reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Magi - no widzisz, a mi laktator nie sluzyl przy Wiktorze wiec teraz nie zakupilam - ale mam 3 butle na weekend zaliczeniowy zamrozone :D

reklama
Magi nie martw się ja mam tak samo, po naprawdę długiej przerwie jak Malutka śpi ja daje radę ściągnąć 70 ml z obu piersi :( Najgorsze jest to, że jedną pierś mam zawsze pełniejszą od drugiej. Czy Wy też macie dwie różne piersi?

Dziewczyny małej wyskoczyły straszne potówki na twarzy :(smarować to czymś czy zotawić ? :p

Ja też mało ściagam :( wczoraj ledwo 50 ml :-[ i tez zastanawiam sie czy niedokarmiac jej z butli? A wy jak dokarmiacie to jaka ilośc mleczka dajecie?? i po każdym karmieniu piersią dajecie jeszcze butlę? a jakie mleko kupujecie?? czy dajecie wtedy jeszcze jakies herbatki?
Ale pytań zadałam :p :)
Magdus gratuluję brata :) widac ma talent do języków obcych :D

Agnes - jesli mala dobrze Ci przybiera na wadze, to nie ma co dokarmiac - takie jest moje zdanie. Natomiast musze Ci powiedziec ze to ze Ty malo sciagasz to o niczym nie swiadczy - Weronisia na pewno wiecej wyciaga buzka niz Ty laktatorem czy czymkolwiek...

Emmo, no ja w prawej piersi mam wiecej mleka i jest ona w ogole wieksza, czasem nawet 2 razy od lewej...
Agnes podzielam zdanie Wandzi - dopoki mi Oliwcia ladnie przybiera i wyglada na to ze sie najada, to jej nie dokarmiam...czasem mam tylko wizje ze sie nienajadla, ale potem pieknie spi w nocy znaczy glodna nie jest. tak mysle. A moze to tez byc wina laktatora ze malo sciagamy albo co...Jak wspomne moje piersi ze szpitala w 2 dniu...takie balony, ale by sie teraz Oliwcia mogla objadac ;D tylko ze wtedy mi do smiechu nie bylo, bolalo jak jasny gwint, a pewno takie byly bo ona non stop na cycu wisiala, heh.
Gotuje na obiad kurczaka z jakims fixem chinskim, tam jakies grzyby dzikie, mam nadzieje nie zaszkodzi toto Oliwci...w razie czego mam sab simplex..wredota mama :p

Agnes nie dokarmiaj jak nie musisz, takie jest moje zdanie, po co, butla tylko w ostatecznosci. ja daje Bebilon Poczatkowy nr 1 i mowie, to zalezy ile wypije z cyckow, czasem mu wystarczy 20 ml, ale nieraz, gl wieczorem, bo wiecej mleka ma rano, smok potrafi wciagnac 120.

Magi ja tam jem juz prawie wszystko, grzyby tez juz przerabialismy i bylo ok, wszystko byle z umiarem :laugh:

Paula kochana ja Cię chyba ozłocę wiesz co pomyślałam nad Twoim postem i se wymyśliłam że zobacze jak ja ten nieszczęsny laktator złożyłam i co ??? No i ŹLE heh a myślałam że ja taka mądra i bez instrukcji dam rade bo inżynierom instrukcje nie potrzebne ;D hihi wsadziłam nie tak ten zaworek i dlatego nie ciągnął tak jak trzeba. Dzisiaj poprawiłam i działa jak trzeba ;D ;D ;D ale za mnie blondynka :-[ :-[ :-[
Ketsa zobacz może Ty też źle go złożyłaś ;D bo ja już na Aventa złogo słowa nie powiem ;D ;D a już chciałam go sprzedać ;D
Agnes nie dokarmiaj bo może się to źle skończyć a tak przystawiaj małą częściej i napewno się naje ;D ja czasem robię herbatkę z kopru ale mały nie chce pić i nie smuci mnie to bo przecież nasze mleczko to też napój jak kiedyś Wandzia ładnie pisała. A potówek nie smaruj znikną jutro zobaczysz ;D mój też miał a na dzrugi dzień nie było śladu pod warunkiem że nie będzie nadal jej goraco ;)
Emma ja też mam wrazenie że jedna jest pełniejsza od drugiej ehh ważne że pełna a nie pusta ;D

Magi a jak karmisz? Tzn. czy z obu piersi na jedno karmienie, czy najpierw z jendej, a przy drugim karmieniu z drugiej?

powoli nadrabiam i ten watek...prawde mowiac jestem w szoku bo ja do tej pory odciagalam wlasnie pokarm tylko laktatorem Aventu i podawalam Aduni i zajmowalo mi to od15 do 30 minut na uwaga!! 40ml wiec teraz dopiero widze jak moje dziecko przybiera na wadze jak przeszlam tylko i wylacznie na sztuczne... i nie pomagal ani fitomix ani oklady i masaze, recznie nic nie szlo bo po prostu byl brak mleczka w cyckach i mysle, ze to wina stresu, za bardzo sie przejelam sytuacja i mnie przerosla...ale ja Wam zazdroszce tych pelnych cyckow..moze i za wczesnie sie poddalam ale nie bede biadolic.. :)

reklama
Emma, karmie z jednej piersi, ale na zmiane, raz jedna raz druga. To ze w prawej mam wg mnie wiecej mleczka bo zawsze jest ona wieksza i twardsza to wina jeszcze poczatkow, kiedy lewa byla poraniona i z niej tylko odciagalam pokarm, a Mala jechala jedzonko tylko z prawej pare dni. I koniec, teraz prawa produkuje wiecej chocby nie wiem co. Na noc po kapieli czasem karmie z obu, jak bardzo sie domaga a lubi sie mocno i dlugo przytulac przed snem ;)

Do góry