reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

reklama
Hania tez przez sen sie przekreca na bok,tzn dupcia i nozki jak do spania na brzuchu a od pasa w gore na boku ale jak probuje ja przekrecic delikatnoe na brzuch to glowa juz pod razu w gorze !
A smiac mi sei z niej chce bo czasem tak cichutko sie obudzi i nic sie nie odzywa tylko wszystko co powieszane na łozeczku znika w srodku ;)

A Kamil uwielbia spać na swoim lewym boczku :) Zawsze jak go położę na wznak to potem układa się na lewym boczek :) A rano często obraca się na brzuch i tak sobie drzemie dopóki się całkiem nie obudzi :)

Czy Wy dziewczynki dajecie jeszcze mleczko w nocy, albo nad ranem ? Kamil przesypia juz całe noce od jakiegos czasu, a jak się przebudzi nad ranem to daje mu smoka i spi dalej, także pierwszy posiłek zjada dopiero ok. 9:30.

No i wogóle w sumie zjada tylko 3 x Bebiko w ciągu doby .. Chyba nie za mało ???

Bartyś, jak ja bym chciała przespac noc... no ale moje Dziewczę nie dość, że w nocy je - niezaleznie od wieczornej porcji, gdybym dała jej cała butlę, to by wchłonęla pewnie nawet nie raz a dwa, zdecydowanie lepiej wchodzi jej w nocy, no ale ja podaje jej butlę tylko raz - 150 nutramigenu, to jeszcze teraz chce się jej spacerować... Juz była bliska przesypiania nocy, ale znów diabli wszystko wzięli, chyba przez ząbki to wszystko, bo jeśli to nie zęby to ja nie mam pomysłu...a wstajemy ostatnio tak ok 5...
a w dzień jemy 2 razy kaszke z nutramigenem, zupę, i jak sie uda jeszcze ze zje deser to raz sam nutramigen a jak nie to dwa razy,

cd... Bartyś, ale ja myslę, że Kamilek jakby jadł za mało, to dałby znać...

Agata miała taki weekend, że jadła przez 3 dni tylko wieczorem w nocy i rano a ja łapałam doły i sie stresowałam, ale potem apetycik wrócił, a nawet nadrabia teraz chyba zaległości (bo troche stresa z jej waga miałam)

Bartys - mjoa Paulinka je ostatni posilek po kapieli, czyli tak kolo 20-tej potem spi i rano kolo 7-mej je cyca :) i tak sobie lezymy jeszcze do 9-tej w wyrku od tej 7-mej :) Takze przesypia spokojnie cala noc :) A na wieczor wypija spokojnie 210ml mleczka, tyle ze na raty :) Najpierw wypija jakies 120ml, potem sobie solidnie beka, a po jakichs 5-10 minutach wypija reszte i spi :)

Bartys kurcze nie wiem czy dobrze czy za malo Kamilek je. Zalezy jakie te porcje sa, jak z jego waga itp...Ja to wiesz z emam obsesje na punkcie jedzenia przez Lene. Po tych wszystkich jej niejadkowych akcjach....Teraz je jakby mniej mleka w te upaly ( na upaly to zwalam ale i na zeby ktore pewnie po straszeniu od miesiaca sie w koncu pojawia ;) ) . Posilki stale je jak stara - po 220 obiadku i deserku. Chociaz dzisiaj to deserki kazalam jej dac dwa i oczywiscie wszystko zniknelo...Deserki u nas to owoce ze sloiczkow. Ale Kamilek oprocz tego 3 razy bebiko je tez obiadek prawda?

Hanka - niestety nie ufalabym maluchowi ze sie upomni o jedzenie. Moj maluch przez dolegliwosci jakie miala przestal sie upominac o jedzenie...Jak jej dam to zje b. duzo ale specjalnie sie nie upomni....

moja Ada tez mniej je i zwalam na upaly..wazylismy sie ostatnio i 7500 :) wiec chyba ok :)
dzis tesciowa mowila, ze duzo zjadla, po prostu nie lubi juz samego mleka, chce kaszke lub obiadki i deserki ;)

poruszylyscie bardzo interesujaca mnie kwestie spania na brzuszku: czy wasze pociechy umieja w ten sposob spac ???
bo Ada jak byla malutka to ciagle tak spala, a teraz nie potrafi, tylko plecki i boczek :p

reklama
Do góry