reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Joeey - smieszny pomysl, ale byc moze genialny !!!! w zyciu bym na to nie wpadla...
Karinko - ja juz porzucilam cycka... niestety, ale i stety ;D ;D

reklama
Karina nie wiem co napisac :-[ :-[ :-[

ano pomyslalam o mezowej skarpecie ze wzgledu na wielkosc :laugh: moja by sie nie zmiescila na butelke ale Artek rozmiar 45 wiec syrka i skarpeta duza ;D

Joeey a u mnie odwrotnie - mleko musi byc dosc cieple, chlodnego za nic nie wciagnie. Ale tym, ze malo je sie nie przejmuj, najwazniejsze, ze pije i humorek dopisuje ;)

Agnes chyba nic innego jak tylko uzbroic sie w cierpliwosc, wez poprawke na te upaly, dorosly ma humory i szlak go trafia a co dopiero dzidzius.

Bartys ja buzialka myje jak Ketsa w wanience, w ciagu dnia reka, zreszta w ciagu dnia caly Stas jest wkladany pod dorosly prysznic i plukany, od razu odzywa. Kremiku daje oszczednie, moze ciupke bambino zwyklego albo nawilzajacy Penaten, bo wode jak Ketsa mam paskudna, taka twarda.

nie wiem na którym wątku pytać strzelam na tym
jaką długa nóżkę mają wasze maluchy Piotruś ma 9.5cm Pytam bo mam dwie pary bucików na 11cm (rozmiar 19) i mam nadzieje ze bedą dobre na jesień puki jeszcze nie będzie chodził bo sa z miękkim spodem i chyba nie nadają sie na pierwsze kroczki ???

Co do upalow to zdecydowanie okna zaryglowane ;) caly dzien - otwieram dopieo na noc. rano zamykam. No i wszystkie zaluzje pozaciagane zby ani jeden promien slonca mi tu sie nie panoszyl. I i tak mam cieplo! Bo o zachodnia strona....

Ja jestem gadula moze dlatego nie mam zadndego problemu z mowieniem do Leny, ale nawijam jej caly czas (chyba ze ona nawija i ja sie nie moge wstrzelic, bo slowotok ma po mamie ;) ). A co mowie? Wszystko co roie przy niej czy w ogole w domu. pytam jak bylo w ciagu dnia jak bylam w pracy i sama sobie odpowiadam. Pytam czy byla grzeczna czy ladnie zjadla, czy podobaja jej sie zabawki itp....

Wanda - nieprawda ze dziecko nie rozumie co sie do niego mowi. Rozumie wiecej niz by nam sie wydawalo. Czytalam kiedys (w ciazy) artykul o uczeniu dzieci ponizej roku swego rodzaju jezyka migowego. Niesamowita sprawa ale z 7-9 miesiecznym maluchem mozna sie w ten sposob porozumiewac. Zreszta nianka mi mowi ze jak ona opowiada Lenie o mnie (np mama zaraz wroci z pracy) to Lenka reaguje jakos. Zaczyna sie rozgladac. Niania tez do niej b. duzo mowi

A Lena od kiedy jej zaserwowalam mleko Nan HA 2 to od 20 pzesypia do 7 rano. Dzisiaj by spala jeszcze dluzej tylko ja ja wzielam do karmienia bo na 8:30 do lekarza sie szykowalysmy..

Pamcia - no z czasem dziecko rozumie coraz wiecej i wiadomo ze zaczyna poznawac podstawowe slowa - Paulina tez na tata czy Wiktorek czy brat reaguje rozgladaniem - jak na mama reaguje to nie wiem, bo caly czas jestem prawie z nia ;D ;D ;D chodzilo mi o to, ze jak sie mowi o czymkolwiek, czego dziecko nie rozumie to i tak bedzie zaciekawione, bo sie do niego mowi :) Ale zakrecilam ;D ;D ;D

reklama
He he ja te do Malca ciagle gadam. Skoro sama jestem cale dnie to tym bardziej mam do kogo gebe otworzyc. Tlumacze Mu co robie i dlaczego - np. ze robie sobie sniadanie i wlasnie smaruje chlebek maselkiem bla bla. Potem lapie sie na tym, ze Maly spi a ja do siebie gadam, he he...

A i jeszcze o buziach. Atkowi tez myje dzioba wacikiem - i kranowka. Latwiej mi tak spioszki z oczkow wymyc. Po jedzeniu to czasem myje cwiartka pieluszki - ta sama ktora Mu wycieram dzioba na bierzaco jak je.

Do góry