reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

A Agata to pije wodę z odrobina glukozy i tyle. Soków nie chce, a herbatek mam nie podawać, bo nie wiadomo, co ja może uczulać. Jak była taka bardzo nieznośna przez zęby, to dawałam jej mocno rozcieńczoną meliskę

reklama
taaa, soki przetestowalam juz niemal wszystkie i tez dupa, czasem cos ciumknie i tyle, zawsze jest wrzask i odpychanie rekoma ::)

Ana, jesli dobrze pamietam to Ty karmisz piersia. Chyba ze cos sie zmienilo odkad dowiedzialas sie ze nosisz kolejna Fasolke pod serduchem. Jesli karmisz piersia to nie masz sie co tak bardzo przejmowac ze Stas nic innego pic nie chce. Podobno przy piersi nie ma takiej potrzeby, wazne zeby dawac piers na kazde zadanie i obserwowac ciemiaczko. Jesli nie jest wklesle to wszystko jest ok i maly Stas wie co dla niego jest najlepsze :) U mnie tez tak jest, ze Kuba nic oprocz piersi nie pije. Lekarz ostatnio widzial Kube i mowil ze ciemiaczko ma ok i ze nie mam sie czym przejmowac.

Przy okazji tych upalow chce nauczyc jednak moje dziecie pic z kubka niekapka. Na dworze wiec probuje mu dawac co jakis czas popic. Czasami wydaje mi sie ze cos tam ciumknie, ale generalnie kiepsko mu to idzie. Po chwili Kuba juz sie denerwuje i kubek laduje w torbie.

Pozdrawiam,
Agnieszka

Ana a dajesz butelka czy łżeczką/ Bo może łżeczką będzie mu lepiej wchodziło? Piotrusia po 3 pierwszych otrząsa a potem juz otwiera dziubka

Beatko z tymi oknami to b.doby pomysł ja otwieram okna wieczorem i dopiero rano zamykam więc dom jest wywietrzony napewno ;) zimą otwieramy na 15min. i było git a teraz całą noc więc...

Mała soczków wogóle nietawi, jedynie herbatki ;) najbardziej jej smakuje rumianek, chociaz kupiłam jej jabłuszko z meliską to tez i owoce lezne z czyms tam...niepamietam :p :)

Najgorszy mam problem z tym, że mała niechce pić mleka z butelki, tylko piers, a pokarm mi sie kończy i nie wiem co z tym fantem zrobić :p Lekarka mówiła, że jak pije z łyzeczki to jest ok, ale ja niebede ja na noc karmic łyżeczką, bo malo co sie naje i połowa bedzie na brodzie i w brzuszku :p
I strasznie mi w nocy marudzi, no koszmar, budzi sie co 2 godziny, chodzę nieprzytomna :p okno mamy otwarte, herbatkę jej daję itp i nic

A ja jeszcze apropo pielęgnacji buźki ::) Rozumiem, że niektóre z Was myją buzię przegotowaną wodą, a niektóre kranówą, ale generalnie myjecie samą wodą... A czy smarujecie czymś buźkę po kąpieli ? Pytam o samą buźkę, bo o reszcie ciałka juz było :) Ja od początku codziennie używałam kremu Oilatum soft,aż do wczoraj i zaczęłam się zastanawiać, czy potrzebnie ::) ???

Anetko my myjemy już normalnie podczas kompieli i to nawet tą samą wodą w której się Maks kąpie tylo że na początku kąpanka no i jak widze że sobie nasikał do tej wody to już oczywiście tego nie robie, a potem smaruje bephantenem bo jedynie po tym ma ładną skórę. Ale to wina naszej bardzo twardej wody i jak bym nie oliwkowała ani buziuli czymś porządnym nie wysmarowała to szorstką skóre by Maksior miał...

reklama
Ja teraz już myje samą kranową z rana wacikiem a wieczorem na początku kąpieli i tylko czasami uzywam mydełka i wtedy smaruje buźkę kremem nawilżającym.

Do góry