pediatry, spróbuję się do nich zastosować i zobaczymy jak będzie. Już troszkę humor mam lepszy, bo mam nadzieję że jakoś się uda. Pani doktor powieziała m.in. że to ile ściągamy laktatorem wcale nie mówi nam o tym ile mamy pokarmu. No to mnie pocieszyła. Trzymam kciuki za wszystkie Mamy, które mają ten sam problem!!!!

no, to ja niezla jestem ;D na grudniu sie wam zale, ze moj synek tak ladnie spi, a tu sie okazuje, ze to po melisie chyba ;) pije sobie wieczorkiem od kilku dni, ale to chyba niemozliwe, zeby miala az takie dzialanie ??? ;)

Donia i inne laseczki, majace problemy z laktacja, nie wiem czy pisalam, ale doradzono mi granulki homeopatyczne Ricinus Communis 5CH, biore i rzeczywiscie jest poprawa. Polecam. Oczywiscie poczytajcie przedtem o nich w necie lub poradzcie sie lekarza, ale to homeopatyczne wiec nie moga zaszkodzic. Tylko trzeba trzymac sie scisle stezenia i nie kropnac sie, musza byc 5CH bo na przyklad juz 30CH maja odwrotne dzialanie - zasuszaja pokarm. Tak to jest z tymi homeopatycznymi, ze niskie potencje wzmagaja a wysokie hamuja.

Ale macie racje, z tymi cyckami trzeba sie odblokowac psychicznie i wtedy moze byc efekt.

Jesli chodzi o pieluszkowanie to na pampersa kladzie sie po prostu flanelowa pieluche zlozona w prostokat. Zeby sie nie zsuwala dobrze jest nalozyc na nia body i dopiero spiochy. chodzi o to, zeby nozki byly szeroko.

Zamowilam jednak laktator Aventu, mam nadzieje, ze sie sprawdzi. A jak oceniacie ta wkladke masujace przy tym laktatorze? Co ona daje?

Tez zycze powodzenia wszystkim mamusiom majacym problem z pokarmem :) nie dajemy sie tylko dzialamy :)

Gonia mam laktator Avetnu ręczny i właśnie teraz go używam, bo niestety mój elektryczny Medeli padł i obecnie jest w naprawie. Wkładka masująca to ta guma, którą wsadza się do trąbki? Jeśli tak to moim zdaniem jest niezbędna, z nią użycie laktatora jest o wiele przyjemniejsze. Cycek nie ma styczności z twardym plastikiem tylko z miękką gumą. ;) Polecam gorąco. W ogóle teraz porównując te dwa laktatory (elektryczny i ręczny) to gdyby nie fakt, że Avent mi trochę przepuszcza powietrze i muszę go trzymać w jednym miejscu, żeby dobrze ssał to chyba wybrałabym ręczny. Można się z nim poruszać po całym domu, nie hałasuje, więc TV można sobie oglądać, można sobie regulować siłę ssania, no i jednak lepiej i szybciej ściąga mleczko.

Gonia dzieki za odp bo wczesniej nikt mi nie chcial pomoc dlugo ale teraz przynajmniej mam rozeznanie w roznych sposobach zakladania drugiej pieluchy :) chyba juz wszystkie mozliwe sposoby znam. A le co ciekawe dowiedzialam sie ze niektorzy lekarze nie zalecaja tego ze podobno daje to mierne efekty, i podstawa jest ukladanie na brzuszku

A napiszcie jesli mozecie ktora grupe dostaly wasze dzieciatka (chodzi mi o ta czterostopniowa skale Grafa.

Natalia ja wlasnie dlatego mialam zastrzezenia co do laktatora Aventu ze przepuszcza czasem powietrze, ale trzeba przyznac ze faktycznie jest przyjemny w urzyciu ze wzgledu na ta membrane masujaca .

Dziewczyny a czy wiedzialyscie ze jest polski odpowiednik Sab simplexu ma bardzo zblizony sklad my stosujemy i pomaga (chociaz odkad mamy te kropelki to kolki byly lagodniejsze ale na te lagodne pomagal od razu wiec i z wiekszymi moze by sobie poradzil) a nazywa sie Bobotic i kosztuje mniej bo okolo 10zeta.

Donia ja mialam takie stany jak Ty i przeszlam na sztuczne.. przystawialam i Ada plakala bo seie nie najadala a jak dostawala butelke to jak dziecko w Somalii ale Ty sie nie poddawaj bo bedziesz pozniej zalowac..ale rozumiem Cie doskonale co czujesz..  :-[
Paula ja uzywam kosmetykow Nivea nawilzajacych, balsamu i kremiku, czy Wy po kazdej kapieli smarujecie oprocz cialka rowniez buzke ???
Agnesa jesli chodzi o fotelik i samochod to smialo, przeciez to taki kawalek a w aucie cieplo, tylko trzeba uwazac zeby sie nie przegrzalo w tych ciaglych zmianach temperatur jak jest tak grubo opatulone w kombinezon, dodatkowe ciuszki i kocyk..
aha ktoras pytala o oscypka, lepiej unikac..
no i my nie wiemy co to kolka a Ada ma juz miesiac..dziwne.. czy kolka tez oznacza ze oprocz niemoznosci wypuszczenia gazow dziecko nie moze zrobic kupki ??? bo nie mam pojecia...

Joeey dokładnie kolka to to co opisujesz generalnie tak sie przyjmuje ze kolke zawdzdzieczamy gazom tez okresla sie to jako wzdecie, czy nie odpowiednie ph w zoladku albo tez zaparcie po prostu. Dobrze ze nie znacie tego i moze was ominie ale czasem pojawia sie nawet po jakims czasie i wtedy podobno dluzej towazysza dziecku niz te ktore sa juz od urodzenia. jak by nie bylo nie zycze koleczek Aduni niech tak trzyma :)

Joeey ty nie przejmuj sie tym sztucznym karmieniem my tez prawie od samego poczatku na butelce jestesmy i dobrze nam z tym . Sposob karmienia na prawde nie jest najwazniejszy.

no musze przyznac ze moje dziecko musi miec chyba niesamowita przemiane materii bo non stop puszcza baki..az sie pytalam poloznej czy to normalne..ale zdaza sie jej tak dziwnie wierzgac nozkami i przy tym plakac ale wydaje mi sie, ze to dlatego, ze nie moze sobie odbic bo to jej najwieksza zmora no chyba, ze to wlasnie juz kolka tylko, ze nie trwa to dlugo..sama nie wiem..

reklama
Hej Laseczki,

Lenka jest mistrzynia w puszczaniu bakow. a jakie aromatyczne......ale oszczedze Wam szczegolow.... ;)

A co do oscypka to ja jem...

Do góry