reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

reklama
Dziewczyny, nie wiem gdzie to napisac, bo moglabym tez na zdrowiu, ale chyba wiecej ma wspolnego z karmieniem !!! Od dwoch dni Paulinka jest strasznie niespokojna wieczorami !!!! Wrecz drze sie i najgorsze ze nie wiem za bardzo o co jej chodzi, a skoro nie wiem o co jej chodzi, to chodzic musi o dziaselka... Dzis odkrylam, ze na bank chodzi o bolesne dziasla... Problem tylko w tym, ze wlasnie wieczorami, po kapieli mam straszny problem z nakarmieniem jej :( :( :( i tak przedwczoraj na szybkiego (wiem ze nie powinnam) rozmrozilam jej mleko, bo cyca za nic nie chciala - a z butli wciagnela wszystko do ostatniej kropelki i potem to juz cycem sobie do konca napelnila brzuszek... No ale jako ze mialam cycki pelne - no bo mleko z zamrazalki bylo, to odciagnelam jej kolejna butle i postanowilam nie zamrazac jej - no i dobrze zrobilam, bo wczoraj bylo dokladnie to samo !!!! Cala dobe Paulina pieknie cyca ssie, ale na wieczor, po kapieli znowu tylko butle chciala :( poczulam sie troszke zdradzona, no ale najwazniejsze ze w ogole jadla !!! no i dzis wieczor to samo, a ja juz nie rozmrozilam mleczka tylko postanowilam ze jak takie cos sie powtorzy to dam jej modyfikowane - ale dzis w ogole nie chciala, ani z cycka ani z butli i darla sie straszliwie :( za to jak po tym wciskaniu to mleczka, to cycka dalam jej smoczka to padla z wycienczenia :( Po pol godziny obudzila sie z rykiem i znowu butli nie chciala, ale za to cycka zjadla z checia :) no dobre i to - nawet bardzo dobre, bo juz sie balam ze bedzie tylko butle chciala :) Najadla sie i teraz spi....
ale czy to mozliwe zeby az tak ja te dziaselka bolaly ??? a ze dziasla to jest bankowo, bo jak ja po nich palcem gladze, albo mascia to sie uspokaja no i ma cale dziasla w miejscu przyszlych jedynek zaczerwienione :( Jest to dla mnie nowoc, bo Wiktor zupelnie bezbolesnie przechodzil proces zabkowania - jedyne po czym poznalam ze to moga byc zabki, to straszne slinotoki - i nic wiecej :) a mloda... szkoda gadac :(
no to sie wyzalilam - choc nie lubie tego robic - wole optymistycznie do wszystkiego podchodzic, no ale dzis jestem kolejny dzien padnieta - a Wiki przeciez tez w domku siedzi :(

Oj Wandziu ciezko wyczuc co moze byc Paulince :-[ Moja Oliwcia kiedys tez takie cyrki po kapieli odstawiala, ale po paru dniach jej przeszlo. To bylo juz dawno. Wrzeszczala wtedy, rzucala sie, nie mam pojecia co to wtedy bylo...Nic Ci nie poradze niestety moge tylko wesprzec w udrece :-[

Ja natomiast mam dobre wiesci, jak pomyslalam tak zrobilam czyli wsadzilam Oliwci poduche do wozka, tzn pod kocyk i zrobilam taki klin. Sluchajcie z drzacym sercem kladlam Oliwcie do wozka, i co?? Mloda najpierw lekkie zdziwienie, i zaraz usmiech od ucha do ucha ;D ;D ;D ;D i spokojnie wyjechalysmy z domku i zaraz usnela sobie. To sobie musiala pomyslec, ze wreszcie sie matka domyslila ... Zebyscie ten usmiech widzialy :laugh: No i wcale na siedzaco bynajmniej Oliwcia nie jest, lezy sobie na takim klinie z poduchy i juz. Pewnie ze lepiej zeby na twardym plaskim lezala, ale nie za cene wrzaskow, brrrr...

Wandziu ja nic na ten temat nie wiem, więc mogę Cię tylko pocieszyć.  :-[ No więc:
sun1.gif

Magi pisze:
Ja natomiast mam dobre wiesci, jak pomyslalam tak zrobilam czyli wsadzilam Oliwci poduche do wozka, tzn pod kocyk i zrobilam taki klin. Sluchajcie z drzacym sercem kladlam Oliwcie do wozka, i co?? Mloda najpierw lekkie zdziwienie, i zaraz usmiech od ucha do ucha  ;D ;D ;D ;D i spokojnie wyjechalysmy z domku i zaraz usnela sobie. To sobie musiala pomyslec, ze wreszcie sie matka domyslila ... Zebyscie ten usmiech widzialy  :laugh: No i wcale na siedzaco bynajmniej Oliwcia nie jest, lezy sobie na takim klinie z poduchy i juz. Pewnie ze lepiej zeby na twardym plaskim lezala, ale nie za cene wrzaskow, brrrr...

nie chce sie chwalic, ale co mi tam... pochwale sie bezczelnie ze to byl moj pomysl ;D ;D ;D ;D hahahahahaha :)
no to swietnie ze Oliwci sie spodobalo :) to pomalu mozesz przechodzic do sportowki, bedzie miala jeszcze lepszy widok :)

Wandziu a moze ona ma za duzo wrażen przez cał dzień - wizyty ciotek KAmili i Didi i ich przystojniaków etc. a wieczorem to wszystko odreagowuje

choc na pewno to dziaselka
my poki co jeszcze nie mamy takiego problemu... ale nikogo to nie minie takze nas to pewne jak podatki ;D ;D

To ja też jutro wsadzę podusię do wózia i zobaczymy ;D czy działa 8)

a co do nerwów przy cycu oj ja mam to samo a jak miziam paluszkiem po dziąsełkach jest git nawet mnie tak gryzie fajnie :p no ale denerwuje mnie to że on nie chce jeść czasem na chodząco go musze karmić bo inaczej nie zje ::)

reklama
A jak jestesmy przy spacerkach to mam jeszcze pytanko jedno, mianowicie jak sobie radzicie ze slonkiem??? Oj czasem cieszyc sie ze slonka to sie wkurzam, bo wali Oliwci po oczkach (wtedy tez ryk, pomijajac dzien dzisiejszy ;D ). Wlasnie ogladam parasolki. ::) ale jak jej znow taka parasolka swiat przesloni... ;) :laugh:

Do góry