reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

widzę że mowa o ubieraniu dzieci na noc do spania :) ja zgadzam sie z Aną że każda mama dostosowuje ubranie do temperatury w domu :) Ja do tej pory zakładałam Kacperkowi pajac z długim rękawem bez stópek i przykrywałam go kocykiem powleczonym w poszewkę albo samym lekkim kocykiem i tak właśnie do pasa no może do paszek :) Kacperek i tak zawsze sie rozkopuje dlatego nie ubieram go na noc na krótki rękaw, a śpiworka nie mamy. Jak już naprawdę bedą duże upały i Kacper będzie zdrowy to wtedy będzie spał w samym body albo krótkim pajacyku :)

Kremu z filtrem nie używamy, bo Kacper ma na kremy uczulenie :( musismy stosować tylko Balneum Baby, ale jak pojedziemy do Ustki to chyba bede musiała zakupić jakiś krem z filtrem i spróbować :)

reklama
ale dyskusja \\ uwaga dzisiaj mam 23 stopnie i oskar w bodziaku na krotko i na to pajac z cienkiej bawelenki i koldeka ;D ;D ;D ;D ale kolderka skopana narazie ;)

Ewa ostatnio śpi w bodach na krótki rękawek pod kołderką

Magduś no taki różowy on jest b.dobrze się nim smaruje ale o mać ja przepłaciłam dałam za niego 15,80 ;)

Ja Hanie dzid w nocy ubralam w taka pizamke z krotkim rekawem i krotkimi nogawkami.I tak sie spocila i w efekcia miala potem zimne rece ale i cala byla taka nawet zimna.A spocila si ebo cala klejaca az byla.dzis ja poloze w cieniutkim body,a spala pod rozkiem.Ja juz nie wiem a u nas goraco w pokoje ze nie wiem ja spie na wierzchu co zawsze jestem tak przykryta,ze tylko glowa wystaje.Jestem glupia,normalanie cala noc nie spala tylko a to ja wyciaeralam przebueralam.Chyba dzis ja poloze pod poszewka,bo jak sie nie spocoi to pozniej nie zmarznie.I teraz jak ona taka chlodna byla to sie boje ze sie przeziebi.Ale nie mogla zmarznac bo bylo 25 stiopni w pokoju,tylko ze od tego pocenia!

O znowu temet przegrzewania dzieci ;) :laugh: :laugh: :laugh: ja jak już pewnie wiecie nigdy nie przegrzewam u mnie jest ok 21 stopni Maja spi w piamce bez skarpetek jak chłodniej a dziś na body załozyłam jej pajaca i spociła sie to zaraz ja rozebrałam głupia ja :-[ :-[ :-[. Takżę w samym body moje dziecko śpi albo w piżamce.

Jesli chodzi o faktory ja używam Ziajki faktor 30 ale kupiła bo był od 1 dnia życia a mniejsze było od roku dopiero. Nie potrzebny nam az tak wielki faktor bo wcale nie zamierzam Mai wystawiać na słonko żeby sie opalała :p ::) ;) :laugh: :laugh: :laugh:
Ja natomiast uważam że to prawda że im wyższy tym mniej opala. Zazwyczaj mąż mój używał 10 lub 15 i opalał sie trochę a potem jak jecheł do Hiszpani kupiłam mu 30 i normalnie nic a nic na takim słońcu go nie chwytało, potem przestał sie smarować bo sie wnerwił że blady przyjedzie i zaczęło go slicznie opalać. Także ja sadzę że im wyższy tym mniej opala.

Ana 50 faktor - przesada coś ty chyba że do Afryki jedziesz i będzie sie stas opalał ;) :laugh: :laugh: :laugh:

aOla - bardzo mi milo jeśli moglam pomóc.. mam nadzieje ze znajdziesz sposob na twardy, długi sen Piotrusia.

Dziewczyny ja wroce jeszcze do tematow warzywkowych - sama  na razie stosuje tylko słoiczki - troche z lenistawa ale tez nie wiem skad brac odpowiednie warzywa na zupki, najchetniej korzystalabym z warzyw znajomego mi pochodzenia ale niestety nikt znajomy nie hoduje, ale wydaje mi sie ze we wszystkich sklepach i na bazarku kupuje sie podobne warzywa bo chyba wszyscy z miasta zaopatruja sie na tej samej gieldzie warzywnej... moze na wsiach jest inaczej.

Metal w potrawce z królika mnie zmroził :mad: , ale glisda choc bardzo obrzydliwa jest chyba dowodem na warzywa ekologiczne - pryskane owoce ich raczej nie mają??? Tak mi sie wydaje.
Czy moge wiedziec w jakich sloiczkach trafil sie  ten metal?

Gabrysia spi teraz w samej piżamce i jest do pol przykryta kolderka bo tu u siostry jest zimno.

Karina niestety przechwaliłam swoje dziecko Znowu wrócił do rych zwyczjów i wstaje w nocy co 2h :p ale znowu zaczął spac w łózeczku Chociaz tyle ::)

U nas ostatnio jest strasznie gorąco nawet w nocy jest duszno a przeciez okna nie możemy otworzyć bo Kacperek z nami w pokoju śpi, inaczej już byśmy mieli okno na roścież :p Kacperkowi zakąłdam piżamkę z krótkim rękawkiem i krótkimi nogawkami i przykrywam go na poczatku pieluszką złożona na pół a jak już mocno zaśnie to zmieniam pieluszke na kocyk i przykrywam tak go do połowy i chyba nie jest mu ani za zimno ani za gorąco bo ładnie przesypia noc budzi sie dopiero koło 5 :)

Paula u nas tez goraco i duchota okropna 28 stopni ai niby wietrzylam przed spaniem ale nie wiele to dalo hania spala w samym body i pod poszewka od koldry upoczona jak jak nie wiem co!Budzila sie co 1,5 h no i tez spi z nami w pokoju ale juz z wczoraj na dzis spalismy przy otwartym oknie i Hania spala jak susel!A w pokoju bylo w nocy 25 stopni to i tak duzo.Ale przynajmniej powietrxe bylo lepsze!Wiac ie wialo przeciagow nie bylo wiec chyba ok. ;)

reklama
U nas tez okropnie gorąco. Miki spał w nocy w rampersiku na krótki rękaw i bez nogawek. Nie byl przykryty niczym. Okna rozszczelnione. I bylo ok.

Do góry