reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

**********pielęgnacja**********

reklama
natALKA ja mysle,ze chyba wystarczy jak odciagniesz nadmiar i bedzie ci sie coraz mniej go produkowalo.Ale nie wiem,tak mi sie tylko wydaje ::) ::) ::)

cos czytałam zeby odciągac tylko tyle zeby piersi nie pękły Dawno temu moja siostra obkładała sie spirytusem ::) są też specjalne zastrzyki na wstrzymanie laktacji

aOLA ja małej nieubieram w kombinezon, bo nakiego niemam poprostu ;D ubierałam jej grube ogrodniczki+kurteczka no i oczywiście pod spodem normslne dzienne ubranie ;) z tym, że ona jeszcze była dodatkowo w beciku ;)a teraz zakładam jej cieńszą kurteczkę i spoedenki, bo ostatnio strasznie się zgrzała po spacerku i staram się nieprzesadzać ;)
Nathalie trzeba ściągać z piersi tylko tyle, aby ci ulge przyniosło, niewięcej ;) A poza tym nam na szkole rodzenia babka podała przepis na mieszankę wstrzymujące laktacje, oto ona:
poterzbujesz: liście orzecha włoskiego(2 łyzki), szyszki chmielu, liście szałwi(po 3 łyżki)
Owoce i nasiona utłuc na miazgę, po czym wszystkie składniki wymieszać: 1 łyżeczkę mieszanki zalewa się 1 szklanką wody-wrządku:pije się 2-3 razy dziennie po 1 szklance :)
Myślę, że wszystko dostaiesz w zielarskim ;)

Natalia z tego co wiem dobrze też jest się ściskać bandarzem no i oczywiście odciągac tylko tyle co by Ci ulge przyniosło
Agnes ja op dawna trzumam Ewe w kurteczce o ile dobrze pamiętam po miesiącu już w nią wskoczyła taka dorosła mi się w niej wydaje ;)

Natalia sa tez jakies lekarstwa ale mysle ze skoro masz stopniowo nutramigen wprowadzac to akurat bedziesz odciagala po troszke dla przyniesienia ulgi az mleczko zaniknie....tak mi przykro.....:(

Kurcze, mi też... :-[ :-[ :-[ Aż mi się płakać chce. Jak się karmi z butli to już nie to samo. :-[ Nic nie zastąpi tego uczucia gdy dziecko ssie pierś... :-[ :-[ :-[ Już nie mam przewagi nad teściową, zawsze to ja miałam cycka nie ona, a teraz? Ona spędza więcej czasu z Ingusią i teraz nawet ją karmić będzie mogła... :-[ Buuuu... Ryczę jak bóbr... :-[ Ale wiem, że to dla dobra Ingusi...

Dzięki za rady. To będzie trudne, bo mi się już twarde guzki robią. :-[

Nie placz...albo placz...placz oczyszcza....Nie mysl w kategoriach ze nie masz przewagi nad tesciowa. Bo to Cie dobije. Poza tym masz przewage - to Ty jestes mama!!!! I to TY decydujesz o swojej corci. Tesciowa moze jedynie podac jedzenie. To nie to samo co karmienie przez mame!!! Nawet butelka!!! Tak na to patrz!

aOla ja juz od 2 miesiecy ubieram Oli rajtki ,spodnie i kurteczke i jeszcze nigdy nie narzekala ze jej zimno no i nigdy nie chorowala,odpukac ;)

reklama
Nathalie - bardzo mi przykro... No coz, tak najwidoczniej mialo byc! Zamiast rozpaczac nad tym co tracisz, ciesz sie co dzieki Twojemu uporowi i walce zyskalas - 4 miesiace karmienia piersia!! To naprawde duzo, wiele mam nie mialo tej mozliwosci w ogole! :)

Do góry