reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Zdanka taki rozowy ma kolor ten balsam??Ja ma chyba takisam nie narzekam dalam 12 zl sama tez uzywam bo spalilam sie troch e ostatnio,a nie lubie tego ;)

reklama
a ja sie przyznam, ze Ade na noc ubieram ceniej od siebie samej ::) ja spie pod gruba koldra, a Adula tylko w spiworku bez przykrycia zadnego innego :) no ale u Nas w domku jest naprawde chlodno, pamietacie temp 12 stopni ??? :laugh: :laugh:

ana30 pisze:
Wanda i Pamciaw - a co wy jakies konkursy uskuteczniacie, ktora lzej ubierze dziecko?? ;D ;D przeciez kazda z nas chyba dostosowuje ubior do temp - np u mnie jest goraco, dlatego tylko pajac lub body +spiworek, ale np u moich rodzicow jest lodowa tak jak u Gabi, wszyscy sie trzesa i naawet podczas upalow trzeba chodzic w bluzie , wiec tam zaloze mu cos grubszego. Dodam, ze Stasiu tez ani razu nie byl chory i nie wie co to katar ani przeziebienie. ;)

Ana - ale Gabi pisala ze u niej w domku jest max 22 stopnie, czy uwazasz ze to lodowa ??? ??? ??? bo nie rozumiem juz o co Ci chodzi... Poza tym nikt tu nie robi zadnych konkursow co do ubiorow dzidz...

nie wiem jaka temp jest u Gabi, pisala tylko ze zimno, no ale nie o to mi chodzilo, tylko po prostu tak to odczulam, ze wy piszecie, ze im cieniej tym lepiej, jasne, ze sie zgadzam, bo to zle przegrzewac dzieciatko, tylko biega mi o to, ze kazda z nas ma wewnetrzny termostat ;) i potrafi dostosowac ubranko do temp., moze dziewczyny u ktorych jest noca zimno musza ubierac je cieplej. tyle. ;D

Zgadzam się z Aną :) Każda z nas najlepiej czuje, jak ubrać swojego dzieciaczka w zalezności od temperatury panującej w domciu :), a wiadomo, że też w jeden dzień jest cieplej a w drugi chłodniej. Do tej pory Kamil spał w pajacu z długim rękawem i w śpiworku, a teraz kiedy jest cieplej w nocy, zakładam mu body z długim i też do śpiworka ( a śpiworek mam taki bez rekawków ) :)

Ja ubieram Mikolaja albo w bluzeczke na krótki rekawek albo body krótki rekaw i przykrywam cienką poszewką od kołderki. Ale ona jest skopana. Śpiworek mój jest za ciepły, niby na krótki rekaw, ale mam wrazenie, ze Miki by sie w nim w nocy zgrzał.

Pytalam doktora i powiedzial, ze dziecko powinno byc przykryte czyms do pasa i jezeli odkryje sie to znaczy, ze mu za goraco.

A kremu z filtrem narazie nie mam (tylko bambino)i wlasnie musze cos zakupic...

Ja Weronike ubieram na noc w body z któtkim rękawkiem i przykrywam delikatnie kołderką ;) a jak jest jej gorąco to się rozkopie i nic jej nie jest, chyba żema zimne nózki to jej delikatnie nakryje ;) i małej do te pory nic nie jest :)

Własnie zastanawiałam się jaki małej kremik kupić na słońce i zgłupiałam już ::) chiałam Ziajki, ale nie wiem juz sama ::) widzę że każda z was ma inny. Rozumiem że faktorem nie ma co się sugerować?? Musze po sklepach pobiegać to może mnie olśni :p

Agnes wez ten Klorane bebe, jest swietny i latwo sie rozsmarowuje, i ladnie pachnie. Ja tez mialam dylemat, bo nie chcialam wydawac tyle kasy. A tego to nawet sama bede uzywac na buzie.

reklama
a ja sie zgadzam z Beata i jej pediatra ;D ;D ;D i do spiworka z tego powodu nie wkladam :) Paulinka prawie zawsze skopuje poszewke :)
Ana - a no bo napisalas ze jak jest zimno tak jak u Gabi, no wiec sie zdziwilam, bo Gabi przeciez pisala ze ma 22 stopnie :) a dla mnie nawet to bardzo cieplo :) No i kazda z nas robi jak uwaza :)

Do góry