Wanda dzięki serdeczne za odpowiedz. :-* :-* :-* Ja własnie chciałabym poswiecic teraz Mikołajowi duzo swojej uwagi, bo mam czas i w ogóle boje sie zeby nieobecnosc mojego meza (przez 2,5 miesiaca), do którego Miki jest bardzo przywiazany nie odbiła sie jakos niekorzystnie na jego rozwoju. No własnie ja mało mówie (czyt. musze to zmienic). I zdecydowanie za mało sie bawie z synkiem, bo z reguły kłade go albo na mate albo do łóżeczka albo do lezaczka i on sam sie bawi, a ja np sprzatam czy gotuje. Musze to zmienic. Tylko musze pomyslec co tu do niego mówic... ;D
reklama
mow cokolwiek opowiadaj mu o wszystkim, obojetnie o czym, najwazniejsze zeby wiedzial ze do niego mowisz... A 2,5 miesiaca nieobecnosci taty nie powinna jakos bardzo zaszkodzic... Wiktor mial 1,5 roku jak tatus na 5 miesiecy wyjechal - jakos to przezyl... fakt, ze jest z niego troche ciapa i dupa w korach, ale tro sie zmieni ;D ;D ;D
OOO właśnie Beatko dobry temat poruszyłaś....... ja mam podobny problem i ciężko mi nawijać tak bez sensu coś żeby tylko mówić.....ja tam lubie konkretnie coś gadać albo w ogóle..... i dlatego ciężko mi strasznie przestawić się na takie gadanie do dziecka.....
a czytacie może maluchą? ja właśnie tak chciałam wybrnąć z tej mojej nieumiejętności paplania.... ale Maks wcale nie lubi słuchać czytania......a staram się jak moge zmieniam głosy tonacje i inne cuda....no ale on nie lubi... mam nadzie że to wynika tylko z tego że jeszcze na to za wcześnie.
A
aOLA
Gość
Piotruś dostał bajki Tuwima na chrzciny i ostatnio zaczęłam mu czytać Bardzo lubi jak zmieniam głosy ale wydaje przy tym różne inne dzwięki ;D
Pamciaw niestety Piotrus nie toleruje smoczka wiec nie mam go jak zatkac
Dor nie miałaś tak zel Piotrus po urodzeniu wstawał co 2h i małokiedy od razu zasypiał
dzis w nocy było roche lepiej Zjadł kaszke o 19 i pierwszy raz obudził się o 20 potem o 21 i te dwa razy go przetrzymałam Potem jak wstał o 22 to mu juz dałam cycusia bo sama już chciałam spać No i Piotruś spał do 2 ;D no ale obudził sie po 1h a ze nie miałam nawet sili wstać z łózka to przykryłam głowe poduszka i modliłam sie zeby zasnął I się udało Co prawda wył przez minute ale w koncu zasnał i spał do 4.30 a potem do 6.30 gdzie swoim zwyczajem obudził sie na kupke Potem jeszcze spał godzine
Chyba rzeczywiście małymi kroczkami zaczne go przetrzymywać Tyle ze on mało waży ok 7kg i moze potrzebuje tego jedzonka? Echhhhhhhhhhh
Pamciaw niestety Piotrus nie toleruje smoczka wiec nie mam go jak zatkac
Dor nie miałaś tak zel Piotrus po urodzeniu wstawał co 2h i małokiedy od razu zasypiał
dzis w nocy było roche lepiej Zjadł kaszke o 19 i pierwszy raz obudził się o 20 potem o 21 i te dwa razy go przetrzymałam Potem jak wstał o 22 to mu juz dałam cycusia bo sama już chciałam spać No i Piotruś spał do 2 ;D no ale obudził sie po 1h a ze nie miałam nawet sili wstać z łózka to przykryłam głowe poduszka i modliłam sie zeby zasnął I się udało Co prawda wył przez minute ale w koncu zasnał i spał do 4.30 a potem do 6.30 gdzie swoim zwyczajem obudził sie na kupke Potem jeszcze spał godzine
Chyba rzeczywiście małymi kroczkami zaczne go przetrzymywać Tyle ze on mało waży ok 7kg i moze potrzebuje tego jedzonka? Echhhhhhhhhhh
ja Staskowi opowiadam np co robie w danej chwili, wszystkie czynnosci, duzo spiewam (dobrze ze nikt nie slyszy ;D piosenki wymyslam na poczekaniu - jakies rymowanki smieszne), uwielbia wlasnie tak jak Wanda mowi zmiany intonacji, no wyglupy jednym slowem. W kazdym raie duzo gadam, a zabawy, z tym to gorzej, bo on sie zabawkami sam bawi, najbardziej w otwieranie pudelka z chusteczkami nawilzanymi zwisajacymi sznurkami, wanka-wstanka itp. Lubi jak z nim tancze do skocznej muzyki, samolocik tez uwielbia, generalnie zczailam, ze lubi patrzec na wszystkie czynnosci, ktore wykonuję np ostatnio z zainteresowaniem przygladal sie jak przesadzam kwaiatki komentujac co robie, albo z krzeselka patrzy jak przyrzadzam zupke, gospadarskie czynnosci sa na pierwszym miejscu, zaraz potem otwieranie pudelek z klapka ;D
moja Ada jest aniolem byle wszystkie czynnosci wykonywac razem z nia, musi czuc sie zaangazowana :laugh: na poczatku tez nie potrafilam do niej gadac, zdecydowanie lepiej robil to Artur, a teraz nawijamy do niej oboje ale jedyne czego nie robie i zaluje to spiewanie, strasznie falszuje i nie lubie spiewac : i piosenki Adzie spiewa tylko babcia - generalnie Ada ma wesolo i uwielbia towarzystwo, gorzej jest jak ma sie sama soba zajac :
reklama
Podziel się: