reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Piotruś ostatnio spi w bodziaku z krótkim rękawkiem pod cienkim kocykiem i mamy otwarte okno Ja jestem mega zmarzluch więc jeśli ja nie zmarzne to on też ;)

reklama
No my też ostatniej nocy uchyliliśmy okno bo wytrzymac sie nie dało tylko nad ranem zaczeło padać to zamknęłam, ale powietrze od razu całkiem inne :)

no tak upaly sie zaczynaja ;D

Ja kupilam Oli kremik z faktorem 25 z soraya krem o samej konsystencji jest rozowy ale jeszcze nie smarowalam.

A ja kupiłam kremik Nivea faktor 30 i wcale nie narzekam na niego ;) Mógłby się trochę lepiej rozsmarowywać, ale nie jest tłusty i ogołnie mi odpowiada :)

Sorbuś, ja jeszcze przed urodzeniem Agatki kupiłam cąły zestaw kosmetyków Nivea, no i szybciutko okaząło się, że mojej Dziewczynce Nivea nie służy - do dziś stoją na półce, niektóre nawet nie rozpakowane

My smarujemy się Alantanem Plus w kremie, a na słońce mamy krem Chicco z jakimś dużym faktorem. Ale Agatka ma i tak buźkę i dłonie opalone mocno, a i rączki też

A śpimy przy otwartym oknioe, czasem nawet robimy mały "przewiew", otwierając okno tez w kuchni; Niunia śpi krótkim body i ewentualnie przykryta cienkim kocykiem albo nawet nie. Myślałam o cienkim śpiworze, ale nie da rady, bo Agata teraz co noc jak się tylko lekko przebudzi to od razu na czworaka:) aż padnie,no i tym sposobem od kilku nocy przesypia na brzuszku...

(h)anka - no wlasnie Paulinka jak sie tylko przebudza to od razu na brzuch chce i w czasie snu tez sie przechyla zawsze bardziej na brzuch niz na boczku. A na brzuszku skubana nie chce spac, bo od razu glowe podnosi !!!! Nie wiem jak sobie z tym poradzic, bo z checia bym ja nauczyla spac na brzuszku :)

reklama
Wanduś, moja Agata nauczyła się sama, a właściwie to ona się nie nauczyła, tylko ona taka wyrywna do podnoszenia się, ze jak "wańka-wstańka", zanim jeszcze oczy otworzy to juz się dźwiga. No i w nocy tak walczy walczy aż w końcu pada - czasem po chwili, czasem aż po godzinie albo i dłużej... w nocy to mnie już nerw na nia bierze, ale z drugiej strony to chce mi sie śmiać, no ma cel moja Córcia i już, a sił póki co za mało... No ale to chyba rzeczywiście niejest źle jak śpi na brzuchu... sporóbuję później wkleić fotki jak moja Agatka pada po walce

Do góry