reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Wiolus w niecaly miesiac, moja Oliwcia pol kilo przybrala w poltora mca... ::) ::) ::) Jutro zadzwonie do lekarki w sprawie tej wysypki, niepodoba mi sie to, dopytam tez o ta wage, dziwie sie ze babsko nic nie powiedzialo od razu... ::) Dzieki Wam wszystkim za odpowiedzi, Wandziu, ja bynajmniej nie pomyslalam ze w powodu wysypki nie bede wychodzila na spacerek ;) Faktem jest ze do przyjemnych nasze spacerki nie naleza, Oliwcia dopoki nie usnie drze sie wnieboglosy, jak nic jej sie nudzi na plasko :( Jutro podepre ja poducha zeby byla wyzej, zobacze co bedzie, na spacerowke ona mi jeszcze za maluska :-[ Oliwcia bardzo ma stanowczy charakterek i ciekawa swiata jest wiec demonstruje jak sie da swoje niezadowolenie ;) Dzis narobila takiego rabanu ze czym predzej wrocilam do domku i usadowilam wozek w ogrodzie, wtedy smacznie sobie spala ;)
Wzielam sobie do serca rady Agnesy i zamawiam laktator Aventu, mam nadzieje sciaganie mleczka lzej pojdzie.

reklama
Magi mi lekarz powiedzial ze malo bo na tydzien Ola przybierala 200gr a teraz by wyszlo ze gdzies kolo 150 i dlatego malo. Ale jak jestes niespokojna to idz do lekarza bo to nic nie kosztuje a sie uspokoisz ;)

Magi - no tak, ciekawska kobitka jest i tyle :) Paulinka juz tez coraz mniej spi w wozku, ale narazie nie krzyczy - cale szczescie :) No mam nadzieje ze jak zobaczy Ci Oliwcia swiat to sie uspokoi :)

U nas obowiązkowo jest mała podusia w wózku. Rzadko śpi na spacerach, z reguły leży grzecznie i patrzy na mamusię. Płacze jak jest głodna i muszę lecieć co sił w nogach do domciu. Ale jest bardzo grzeczna :)

Ja też uważnie czytałam to, co Agnesa pisała. U mnie nie było ani jednej nocy bez jedzenia, srednio co 3 godziny cycusiamy, lub nawet co 2, ale mimo wszystko się pilnuję i gdy mam nadmiar mleczka to odciągam laktatorem.

U nas z jedzeniem dzis bylo lepiej, troche Kubus jeszcze marudzil, ale juz wiecej pojadl niz w ostatnich dniach. Ufff... A co do wagi, to zdziwilam sie Wiolus, ze spadek sredni tygodnia z 200 na 150g to jest duzy. Bo przeciez po 3 miesiacu dzieci rosna juz wiele wolniej. U mnie w pierwszym miesiacu sredni przyrost na tydzien wynosil 325gram, w drugim ponad 420, w trzecim juz tylko 250, no i w tym jak na razie tez nam wychodzi po 250. Wiec spora roznica w stosunku do pierwszych dwoch miesiecy. Wg kobiety z poradni laktacyjnej takiego skoku nie powinno byc. Kubus gdzies zaraz po ukonczeniu drugiego miesiaca zaczal mi przesypiac noce (gdy przekroczyl 6kg), wtedy chyba zaczal wlasnie tak mniej przybierac, bo kiedy byl pokarm spal cale noce, wtedy laktacja mi siadala, bylo mu wtedy malo wiec wisial mi na cyckach cale dnie i noce, a kiedy znow wypracowal odpowiednia ilosc pokarmu, ze sie w ciagu dnia najadal, znow nie budzil sie w nocy i znow nastepowal kryzys z laktacja i tak w kolko. Ale czuje ze juz z kryzysu wychodze i teraz bede sie pilnowac. Chocbym miala wylewac to bede odciagac gdy Maly nie oprozni mi piersi...

Pozdrawiam,
Agnieszka

Tez mam woreczki Aventu.

Postanowilam dzis Malca na noc nie dokarmiac odmrazanym mleczkiem, najwyzej sie obudzi w nocy na karmienie, co tylko mojej laktacji pomoze! :p

no ja zawsze marzylam o tych przespanych nocach :) wczoraj jak nakarmilam Ade po kapieli przed 20, zawsze ja na spiocha karmie po 23 a wczoraj padlam ze zmeczenia i nie zrobilam tego i dzis moja panna obudzila mnie kolo 7 rano, ale bylam zdziwiona, moze jz tak bedzie ladnie spala ::) ktoras kiedys pisala, ze dzieciaczki powyzej 5 kilo powinny przesypiac cale noce tak ??? bo nie wiem czy dobrze pamietam...a Adula wazy 5,5 :)

reklama
Do góry