reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Jejku podziwiam was za nocnikowy zapał... myt jeszcze nawet tego narzędzia tortur nie zakupiliśmy....

Wańdzia no to Wiki zdolniacha ....ja się ociągam ciągle jeszcze bo wydawało mi się że chłopcy później są chętni do nocnikowych osiągnięć....
Ale tak mnie zmotywowałyście że chyba zaczniemy już niedługo

reklama
Ketsa - ale za to Paulinka nie chce :p hehehe
A to roznie bywa, niby chlopcy pozniej zaczynaja wszystko, a Wiktor na roczek poszedl, podczas gdy jego ukochana Julka (sasiadka rodzicow) poszla sama w wieku 1,5 roku. Moj kuzyn zaczal mowic w wieku 8 miesiecy, a w wieku 1,5-2 latka juz calymi zdaniami mowil, takze roznie bywa :)

no, a za to Wiktor zaczał mowic zrozumiale dopiero w wieku 2 lat, a zdaniami jak mial 3 i poszedl do przedszkola :) za to teraz buzia mu sie nie zamyka :)

Gabrynia juz prawie wszystkie kupki robi na nocniku, a sadzam ja tylko 2 razy dziennie po jedzonku rano i po poludniu - bo tak zazwyczaj robi kupki. Najczesciej gdy widze ze cos sie zaczyna. Ale sikania w nocniczek jeszcze nie zakumala. Ale i tak jestem zadowolona. Nie chodzi tylko o oszczednosc na pampkach ale glownie o czystą pupcie!

Karina ale masz fajnie z tym nocnikiem. jak poczytałam o umiejętnościach nocnikowych Waszych dzieciaczków, też postanowiłam rozpocząć naukę - jutro lecę po sprzęt

To nie takie trudne a to juz pierwszy krok do prawdziwego swiadomego zalatwiania potrzeb w nocnik - wazne zeby dziecko czulo sie na nocniku wygodnie i bezpiecznie. Ja zawsze sadzam ją pod meblem żeby nie bala sie że sie przewroci i daje jej cos do zabawy i po gora kilku minutach mamy nocnik "z wkladką' ;D

My Weronike tez sadzamy juz na nocnik i prawie wszystkie kupki robi teraz do nocnika ;D Jak zaczyna stekac to sadzamy ją i robi do nocnika, czasem jej pomagamy w postaci stekania razem z nią ;D ;D ;D Przewaznie robi rano po kaszce i czasem popołudniu, także juz mamy wyczajone kiedy ja sadzac, a na nocniku lubi siedzieć ;)

reklama
Co do nocnika i kupki to ja nie moge zdazyc bo mlody ma juz wkladnke w pamperku zaraz po nocy
!!!ledwo otworzy oczy-wali w pamperka po cichu a potem sie drze!!!dlatego nie moge zdazyc bo nim otworze oczy to juz mam przebieranko!!!

Do góry