reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Witam

Wanda to chyba zacznę podrzucać tobie moje maleństwona dojadanie bo mój niestety opróżni dwa cycki i jak są puste to od razu łapka do buxi i tak głośno ssie i cmoka jakby wcale nie jadł więc muszę dawać sztuczne mleko ;D :(

Ale problemów z odbijaniem to nie mamy kładę młodego na ramię i chwilka i bekanie jak u starego ;D ;D

reklama
Gonia - no narazie grzeczniutka - mam nadzieje ze tak zostanie :) Nawet bidulka sie nie brzy jak jej sie brzuszek napina. Z bekaniem nie mamy problemu - za to ze srankiem !! O matko ile mozna kupek walic... i ile do tego na swiezutkie pieluchy ;D ;D ;D
No fakt - szybko doszlam do siebie - nawet bardzo - jestem ciekawa jakie wielkie oczy zrobia dzis panie przedszkolanki jak przyjde po Wiktorka :D

Donia - no pokarmu mam sporo naprawde, ale chyba ten najwiekszy i najobfitszy okres juz mi minal - dzisiaj juz mi cycki nie pekaja... Sa duze nadal, ale juz sie ustabilizowalo i nie musze odciagac :)

Dziewczyny, powiedzcie od kiedy moge zaczac werandowac Mala - najchetniej juz bym z nia wychodzila na spacerki, ale chyba za mrozno jest :)

Mi tez cycki juz sie unormowały, najgorszy był ten nawał pokarmu..cycki jak kamienie ;D Jeszcze mnie brodawki bola, bo mała zachłannie łapie i ssie, jakby chciała mi sustka wyrwać :D
No właśnie dziewczyny kiedy werandować, po jakim czasie?

heh - no wlasnie Agnes poruszylam ten temat i tutaj i wlasnie na Grudniu - no ja jutro zaczynam za namowa Ziemzi, ktora tez po tygodniu zaczela werandowanie :) Najwazniejsze zeby mrozu nie bylo... Tzn najwazniejsze na spacer zeby nie bylo, bo przy werandowaniu chyba nie jest az tak wazne co ???

aaa...i jeszcze jedno...
Powiedzcie mi czy to jest bardzo istotne zeby dzidzie kapac wieczorkiem - ja wiem, ze po kapieli to lepiej spi jak sie troszke wymeczy, no i normuje sobie w ten sposob dzien i noc, ale ze wzgledu na to ze jestem bez Pawla i z samym Wiktorkiem, najlepiej byloby mi ja kapac jak Wiki jest w przedszkolu - ale to chyba nie jest dobry pomysl co ???

Ja nie wiem czy to taki głupi pomysł ??? skoro dla ciebie tak lepiej to to chyba nie ma ażtakiego znaczenia kiedy malą będziesz kąpać A ja jestem pełna podziwu dla Ciebie że sama sobie ze wszystkim tak radzisz ::)
Dziewczyny a Wasze dzieciaczki ładnie zasypiają w dzień o tych samych porach ??? Tak że jesteście w stanie ckokolwiek zaplanować ??? BO u mnie to jest masakra nigdy nie wiem kiedy malemu zechce się zamknąć oczka na troszeczkę dłużej i dzisiaj np do południa balowałam w szlafroku ;D bo teraz sobie śpi już drugą godzinkę no ale jak się obudzi to nie zaśnie dopiero koło piątej. Bo zalicza tylko dwie dłuższe dżemki w ciągu dnia a jak jest u Was ???

Wandziu Ja też jestem pełna podziwu, że sama sobie radzisz z obiema Pociechami :) A Wiktorek jest zazdrosny o siostrę?

Ja słyszałam i czytałam, że pory kąpieli nie są tak bardzo ważne, rób tak jak Tobie jest wygodniej!

Gabi Emilka już sobie unormowała spanie, ale jak wychodzimy do Rodziców w gości to cały plan na nic :( Strasznie bym chciała, żeby malutka szybciej zasypiała i krócej ssała w nocy, bo ja jestem tak nieprzytomna, że zasypiam nad nią :( a czasami to nawet nie pamiętam czy ją karmiłam.

Agnesa ja wlasnie odpowiedzialam na temt ssania bartys na grudniu (choc teraz juz nie jestem pewna czy to bartys tez miala obawy o krotkie ssanie czy ktoras inna z Was...)

Wanda ja tez slyszalam ze dziecko powinno byc kapane weczorem wlasnie z powodow o ktorych piszesz...Wiem ze Ci musi byc trudno samej i nie wiem co Ci radzic. A moze kap mala po tym jak Wiki zasnie? Wydaje mi sie ze lepiej pozno niz w ciagu dnia....no nie wiem

reklama
Gabi Lena absolutnie nie ma stalych por spania ale ja sie tym nie przejmuje. Pilnuje tylko por karmienia, ktroe tez sie roznia z dnia na dzien bo wystarczy ze ktoregos razu zazada byc karmiona po godzinie od poprzedniego karmienia i wszystko sie przesuwa. A tak to ona sobie lezy w lozeczku i najwyzej nie spi. a ja robie co mam do zrobienia w tym czasie. Teraz wlasnie musze skonczyc pisanie bo chce sie z Lenka pobawic bo zdaje sie ze nie spi....buzka!

Do góry