reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Gonia - i reszta Bydgoszczanek !!! - podobno (tak mi polozna powiedziala) jest mozliwosc dostania darmowej szczepionki skojarzonej - polecana bardzo przez moja pania pediatre, do ktorej mam zaufanie ! Nie pamietam jak sie szczepionka nazywa, ale mozna sie na nia zapisac w przychodni na Gdanskiej 140 - podaje tez numer netelonu - 347-88-80 albo 347-88-15 :) My juz jestesmy zapisane, a pani ma do nas sama zadzwonic powiedziec kiedy mamy przyjechac :)

reklama
Dokładnie Wanda ja też jastem zapisana
jest to szczepionka skojarzona 6w1 są tylko trzy kłucia w pierwszym roku a to ważne dla dzidzi ;D

N usg bioderek też już jesteśmy zapisani na 10 stycznia ;D :D

Dziewczyny, jak dlugo Wasze Dzidziolki ciagna cyca? Moj potrafi po normalnej 2-3 godzinnej przerwie w karmieniu podziekowac juz po niecalych 10 minutach. A ja nie wierze zebym miala az tak duzo pokarmu, mimo ze w pierwszych minutach az sie nim zadlawia. Boje sie, ze on nie dojada i on mi sie taki chudziutki wydaje. Na glowce kosci czaszki widac.

Pozdrowienia i najlepsze zyczenia noworoczne przesylam!!!
Agnieszka

Donia - no wlasnie wlasnie..to jest bardzo wazne... Pamietam ze z Wikim to bylo sporo klucia !!! Nie dosc ze latalam do przychodni na standardowe szczepionki to jeszcze wykupilam Hibba chyba - wtedy dopiero wchodzily skojarzone i to bylo zdaje sie 3 w 1 :)
A na USG tez do Intercoru jedziesz ??? My na 12 jestesmy zapisane :)
Gonia - nie ma sprawy - to wazna wiadomosc, dlaczego mialabym sie nia nie podzielic :)

Agnesa - moja Paulinka tez gora 15 minut wcina.. malo tego, prawie nie musi ssac takie mam cycki pelne :) No i sama ja budze w ciagu dnia na karmienie, bo przeciez juz sie zanudzam jak tak tylko spi i spi ;D ;D ;D No i cycki moglyby mi eksplodowac mimo ze sobie odciagam pokarm - juz zamrodzilam 300ml !!!

Wanda, to ja Ci strasznie zazdroszcze, ze masz tak duzo pokarmu. Ja mojego nie dokarmiam butelka, chociaz wg mnie mam malo pokarmu, ale Kubus nie domaga sie wiecej, tzn. gdy wycycka cycek to juz nawet buzki nie otworzy zeby przyssac sie jeszcze. Ale o zamrazaniu moge jedynie pomarzyc, a bardzo bym chciala zrobic zapasy.

Mam pytanie do mam synkow. Jak ukladacie pitolki Waszych malenstw w pampersie - w dol czy w gore? Bo zauwazylam ostatnio ze moj jajeczka ;) ma lekko obtarte. Macie jakies rady na to?

Pozdrawiam,
Agnieszka

Agnesa - no widac moglabym byc mamka ;D ;D ;D
a co do siusiaka to Ci odpowiem mimo ze teraz mam corcie ;) Bo z Wikim jak bylam kiedys dawno dawno temu u lekarza, to kazal ukladac na wszelki wypadek pisiaka do gory i wtedy zawijac w pampersa - a to dlatego zeby zapobiec wodniaczkom czy jakos tak :)

Agnesa ja mam ten sam problem z moim Kamilkiem :( Niecałe 10 minut ssie po normalnej ok.3 godzinnej przerwie :( I ja też nie mogę uwierzyć, że on się super najada. Ale stwierdziłam, że poczekam miesiąc i sprawdzę ile przybrał na wadze. Jeśli za mało, to będę go dokarmiać bo narazie karmię tylko piersią.
A co do układania siusiaka w pampersie, to powiem Ci, że wogóle nie zwracałam na to uwagi, ale jemu chyba się w dół układa ::) Może faktycznei trzeba do góry, jak pisze Wanda ???

Moja Oliwcia wcina roznie, teraz srednio ok. 15-20 minut, ale zdaza jej sie - np. wczoraj i dzis ze ssala 30 minut z jednej piersi i plakala kiedy ja odsuwalam (jedna piersia nie karmie dluzej niz 30 minut) i musialam jej druga dawac, w sumie ok. 40 minut. Kiedys po kapieli wciagala rowno oba cyce, w sumie ok. godzinki, teraz mniej dzis tylko 10 minut jadla.
Co do pieluszkowania: bynajmniej pielucha nie jest miedzy kolanami, hehe...moim zdaniem miedzy bioderkami jest jak nic...to zalecenie mojej lekarki coby dawac druga pieluche, specjalnie nie wnikalam czemu. Juz sie przyzwyczailam zeby jej ta tetre dodatkowo zawijac i juz.

reklama
dzien dobry :) Stas dal mi popalic dzis w nocy ;D karmienie ok - szybko poszlo, ale odbijanie ??? godzina schodzi - tez tak macie ???

my na usg bioderek idziemy dzisiaj do intercoru

wczoraj bylo wazenie Stasia - przytyl juz pol kg wazy teraz rowne 4kg ;D co b mame cieszy :D

wanda tylko pozazdroscic ci tak grzecznej coruni ;D chyba wszystko mozesz zrobic w tym czasie kiedy spi, no i szybko doszlas do siebie, ze juz tak frygasz ;D

Do góry