reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Karina mi też się wydaje że to potówki

Ja mam ochraniacz na szczebelkach więc nie obkładam niczym

reklama
a co najlepiej dziala przeciw potowkom?? oprocz czestej zmiany koszulek, mycia, suszenia i Bepanthenu?

Kamila, a gdzies przeczytalam, ze sa potowki zwykle i jakies glebokie, moze to to??

Ana najlpiej nie przegrzewać ;) :laugh: :laugh: :laugh: a w taki upał to chyba nic :p :-[ :-[ :-[
u nas pojawiły sie jak Maja miała za gruba pieluszkę teraz w Pampie jest super

Upały znowu nastały :(
Jak dla mnie i mojej córy 25 stopni to wystarczająca temp.
Potówki :( znowu dostanie, biedna - Karina, tak, drobne czerwone krosty to potówki. WeroNiska juz miała z nimi doczynienia, miała je na szyjce i ramionkach.
Kąpaliśmy w krochmalu, poskutkowało, ale rada: dobrze dzieciaki spłuczcie po takiej kapieli w krochmalu (z mąki ziemniaczanej).
Smarowałam Bepanthenem. Kąpie również Małą co drugi dzień w OilatumPlus (prawie od początku do nadal)
Ale leczyć tego nie trzeba, poprostu odczekac i same powinny zniknąć.
Nie przegrzewac dzieciaków - jak to robic w takie upały? :( Na golasa bryka w łózeczku i jest spocona.

Karina to napewno są potówki większośc dzieci je ma w te upały ::)

Dziewczyny juz tyle razy pisałam że na potówki bardzo dobrze robi kapiel w wodzie z nadmanganienem potasu, naprawde to bardzo dobry sposób i niegroźny, może to tak tylko strasznie brzmi ale to nic złego. Wsypujesz tylko troszkę do wody zeby była jasno fioletowa i tylko w tym sie myjecie, nadmanganian wysusza i juz na drugi dzień nie ma śladu przynajmniej u nas chyba ze ma dużo potówek to robimy taką kąpiel 2-3 razy pod rząd. My teraz jak są te upały to praktycznie co drugi dzień robimy taką kąpiel i Kacperek nie ma potówek :)

dzięki za odpowiedzi. Potóweczki już zeszły, czasami tylko dolewałam Oilatum do kąpieli ;D

Pupcia też już zagojona - bylo uczulenie albo od nowych pieluch albo od kremu na odparzenia Nivea. Pomógł nam Tormentiol ;D

do tej pory kapałam Pietruche na gąbce ale teraz jak zaczął siadac chce ją wywalić. Zastanawiam się czy kupić mate antypoślizgową? Macie coś takiego?

aOla ja nie mam bo moja Majucha :laugh: :laugh: :laugh: trzyma się tak mocno że jak ja wyjmujemy to waienke podnosi :D :D :D

reklama
OLu ja mam ta mate ale malo z niej juz teraz korzystam, w tej chwili tu u mamy korzystam z takiego krzeselka plastikowego, ktory mocuje sie do dna duzej wanny i Ada ladnie siedzi w nim, a ja ja myje ;)

Do góry