reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Bartys jesli materacyk nie jest miekki i sie nie zapada to spoko, ze mozna, dzieci w tym wieku umieja sie w razie czego odwrocic czy przekrecic glowke.

Ketsa bo tlusty jest za tlusty ;D a ten moj w sam raz ;) on ma tylko za zadanie przywrocic utracona wilgoc

reklama
Bartyś, jakiś czas temu już to o tym rozmawiałyśmy... Agata gdzieś z miesiąc temu sama zaczęłam przekręcać się na brzuszek do spania i widzę, ze jej tak jest dobrze i wygodnie. Miałam na początku pewne obawy, ale nie widzę na razie, żeby coś było nie tak. Teraz to już w zasadzie prawie tylko śpi na brzuchu, jak leży inaczej to się wierci, ąz sie przekręci na brzuszek. A wiem, że są dzieciaczki, które od początku sypiają na brzuszkach

Bartys - jak tak woli, to pozwol :) Pewnie ze tak :) Ja zawsze klade Paulinke na pleckach do spania, ale ona za 5 minut juz jest na brzuszku :D
Natalia - jak chcesz szybko schlodzic, to zamrazalka, jak na za 2 godziny np to lodowka :)
Amelka - no musze poprzec Pamcia - sudokrem to krem leczniczy - odradzalabym Ci uzywanie go na codzien i jeszcze przy kazdej zmianie pieluchy. A to ze Amelka nie miala zadnych odparzen, to nie jest argument w tym momencie - nie wiesz przeciez co by bylo, gdybys nie smarowala, bo smarujesz od urodzenia... Przestac na kilka dni i zobacz, ze nic Amelce nie bedzie ;)

a moj Oskar tez czasem jak zasypia to sie na brzuszek przekreca ale ja go odwracam i w rezultacie spi na boczku bo tak najbardziej lubi  ;D

Bartys a w nowych Pampersach w miejscu gdzie sa te perforacje do otwierania jest w srodku taka (dosc duza znaczy sie okolo 1/2 pieluszki) karteczka i dosc latwo ja wyczuc paluszkami albo poprostu zauwazyc ja czasem tez zwracalam uwage na obrazeczki bo te nowe maja i z przodu i z tylu rysunek a te stare mialy tylko z przodu no i na 4 i 4+ najprosciej trafic z tymi zapieciami ale chyba juz zadna z nas nie uzywa 3  ::)

Łooojjjjjj, ale mi wstyd!!!!!!!!!! Wiecie co...ja gryzaka wkładałam do zamrażalnika! I Mikołaj uwielbia takiego zimnego...Chyba juz więcej tak nie zrobie! ::)

A jak sobie radzicie z obtłukiwaniem główki o dranki w łóżeczku? Ja juz nie mam pomysłów...

Mikołaj ciągle się uderza w główkę! Juz mi go żal strasznie, aż serce się kraje....!!! Ochraniacz tak skopał, że całe wypełnienie opadło na dół i zdjęłam, bo to było bez sensu... A teraz ciągle bam, bo się wierci niesamowicie...

reklama
Beatko, ja też nie mam pomysłów na te szczebelki, biedne te nasze maleńkie główki. Zreszta i o podłogę już kilka razy zaliczyła uderzenie. Ale przed tym naszych Maluszków nie uchronimy, wiem, że trzeba pilnować bardzo, ale to dla nich tez jest nauka - choć bardzo bolesna, innego sposobu chyba nie ma,

Do góry