reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Ana a w jakim celu nawilanie w pachwinkach? bardziej chyba by mi pasowało natłuszczanie albo pudrowanie jeśli pocenie występuje...ale może czegoś nie biorę pod uwagę....?

Nivea faktycznie kiepsko sie rozprowadza chociaż wiem że jest bardzo dobry a kiedy można myśleć o zwykłym filtrze fizycznym a nie mineralnym...?

A u nas zawsze poodciskają się pampersy i chociaż 4 teraz zakładam które nawet za duże są trochę bo wiszą strasznie w kroku to jak zakładam 3 huggisy to te są super.....hmmmm jednak każdy dzieciak inny

A zdażyło się wam kiedyś żeby komary podryzły dzieciątko? bo ja dziś zanotowałam kilka krosteczek...które za bardzo nie wyglądały na uczuleniowe (a taka możliwość była bo wszoraj pierwszy raz były maliny surowe i buraczkowa zupa tylko głupia ja że obie nowe rzeczy jednego dnia musiałam aplikować...)

reklama
No Maje tez cos pogryzło miała kilka krosteczek i wczoraj pod oczkiem zauważyłam nową a nic nowego nie jadła

Pamciu Ingusia ma pupeczkę różową jak mała świnka, i gładziutką, zero krosteczek ani odparzeń. W ciągu swojego 7,5 miesięcznego życia tylko raz miała odparzenie ponieważ miała rozwolnienie i zrobiła kupke na spacerku i babcia się nie zreflektowała. Sudocrem nie dał wtedy rady ale bepanthen rozwiązał probem w 1 dzień dosłownie. Także myślę, że skoro z sudocremem na codzień jest nam dobrze to raczej nie będę go zmieniała, tym bardziej, że wydaje mi się to najbardziej ekonomiczne rozwiązanie. ;)

Amelko no to nie wiem jak Ty to robisz. ;) Ja oprócz przedziałeczku smaruję też pachwinki i jak bozi didi nawet nie zużyłam średniego pudełeczka. Fakt faktem, że w międzyczasie wypróbowałam 1 tubke linomagu i 1 nivea i przy odparzeniu 1 tubkę bepanthenu, ale tak to tylko ten sudocrem. Acha, i też smaruję przy każdym przewninięciu.

Natalia tak napisalas ze myslalam ze sie zmagacie z problemem odparzen pupci... Ale jak nie to super! :) Po prostu zle zrozumialam.

Jsorbek ja nie pokrecilam a wlasciwie pokrecilam ale piszac nie jasno. Bo zrozumialam Ciebie dobrze. Odpisywalam Tobie a o zapasie pudelek sudo pisalam do Oli...ech nagmatwalam....olac ! ;)

Pamcia No ja nie stosuję sudokremu to dlatego pomyslałam żę poknociłas trochę ;) :laugh: :laugh: :laugh:

Ale nieistotne

Moje dziecko nie dostało uczulenia od dorosłego proszku zobaczymy jak dalej bedzie

i wiem jak trafic na nowe pampersy hihih

jsorbek po karteczce ?? jeśli tak to ktoś już pisał o tym ;)

Natalia do lodówki ale jeśli chcesz to możesz też włożyć do zamrażarki tylko musisz uważać żeby nie zamarzł ;) chodzi tylko o to aby on sie schłodził :)

reklama
Sorbek no to gadaj, jak trafić ?

Ketsa bo mówiłaś na spotkaniu, że używacie Huggisów, ale tych zielonych Superflex czy tych bordowych ( czy tam różowych ) Soft & Dry ??? I jaki rozmiar ?

No i koniecznie potrzebuję odpowiedzi na pytanie Czy mogę pozwalać Kamilowi spac na brzuchu ??? On chyba bardzo lubi tak spać, bo często odwracam go na boczek... Może niepotrzebnie ???

Do góry