reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Bartys mój spał na boczku może przez pierwsze 3tyg swojego życia a potem robił wszystko by znależć sie na plecach i do tej pory to jego ulubiona pozycja do spania

reklama
Bartys moja Ola tez spala tylo 2 tyg na boczku bo jak amietam to bardzo malo sie jej ulewalo za to kolki o matko ::) ::) ::)

Dzwonilam dzis do poradni laktacyjnej bo mloda obudzila sie o 11 ale jeszcze ja karmilam na spiocha o 10.30 no wiec wstala o tej 11 i az do 16 nie chciala cyca tzn ja jej dawalam i po 3 minutach ssania juz nie chciala i tak do 16.A potem jadla ladnie co 2 godz, czyli o 18 20 22 i zasnela kurcze dlaczego ona nie chce rano jesc :mad: :mad: :mad: W poradni kobieta powiedz mi przez tel ze nie zajmuja sie takimi duzymi dziecmi jak OLa :mad: i mam z nia isc pierw do przychodni tak wiec jutro do Pani doktor i zobaczymy ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Wioluś no co za krowa! Jak to nie zajmują się takimi dużymi dziećmi! U nas na bank by Cię przyjęli.

Anetko my kładziemy nadal Ingusię na boczku, bo czasem się obeżre jak bąk i potrafi sobie hafta puścić. ;)

my kladziemy Maje na pleckach i chyba jej z tym dobrze

przeczytalam wlasnie poprzednie posty o karmieniu z dwoch piersi no i ja tez tak mam i wogole czuje ze jest mniej pokarmu bo piersi sa miekkie no i z jednej juz mleczka malej nie wystarczy ech uch... buu
ale zastosuje sie do Agnesowych porad i bede wtykac cyca w nocy moze mleko sie wyprodukuje wiecej
a kiedys taka mleczarnia ze mnie byla ... dobrze ze jestescie
jakos dzis z powodu tego mleczka mam dola ze ona jest glodna bidulinek

Mam problem. Ingusia od dwóch-trzech dni ma niesamowicie odparzoną pupkę. Nie wiem już czym jej smarować. Najpierw jej smarowałam sudocremem - nie pomogło, potem linomagiem - też nie, w końcu dziś na noc jej posmarowałam bepanthenem. Zobaczymy co z tego wyniknie. Znacie jakieś dobre sposoby? Pliz help... :-[ :-[ :-[

Witajcie,
nasz Skarbik tez ostatnio niezle fochy odstawia przy cycku. Ciagnie kilka chwil i dziekuje za uczte. Ale tutaj ktoras z Was chyba pisala, ze to moze byc przez zabki. Spotkalam tez dzis kolezanke, ktora ma corke juz ponad roczna i ona mowila, ze z tego co pamieta to dzieci kolo wlasnie 3 miesiaca maja kryzys z jedzeniem, i trwa to zazwyczaj kilka dni. U jej corki byly to 3 dni. Jakos mnie to uspokoilo, poza tym Kubus jednak na wadze przybiera, bo przez 2 tyg. przybral 500 gram, ale bede go bacznie obserwowala. W ciagu dnia dzwonilam jeszcze do poradni laktacyjnej w imid i rozmawialam z kobieta, u ktorej bylam w ubieglym tyg. Powiedziala, ze jesli bedzie to sie dluzej utrzymywalo to zeby zrobic badanie ogolne moczu i posiew.
Poki co jestem dobrej mysli. A mleczko chyba sie u mnie normuje :) Mam kryzys a mroze kazdego dnia porcje po 140ml :) Czesciowo jednak przez to ze Kubus wlasnie mi jeszcze nie chce jesc, nie pomaga to niestety laktacji :( Zle sie zlozylo, ze to sie naklada. Ale my to przetrwamy!!! :D

Natalio, my juz dawno zapomnielismy co to jest odparzona pupa. Moge Ci jednak doradzic masc, ktora jest ogolnie bardzo powszechna, ale chyba nie dostaniesz jej do kupienia tak po prostu w sklepie ani w aptece. Musisz isc do pediatry jakiegos i poprosic masc na pupe, ja nie znam przepisu na nia, ale kazdy lekarz chyba wie o jaki jej sklad chodzi. Ta masc robi sie na recepte w aptece. Jest naprawde rewelacyjna. Jesli Wasz lekarz nie bedzie wiedzial, to my w przyszlym tygodniu mamy szczepienie i przy okazji bede zalatwiala recepte na masc. Wowczas bede mogla podac Ci jej sklad.

Ide sciagac mleczko i ide spac, bo paaaadaaam!

Pozdrawiam,
Agnieszka

Magdamaj - u mnie to samo... Mleczka mam jakos malo i sie okropnie martwie, ze Maly glodny, a boje sie zaczynac sztuczne mleko podawac, zeby jeszcze gorzej nie bylo z moim. Wczoraj przed spaniem oprocz cyca dalam Mu jeszcze 100ml odmrozonego mleczka ktore wychleptal chyba w 3 minuty i potem jeszcze piers ssal i chyba sie nie najadl. :-[ Kiedy 2h pozniej ja szlam spac i sciagnelam sobie mleko to ledwo 100 sie sciagnela - czyli tyle ile zjadl z butli, a przeciez to juz bylo 2h pozniej i powinno sie drugie tyle naprodukowac. :-[ :-[

reklama
Natalko juz to kiedys pisalam ,Ola ma tez troche dupke odparzona bo ma luzne stolce zwiazane z zabkowanie. ;)
Polecam masc TORMENTIOL tubka kosztuje w aptece 5 zl .Masc jest brazowa wiec sie nie przestraszyc ale jaka skuteczna :laugh: sudocrem sie kryje przy tej masci jak sa odparzenia. Naprawde skuteczna.Ja Oli smaruje i juz po 2 razach widac poprawe wiec polecam !!!

Do góry