reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

Magdus, dobrze ze sie nie przejmujesz tym co napisalam. Nie szukaj u siebie problemow na sile. To co opisalam z tymi 2 piersiami odnosi sie do mojej sytuacji - ja czulam ze maly by wiecej zjadl, a wypil dwie piersi i empty. Dlatego ona spytala w ogole z ilu piersi jada, bo ja jej wczesniej tego nie mowilam. Moj kiedys najadal sie jedna piersia, pozniej zaczal zjadac z obu, a teraz czuje ze zjadlby z trzeciej gdyby byla w zapasie ;) Naprawde ja wiaze ten brak pokarmu wlasnie z zaprzesteniem karmienia w nocy. TO mniej wiecej mi sie naklada jedno na drugie. Jedynie pod tym katem przeanalizuj zeby tego uniknac co mnie spotkalo. Ale sie nie przejmuj, ja dalam na luz. Kiedy jej wspomnialam na koniec ze jesli sie nie uda to z bolem przejde na sztuczne, to mi powiedziala, ze glupoty gadam, bo ona przez cale spotkanie nawet nie wspomniala o karmieniu sztucznym, bo jest mase sposobow zeby karmic piersia. Ale powiedziala, ze to co mi zalecila pomoze i za kilka dni bede miala pokarmu wystarczajaco.

Dzis mam problem, i rzeczywiscie on jest od jakiegos czasu, ale zapomnialam babce wczoraj w poradni o tym powiedziec (bo ja zupelnie z marszu trafilam na ta wizyte, zupelnie nie planowalam i udalo sie fuksem). Moj Maluszek denerwuje sie przy piersi nawet jak mu leci dosc dobrze (chociaz nie jak z kranu). Ona tak pro forma mowila, ze sa dzieci ktore odmawiaja piersi, bo przyzwyczajone sa do tego ze kiedys im lecialo jak z kranu, a po jakims czasie podobno norma jest ze to sie zmienia, mimo ze jest pokarm. Ale ja nawet wtedy nie pomyslalam, ze to moze dotyczyc mnie, jakos zapomnialam o tym i kurcze nic nie zagadalam co na to poradzic. Mysle, ze to nie jest to co pamcia pisze. Bo u mnie w ciagu dnia jest spokoj w domu, slychac jak biedronki budza sie na wiosne :D I Maly tez w tej sytuacji nie jest jakos bardzo ciekawski swiata. Po prostu chce byc karmiony i nie chce za razem. Gdy go biore na rece to jest zadowolony, mimo ze zjadlby wiecej. Zakrecone to, wiem :)

Przestaje od dzis pisac dlugie posty :D Ciekawe czy ktos je czyta :D

Pozdrawiam,
Agnieszka

reklama
Agnes czyta czyta ale nie ma siły już odpisywać ;)
Emma a skąd dokładnie jesteś jeśli moge spytać ??? skoro nie zagladasz na grudzień to pytam tu wybaczcie ;)

Agnesa bardzo ciekawe rzeczy piszesz i ja przynajmniej zawsze czytam od dechy do dechy! :)

A jak sie nazywala pani u ktorej bylas i czy mozna sie telefonicznie umowic? Pytam tak na zapas.....

w wiekszosci sa tu poruszane cycolkowe problemy, ktorych szczerze dziewczynki Wam wspolczuje i ktore, niestety, mnie nie dotycza :-[ jako, ze nie dane mi bylo karmic piersia takze Natalko naprawde odnioslas wielki sukces, bardzo dzielnie walczylas i 4 miesiace to naprawde duzo, przeciez to 2/3 z tych zalecanych 6 !!!!!!!! i nie martw sie tesciowa, moja Ade kazdy moze nakarmic z butelki ale i tak ja jestem jej mamusia i laczy Nas specjalna wiez, nawet moja tescowa stwierdzila, ze Adula sie do mnie najwiecej smieje i gada :) pamietaj, ze bacia to nie matka !!!!!!!!!!! i dziecko doskonale o tym wie i to czuje, ja w to wierze !!!!!!! :) :) :) i mam z tego wiele satysfakcji ;)

zdanka przeszlas z Ewa na spacerowke ??? :p przeciez ona chyba jeszcze nie siedzi samodzielnie ???

ciesze sie, ze nasze maluszki tak ladnie przybieraja :) :) :)

co do ubierania to mnie uswiadomilyscie bo ja nadal zakladalam Adzie cieply komplecik ale nie wydaje mi sie zeby sie przegrzewala, no ale poczekam jeszcze z tydzien oby pogoda sie utrzymala i czas na debiut kurteczki ;)

No ja tez bylam w szoku ze zdanka przeszla na spacerowke....Nawet jezeli sie rozklada na plasko....jakos sobie na razie Leny w spacerowce nie wyobrazam......

ja uzywam parasolki w markecie - mam ja zawsze w bagazniku, rozklada sie na plasko i wole ja niz wyciagac Pauline z nosidlem, w parasolce przynajmniej lezy na plasko... no ale na codzien uzywam jednak normalnego wozka jeszzce z gondola :)

reklama
A mam taka parasolke, tylko ze sprzed 3 lat, wiec ta troche unowoczesniona ;D

wozek1wv.jpg

Do góry