reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Hej, ja jak zwykle z opoznieniem bo prawie ostatnio nie wlaczam kompa, ale nadgonilam co napisalyscie i dzieki bardzo za posta Agnesy :) Potwierdzam ze jak najbardziej ja je tez czytam ;) Moja Oliwcia tez przesypia noce cale, od 20 do 6 rano i tez zauwazylam ze rzadziej ja karmie to pozniej piersi nabiaraja. Kiedys jak wstawala w nocy to o 24 juz mleko tryskalo a teraz ledwo nabrane jest, w dzienn tez dosc dlugo nabieraja. Juz z wtych wszystkich uwag ktorymi sie wczesniej wymienialysmy wiedzialam ze z takiego wydluzania karmienia moze sie mniej mleka robic i rozwazalam sciaganie mleka przed snem, tylko ze mi sie jakos nie palilo bo mam taki dretwy laktator...No ale Agnesa umocnila mnie w tej decyzji i bede sciagac mleczko, tym bardziej ze kiedy wroce do pracy i tak musialabym to robic zeby miala na 2 sniadanko ;) Moze kupie jakis lepszy laktator ::) Aha no jeszcze w tym temacie chcialam dodac, ze ja zawsze sie stresowalam czy aby Oliwci nie za malo mleczka jest, w sumie teraz juz mniej paradoksalnie, zawsze ladnie przybierala wiec obawy byly bezzasadne, ale ostatnio na szczepieniu okazalo sie ze Oliwcia wazy 6050 gram, czyli od ostatniego szczepienia przytyla tylko (moim zdaniem) pol kilo... ::) wiem ze na poczatku dzieciaczki wiecej przybieraja, potem juz tak nie, w sumie ja w ogole nie zwrocilam na to uwagi u lekarza dopiero w domu :p oczywiscie taka waga jest jak najbardziej w normie zastanawia mnie tylko czy to nie za maly przyrost jak na 6 tygodni...

Drugi problem jaki sie u nas pojawil wczoraj to jakas wysypka sluchajcie, na brzuszku, po bokach az po paszki, i w zgieciach wszelkich jest jakby odparzone plus krosteczki...zleklam sie jak to ujrzalam, myslalam ze potowka ale poczytalam ze potowki sa na twarzy, karku i pleckach, to mi wyglada na alergie bo ostatnio zaczelam znow wpylac nabial, bo mi kumpela wkrecila ze powinnam jesc i pomalu zaczelam sie przelamywac i podjadalam serki...druga rzecz ze wlasnie zmienilam oliwke na nivea, ale dziwne zeby to ja uczulilo bo inne kosmetyki nivea sa ok, poza tym hypoalergiczna jest ta oliwka wiec nie dadze zeby to...chyba mleko jednak...

Cieplo sie robi i stresuje mnie ubieranie Malej na dwor, juz jej nakladam tylko kurteczke na bodziaka + rajtki + spodenki, moim zdaniem lzej na razie nie moze byc, no ale wyszly te krosty i masz teraz nie wiem co to jest i od czego...poza tym Oliwcia znow zaczela mi plakac na spacerkach i badz tu czlowieku madry dlaczego, podejzewam ze jej cieplo jest... i tak sobie moge gdybac gdybac i dalej nic nie wiem :(

p.s. Pamciu niezle masz z tym gotowaniem :) to masz czasu a czasu!

reklama
Magi - wysypka nie przeszkadza w spacerkach, a Oliwka juz jest w takim wieku doroslym, ze moze pomalu jej sie poprostu nudzic na plasko - ja tak mialam szybko z Wikim ze trzeba bylo na wersje sportowa przejsc :)
No i ubierasz normalnie na spacer - w koncu cieplusko jest :)

Natalia - jesli wymienione masci nie dzialaja to i bethapran nie zadziala - idz po ta masc robiona w aptece - ta w dwa dni wyczysci caluska pupcie :)

Zdanka myślałam o basenie, ale neurolog narazie nie kazała z Emilką jeździć w miejsca gdzie jest dużo ludzi, więc narazie basen odpada. Siostra męża jeździła tam ze swoim maluszkiem i była zadowolona, ale potem zrezygnowała, sama nie wiem dlaczego. Uważam, że jeśli Maluch to polubi to jest wspaniała zabawa i wspomaganie rozwoju :)

Pamcia ta ulica nie ma jeszcze nazwy, ale znajduje się koło Krzyżanowskiego i Ciećwierza (nie wiem czy dobrze tą nazwę napisałam).

Bartyś moja Malutka śpi na poduszce klin na pleckach.

Magi ja myślę, że to mleko, ja np. zjadlam naleśniki z serem i miałam nieprzespaną noc, bo był taki krzyk :( Narazie muszę się przemęczyć. Pisałam już, że Emilka płakała na dworze, a jak położyłam jej poduszkę pod głowę to  teraz cały czas śpi na spacerach. Może wypróbuj poduszkę :)

Dzięki za odpowiedzi. Wydaje mi się, że jest poprawa po bepanthenie, więc to będę na razie stosować. Jak do jutra nie pomoże to kupię coś innego.

Natalia ja gdzieś czytałam że odparzenie pupki może być spowodowane nowym pokarmem!! Więc moze lepiej powiedz lekarzowi no chyba że ten Bepanthen faktycznie pomaga ::)

Pati no wlasnie mleczka jakby mniej
ale postanowilam sie nie poddac i nie dawac sztuczniaka tylko:
1. wiecej pic bo podobno kobieta produkuje 0,7 l mleka dziennie wiec trzeba organizmowi dostarczac polproduktow :)
2. postaram sie tym nie denerwowac
3. dawac duzo cyca i czesto

Natalia Ewa jeszcze nie miała pupy odparzonej odpukać ;)
ale z tego co wiem i przyznam racje dziewczyną termentiol jest super moje siostra mi o tym mówiła

reklama
dziewczyny byllam dzis u lekarza w zwiazku z niejedzeniem Oli. Mala w ciagu niespelna miesiaca(braklo 5 dni)przytyla pol kg :( lekarz powiedzial ze malo i ma skierowanie na posiew moczu i krew.Juz placze bo niewiem co mam zrobic zeby Olunia jadla :( ona possie cyca ale nie wystarczajaco.Znalazlam na nia tymczasowy sposob a mianowicie usypiam ja i jak juz prawie spi to daje jej cyca i ladnie je bo normalnie to nie chce i jest ryk :( :( :( :( ja juz niewiem co mam robic martwie sie jak cholera wazne zeby jadla

Co do nocnego karmienia to lekarz powiedz mi ze jesli mam cycki pelne to nie mam na chamca budzic Ole zeby ja nakarmic bo moze ona w nocy sie najada a w dzien nie che.Ale w to watpie.Tak bardzo sie boje patrze na nia i widze ze jest glodna a nic nie chce jesc chodz nie moge powiedz ze nic nie je bo jak stosuje moja metode ;) to wie ze sobie poje. Odchodze juz od zmyslow zeby juz wyniki byly !!!! a dopiero idziemy w czwartek oddac mocz :(

Do góry