reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

reklama
Otóz to właśnie. Woreczki nie są dużym wydatkiem, więc szkoda eksperymentować z tymi pojemnikami. Zdecydowanie odradzam.

Natalko też mi przykro, że musisz przejść na sztuczne :( Ale przecież 4 miesiące mamusinego mleczka to połowa z tego, co najlepsze dla naszych szkrabów ( podobno nasze mleczko jest wartościowym pożywieniem max. do 8 miesiąca, słyszałyście coś o tym ??? ). Wiem, że butelka to nie to co cycuś ale to też można polubić ( ja już miesiąc daję Kamilkowi moje mleczko w butelce ), a teraz świadomie zdecydowałam się na Bebiko od czasu do czasu i nie uważam tego za jakąś ujmę. A Ty przecież nie miałaś wyjścia, więc głowa do góry :)

Ola sama nie wiem, czy gumka recepturka wystaczy ??? z tymi klipsami to chyba chodzi o to, żeby mleczko było w miarę sterylne w tym zamrażalniku ... chyba ... ::)

Ola - ja właśnie dostałam woreczki bez tych klipsów - więc łączę sie z Tobą w tej niewiedzy - bo też nie wiem czym to teraz zamykać ::) brakuje mi wyobraźni

bartys jezeli chodzi o wartosc mleka matki dla dzieci to ja slyszalam ze to mleko jest prawdziwie wartosciowe nie do 8 a 6 miesiaca. Wiec Natalka - glowa do gory!

Skoro tylko do 6 miesiąca to po co ja inwestuję w pojemniki na pokarm ;D

Bartyś, mam pytanko. Gdy ściągałaś pokarm dla Kamilka co 3 godziny to ile ml? Nie wiem ile potrzeba takiemu szkrabowi ściągnąć, żeby się najadł.

reklama
Hej. Pamciu, wspolczuje pobudek Lenki, ale tak czasem, a z tego co zdazylam sie zorientowac, to nawet czesto bywa, ze dzieciom na przelomie 3/4 mca kaszani sie spanko nocne...tak bylo u mojej kumpelki, dzidzia jej spala juz cale noce a potem nagle pobudki co 2 godziny, i tak poki co jej zostalo. Poza tym temat spania w nocy przerabiamy na watku pilskim, horror co laski maja ze swoimi dziecmi juz polrocznymi...Takze jak gdzies tam pisza ze dziecko powinno budzic sie raz to sobie moga wsadzc gleboko wiadomo gdzie, bo kazde dziecko jest inne i spi jak ma ochote, taka jest prawda. Mam nadzieje Lence ureguluje spanko.
Natalko wspolczuje bardzo z tym odstawieniem od piersi, i laski maja racje - nigdy tesciowa nie bedzie wazniejsza niz Ty, pamietaj o tym!!
Dawno mnie nie bylo z tym watkiem jestem na biezaco ale glownego nawet nie mam sily czytac. Pzdr.

Do góry