reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Ja na początku kupiłam cały zestaw Nivea i też nie za bardzo mi przypadł.
Na ich chusteczki Gabi jest uczulona, ten kremik do pupy tylko czasami używałam ale do tej pory Gabrysia nie miala żadnych problemów ze skórą - we Włoszech ją coś chyba uczuliło - tamtejsze pampersy albo właśnie ten krem bo go ze sobą zabrałam. Coś mi się wydaje ze ma uczulenie na większość ich produktów. Dobrze toleruje ich oliwkę o konsystencji balsamu i szampon. Także teraz lecze pupcię Sudokremem i Tormentiolem.

reklama
kremik nivea na sloneczko u Nas sie sprawdza :)
a do dupci linomag, czasem sudocrem :)
alergii brak :)
a ta wysypka od plastikowego smoczka nareszcie zniknela - brzydalek w uzyciu ;D

Dostałam szoku!!!Ja od samego urodzenia Julki wysmarowałam dwa największe opakowania Sudocremu i jedno średnie.Słowo daję nie smaruję całego dziecka ;D ::) tylko przedziałeczek wiadomo gdzie :p.Faktem jest to że dalej smaruję przy każdej zmianie pieluchy.

Smaruję Julkę na wyjście właśnie kremem nivea.Nam pasuje.

Jak wrócę z pracy to zobaczymy na stópkę.

Ola ja o sudokremie pisalam jeszcze w ciazy! :) Oczywiscie ze zrobisz jak bdziesz chciala ale linomag jest tani i na pewno nie leczniczy za to super skuteczny.
Jsorbek - masz racje z tym ze kazdy i tak robi co chce, teorie sa rozne itp. Jednen tylko szczegol - sudokrem jest leczniczy a nie stosuje sie lekow dla zdrowego organizmu. wiec nie wiem czy nie wolalabym olac dostanych opakowan.
No i Natalia piszesz o odparzeniach. A wlasnie o tym ze sudokrem na zdrowej pupie powoduje podraznienia i odparzenia mowil nam ten lekarz w szkole rodzenia - nie zastanawialas sie nigdy nad tym zeby moze po zaleczeniu bepanthenem olac sudokrem?Lena nie miala nigdy nawet zaczerwienionej pupy jak juz ostatnio pisalam, pomimo tych okropnych problemow z kupka i reakcjami alergicznymi pry lambliach ktore miala...

A nozke nie wiem jaka ma ale jesli tylko ni zapomne to zmierze!

Witam!
Na słonko zakupiłam krem z Ziaja (ziajka liltr 30) - kiepsko sie rozprowadza, ale skóra gładziudka bez żadnych zmian.

pamciaw pisze:
Jsorbek - masz racje z tym ze kazdy i tak robi co chce, teorie sa rozne itp. Jednen tylko szczegol - sudokrem jest leczniczy a nie stosuje sie lekow dla zdrowego organizmu. wiec nie wiem czy nie wolalabym olac dostanych opakowan.

Pamciu
chyba coś poknociłaś bo ja nie dostałam żadnych opakowań ;) :laugh: :laugh: :laugh: ja pisałam żę sudokrem Mai w ogóle nie pomaga więc go nie używam posmarowałam ją dwa razy i nic ja używam jak ją odparzy co zdarza się bardzo rzadko puderkiem troszkę i za godzinę już po odparzeniu.
Ale jak już napisałaś o tym po co leczyć zdrową skórę toto samo tyczy sie Oilatum to płyn leczniczy wię po co ....? tez już o tym pisałam

Wyprałam Mai rzeczy w zwykłym dorosłym proszku narazie odłożyłam na iną kupkę zobacze jaka będzie reakcja. Ale wreszcie mam doprane rzeczy - mam nadzieję że nie dostanie uczulenia

pamciaw pisze:
A wlasnie o tym ze sudokrem na zdrowej pupie powoduje podraznienia i odparzenia mowil nam ten lekarz w szkole rodzenia - nie zastanawialas sie nigdy nad tym zeby moze po zaleczeniu bepanthenem olac sudokrem?
Jw.Sudocremem smaruję Julkę od uodzenia.Nie wiem nawet jak wygląda odparzenie.Nie miała też nigdy podraznionej pupy.

reklama
Gabifiltry mineralne z reguły sa stosowane w tych dobrych kremach dla dzieci i wcale nie takich drogich, ja mam wlasnie Klorane Bebe 30 po 20zl i jest swietny, ladnie mi pachnie nagietkiem :) ale nie uzywam codziennie, bo po co, jak nie ma ostrego slonca to wcale albo Bambino

co do kremow to nie uzywam w ogole, nawet przy zmianie pieluszki, tak jak mowilam tylko po kapieli w pachwinkach nawilzajacy Penatena. A jak mial zadraski po Huggiesach od zapiec to sprawdzil mi sie z owczej welny Penatena natluszczajacy, ale teraz nic nie uzywamy i jest ok, nawet jednej krosteczki na pupie o odparzeniach nie wspominajac.

Do góry