reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

reklama
dziewczyny, uruchamiam swoje prywatne pogotowie laktacyjne :) ;D- sypnijcie radami co robilyscie zeby rozruszac na poczatku, pliss, a tak na marginesie to od paru dni juz mi troche siary wylatuje. I mam glupie uczucie, ze juz zawsze bede w ciazy ;) :laugh: kolejne swieta, i tak mija wiosna, lato, jesien... ::) ;D Ledwo zdazylam sie przywitac ze swoimi ciuszkami i znowu papa.

i łe jejku!!! zapomnialam sie pochwalic ze Staskowi znudzilo sie wstawanie i zrobil regres do raczkowania, dzis wieczorem po raz pierwszy niesmialo poraczkowal przez pokoj ;D ciesze sie, no, bedzie sam sie przemieszczal, koniec noszenia dziada a raczej jezdzenia po chacie krzeslem do karmienia ;D mam nadzieje, ze mu sie nie odwidzi :p

Karina gratulacje dla Gabrysi!!! :laugh:

Ana no ja nie wiem co Ci poradzić bo sama długo nie utrzymałam laktacji, najlepiej poprostu od razu przystawić dzidzie i robić to jak najczęściej.
No i gratulacje dla Stasia raczkowania!!! :)

gratulujemy Stasiowi raczkowania

ana jeśli chodzi o laktacje to ja jestem kompletnie nie odpowiednią osoba bo sama straciłam pokarm ok 2 miesięcy po porodzie nie potrafiłam nic zrobic żęby karmic dalej a pokarm powoli sam zanikał - chociaz bardzo się starałam żeby utrzymac laktację :-[ :-[ :-[

Paula a nie karmilas do 6 miesiaca przynajmniej?? pamietam, ze dosc dlugo.

Sorbus to tak jak ja, udalo mi sie tylko do konca 3 miesiaca :(

to i takdłużej niż mnie 8) 8) 8) bo ja do konca drugiego

jak pierwszy raz dawałam mai mleko modyfikowane to czułam sie jakbym dawał jej cos okropnego do jedzenia bardzo mi cieżko było bo bardzo i chyba aż za bardzo nastawiłam sie na karmienie piersią :-[ :-[ :-[

Ana ja karmie do tej pory ::) moja rada dla ciebie to wsluchac sie w dzieciaczka i jak bedzie dzieciaczk potrzebowal  to wtedy niech dostanie piersnajlepiej zebys nie miala zbyt wiele wtedy na glowie,zeby chociaz na poczatku ktos non stoper ci pomagal zebys mogla zajac sie gownie dzieckiem i odpoczynkiem w czasie snu dzidzi.I niesłuchac madrych rad,słuchac siebie!!!Mozesz jeszcze przeczytac sobie wjezyku niemowlat tam jest niezle opisane.

I rada ode mnie,zebys do 6tego miesiaca wprowadzila jakies picie przez butelke,bo wtedy dziecko ma jeszcze taki odruch ze jak włozysz mu cokolwiek do buzi to ssie,a poniej to juz gryzie.I hania zamiastjesc z butelki to gryzie smoczcka.Musze ja odstawic od piersi i nie wie jak??? Jakby miala w zastepstwie butelke z mlesiem to luzik.A tu niema zastepstwa  ::)

reklama
Do góry