reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

No to tylko go o dupe potuc przereklamowany jak nic i to za taka kase az mnie nerwy biora jak sobie przypomne ile sie przy nim meczylam i jeszcze myslalam ze ja jakis debil jestem bo prostego urzadaenia nie umiem obsluzyc.
Za to medela duzo tansza (mowie o recznej ) a naprawde niebo a ziemia, polecam.

reklama
Gabi wypiłam dużą szklankę świeżego soczku z marchewki :)
Co do wkładek laktacyjnych to użwałam NUKa - dostałam od koleżanki, co okazały się badziewiem, potem Jonsona i Penatena, które są praktycznie takie same. Ale muszę spróbować Gerbera, podobno są dobre, cieniutkie i dobrze wchłaniają a co najważniejsze nie widac ich, nie powstają dodatkowe wybrzuszenia pod biustonoszem :)

Kacperek ma smoczek taki spłaszczony jak brodawka Aventa i polubił go od samego początku :) bardzo częstko go uspokaja a jak już zaśnie to smoka wypluwa :)

Ketsa ja mam Aventa i jestem zadowolona :) nie wiem dlaczego Tobie nie przypadł do gustu, może źle go używałaś ??? Dla mnie jest OK.

Co do laktatorow to ja mam z Chico taki z pompka i to jest dopiero badziewie :( mleczko zeby wyplynelo to trza ostro sie napracowac i tak rezultat marny dlatego nasza doswiadczona mamusia Wandzia ;D miala racje nie kupujac laktatora.Teraz w sobote z mezusiem jedziemy na zakupy i chce malutka zostawic iu mamy i bede napewno walczyc z nowu z tym laktatorem no i recznie odciagac :laugh:
Co do wkladek laktacyjnych to polecam te cienkie one sa chyba z Penatena ale nie jestem pewna za to z gerbera sa strasznie grube i mi akurat sie nie podobaly.

Paula - mi położna mówiła że marchew to pod każdą postacią mogę jeść...więc objadam się tartą marchewką z jabłkiem, a sok też piłam taki kupny jednodniowy i poza tym że się nabawiłam chrypki bo był zimny to małemu nic nie było :)

Gabi - ja też przetestowałam kilka wkładek i jak dla mnie najlepsze są Bella MAMMA, są duże miękkie i chłonne

Jeżeli chodzi o laktator to ja mam Medela Harmony i jestem z niego baaardzo zadowolona, ściąga super a przy moim nawale pokarmu (jak karmię jedną piersią to z drugiej się mi leje) nie wyobrażam sobie ściągania ręcznie (na początku próbowałam i zajmowało mi to mnóstwo czasu, jedynie pod prysznicem jak się piersi nagrzały to same się opróżniały bo tryskało z nich na lewo i prawo :) )... a teraz tym laktatorem mi 2 razy szybciej idzie a przy okazji masuje pierś. Tak że w moim przypadku ten zakup to był strzał w 10

Paula byc moze cos zle robilam faktycznie chociaz wydaje mi sie to malo prawdopodobne bo nie ma tam zbyt duzomozliwosci na popelnienie bedu, a samo urzadzenie tez nie jest jakims skomlikowanym wynalazkiem.
A Medele same połozne mi polecily jako najlepszy laktator no i sprawdzilo sie.

Cho ciaz moze tak byc tez ze na jedne pirsi to dziala a na inne nie...

A wkladki Bella mama potwierdzam bardzo chlonne nie przeciekaja i ogolnie chyba sa good

Gabi na lezaco Lence psikam

A laktator Avent oczywiscie ale jak dla mnie bomba!!! W 5 minut mam 125 ml.

A marchew jadlam i pilam sok, ale odkrylam ze po niej strasznie mnie zoladek lbo watroba bolala i mialam srutututu wiec odpuscilam.

soczki marchwiowe pije właśnie te jednodniowe

laktator mam z aventu i bardzo go sobie chwale uratował moje brodawki przed wyrwaniem ;)

wkładki Bella dla mnie super i cena i jakość

a zasnik pokarmu u mnie trwał około tygodnia
age.png

[/url]

Ketsa może nie tyle źle się nim obsługiwałaś co może źle go złożyłaś, bo ja tak właśnie na początku zrobiłam i nic mi nie chciało lecieć, dopiero mój mąż wziął i mi go złożył porządnie to zaczęło aż sikać i migiem się butelka napełniła ;D
Ale najważniejsze, że znalazłaś odpowiedni dla siebie :).

aOla dzięki za odpowiedź, mam nadzieje że i u mnie pokarm wróci.

no tak, rzeczywiscie naskrobalyscie tu o tych laktatorkach, to co ja mam teraz zrobic - chyba jest rowno pol na pol dla Aventu i Medeli, coz wybrac ??? najlepiej by bylo przetestowac. sama nie wiem ::) skad wiedziec ktory model bedzie dla mnie akuratny ?

wkladki dla mnie najlepsze okazaly sie tez Mama Belli, bo innych nie mialam ;D

z dieta tez nie szaleje i zjadam w miare wszystko, oprocz straczkowych, cytrusow. Wanda, piona, dzis zjadlam 3 drabinki milki, musialam, po prostu musialam ;D

reklama
Gonia - ja tez uzywam wkladek Belli tylko - zreszta sa najtansze a chyba tak samo kazda przesiaknie jak juz sie cala zamleczy ;D No i piona co do slodkosci ;D

Do góry